Cornuri pufoase la masina de paine

Iaca daca zic public ca am chef de bake-uit pai ma tin de cuvant, nenica! Cred ca asta este solutia sa vin mai des cu retete, sa ma puneti sa promit solemn si public chestii ca vad eu cum scot camasa apoi (Nu, n-am aparut la televizor ๐Ÿ™‚ , pe contul Biscuim de Facebook am promis mamicilor).

Buuun, zic fac ceva la cuptor dar nici prea multa munca sa nu fie, nu de alta dar in weekend ca tot omuโ€™ trebuie sa facem si curatenie si mancare si jucat, stiti voi, asa ca dulcele musai sa fie facut pe redepe inainte. Zis si facut! Am ales sa pun in functiune masina de paine. Da, da, am una de cand era Termi mica :), nu prea o folosesc la paine pentru ca nu papam asa de multa noi, desi tot pufosi suntem :)))).

O folosesc intens de sarbatori cand fac pasca si cozonac la ea, si in timpul anului aluat de pizza si iaca acum aceste cornuri pufoase. (acum mi se aprinde un beculet ca am si pe site o reteta de aluat de pizza la masina de paine ๐Ÿ˜Š )

Recunosc ca reteta aceasta am facut-o prima oara acum un an de cand sunt si pozele, dar acum le-am refacut in varianta cu gem de prune. Gemul din productie proprie, desigur :)! Stiti gluma aia, nu? “Gospodinele fac dulceata, celelalte gem”. Eh, eu gem am facut :))))) . Nu de alta, dar am amestecat 3 ore in el sa nu se lipeasca si sa se ingroase frumos, am facut febra la mana. Si da, e cu zahar, nu e baby friendly. Si da, i-am dat si lui Termi, soc si groaza ๐Ÿ™‚ .

Reteta poate fi facuta si daca nu detineti masina de paine doar ca trebuie sa va murdariti nitel manutele si se pierde mai mult timp. Ah si am impuscat multi iepuri cu reteta asta, pentru ca mi-au ramas si pentru micul dejun de duminica dimineata, cu un pahar de laptic numai bune, mwhahahaha!

Am zis ca nu ma intind acum, dar greu cu mine, cred ca ma apuc sa scot o carte cu  toate romanele astea din mine ๐Ÿ™‚ tot citesc atatea carti in ultima perioada. Ah, ar trebui sa vin la control cu cititul, sa vad cum mai sta fiecare si sa va motivez sa cititi. De fapt sa fac un club de lectura :))), cu niste intalniri doar intre mamici asa la cafele, eheee, vrabia malai viseaza. Dar nu glumesc, cine citeste sa vina la mine, toate cititoarele sa vina la mine sa le dau contul meu de Goodreads, inlocuitorul meu pentru Facebook.

Dar gata, hai sa va mai zic de reteta ca o iau pe carari gresite. La masina de paine merge facuta doar cu drojdie uscata,  daca o faceti de mana puneti drojdie proaspata ce e mult mai buna.

Iaca reteta mai jos pentru cine vrea sa go wild!

Ingrediente aluat:

  • 550g faina tip 650
  • 1 plic drojdie uscata ( cea proaspata nu merge la masina de paine)
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg pentru aluat
  • 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns cornurile
  • 250ml lapte gras caldut
  • 50g unt topit caldut
  • 50g ulei
  • Jumatate de lingurita de sare
  • 125g zahar

Umplutura: Gem de prune, dulceata de visine, crema de cioco, etc.

*Daca vreti sa le faceti complet baby friendly, in locul zaharului, daca copiii au peste un an puteti pune 1-2 linguri de miere, omiteti complet sarea. Iar ca si umplutura, puteti pune cateva mere rase calite in putin unt amestecate cu scortisoara si nuca macinata.

1. Iaca am pus ingredientele lichide in masina: laptele caldut, uleiul, untul topit, zaharul, sarea, cele doua galbenusuri si oul intreg. Din albusurile ramase eu i-am facut lui Termi o super omleta la cuptor cu putina branzica si ceapa verde.

2. Apoi am turnat uniform faina, am facut o mica gropita unde am pus drojdia.

3. Am selectat programul de aluat (Dough e la mine) ce dureaza o ora jumatate si mi-am vazut de treaba. Noua noastra pasiune sunt board game-uri, asa ca am jucat pana ne-am saturat :).

4. Cand a fost gata, am dat drumul la cuptor sa il preincalzesc pe la 180 de grade.

5. Apoi cu talentul meu binecunoscut (NOT) am impartit aluatul in doua parti egale, am pudrat suprafata de lucru cu putina faina si am incercat sa intind intr-o forma rotunda fiecare parte si sa tai apoi uniform totul. Ati zice ca le-a facut Termi la cum arata, dar nu, atat de talentata sunt la arta asta.

6. Am pus gem pe ele (in poza dulceata, mi-a cam fugit nitel prin tava, insa cu gem au iesit mult mai ok ) si le-am impaturit apoiย  si le-am pus intr-o tava pe care in prealabil am pus hartie de copt. Am lasat ceva distanta intre ele si ar fi bine sa le mai lasati inca jumatate de ora in tava la crescut ( eu am uitat pasul asta cu crescutul in tava, era Termi prea nerabdatoare, dar e bine sa le lasati).

7. Apoi le-am uns cu galbenusul acela amestecat cu putin lapte si direct la cuptor cu ele pana se rumenesc frumos si se umfla ca niste purcelusi. Le-am lasat cam 25-30 de minute la cuptorul meu antic.

cornuri pufoase asezate pe hartie de copt

Ca si modalitate de pastrare, eu le-am tinut intr-o punga de hartie.

cornuri pufoase cu gem

Spor la devorat! Bebei sanatosi si mancaciosi sa aveti!

P.s.: pentru reteta m-am inspirat de aici.

7 Replies to “Cornuri pufoase la masina de paine”

  1. Oare nu merge fara a avea maศ™inฤƒ de pรขine?
    ศ˜i oare in loc de.ulei nu pot.pune tot unt?
    Merci

    1. Hey, sigur ca merge si fara masina de paine, da, da! Incalzesti laptele intr-un ibricel alaturi de zahar pentru a se topi. Intr-un cana amesteci drojdia cu 3-4 linguri din laptele caldut cu zahar. Pui faina intru-un vas, faci o mica adancitura si torni drojdia dizolvata in lapte, presari faina de pe margini deasupra si lasi un pic sa se activeze faina, pana face asa bulbuci :))), cam 10-15 min ar trebui sa fie suficiente. Apoi adaugi oule batute in prealabil, laptele caldut si incepi sa amesteci pana se omogenizeaza totul. Apoi incepi sa torni putin cate putin din untul topit si lasi la crescut.
      Si da, merge si sa pui doar unt, sigur.
      Pupici si sper sa va placa!

  2. Super cornuri! Multumim pentru retete!! Pe mine ma ajuta enorm.Am un terosit mancacios de 11 luni.๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  3. Au iesit perfecte! Multumesc mult pentru retetele simple si gustoase pe care le impartasesti cu noi!๐Ÿค—๐Ÿ˜˜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.