Cascaval pane la cuptor

De cand cu Terminatoarea la scoala, am inceput sa imi tot fac stocuri in congelator de tot felul de mancaruri ca sa am mereu ceva la indemana in cazuri de urgenta. Asa ca a inceput fata sa congeleze: cascaval pane, snitele, gofre, cornuri etc. Daca nu am intr-o dimineata mic dejun sau gustare, nu stau stresata, am mereu ceva la indemana, asa si seara la cina, gasesc ceva in cazul in care nu se aliniaza astrele si nu pot fi mama anului cu sortul pus si cina aburinda gata scoasa din cuptor. Reteta de mai jos merge perfect congelata, si apoi doar bagate in cuptorul incins, aruncata o salatica langa si inca mai sunt sanse sa concuram pentru premiul mama anului :).

Ingrediente:

200g cascaval (eu am mai folosit si mozzarella din-aceea tare)

50g pesment sau mai mult

50g parmezan (omitem pentru copilasi mai mici de un an)

1 ou

50g faina

1/2 lingurita pudra de usturoi

1/2 lingurita de busuioc

1/2 lingurita de oregano

sare si piper dupa gust (omitem sarea pentru copilasi micuti)

  1. Se taie cascavalul in bastonase si se pune la congelator pentru vreo ora.
  2. Pregatim intre timp un bol cu faina, unul in care batem bine oul cu sarea si piperul si un alt bol in care punem pesmetul, parmezanul, pudra de usturoi, busuiocul si oregano si omogenizam.
  3. Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, sa fie focul mai iute.
  4. Am dat apoi fiecare bastonas prin faina, apoi prin ou, iarasi prin faina, apoi iar ou si la final prin amestecul de pesment. E un pic de munca, dar merita pentru crusa faina ce iese la final.

5. Daca dorim sa congelam din ele, acum e momentul. Eu le pun asa pe o farfurie rasfirate (cum vedeti in poza de mai sus) si le bag la congelator pana se intaresc si apoi le arunc intr-o punga si le tin acolo cam maxim 3 luni. In functie de cate faceti, puteti pune mai multe farfurii la congelat, repetati procesul.

6. Pe restul, le asezam pe hartie de copt si le dam in cuptorul incins bine pentru 10 minute. Ca sa nu se faca o balta mare de cascaval, eu dupa 10 minute, le intorc pe fiecare parte asa din 5 in 5 minute pana vad cascavalul incepand sa se topeasca si sunt numai bune de papat.

Sunt mega hit la noi in casa si mereu este bataie pe ele. Spor la papat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.