Merisor umplut

Missed me? Mai traiesc, mai traiesc, dar asa e cand dupa 30 de ani te apuca criza varstei a doua si iti nazare ideea sa te reprofilezi profesional. S-au dus tatiiiica vremurile de studentie cand eram in putere, acum dupa 8 ore de invatat continuu, seara alte 2-3 ore cu Termi, pic apoi lesinata ca o gaina beata asa ca adio site, adio alte activitati  extracurriculare. Cand am intrat pe site sa pun reteta asta am vazut muuulte comentarii de la mamici, imi pare rau ca nu am reusit sa va mai raspund, chiar am fost si inca sunt chiauna. Dar promit sa raspund in cele din urma. Bun, am simtit nevoia sa fac paranteza asta, intre timp revenim la oaia noastra. Reteta asta o facusem cred  prin primavara cand inca era racoare, firele de par alb erau mai putine, Termi nu stia gustul ciocolatei (oh well..bunicii) si multe altele. De atunci insa tare putin a mers cuptorul meu 😊). Dar lasati ca o plasez strategic acum ca se apropie toamna si apar merisoarele romanesti, racoarea o sa pluteasca in aer, frunzele devin aurii, apar gutuile cu puf galben ca de pui, dar gata ca o dau in Ana Blandiana. O fi toamna anotimpul meu preferat, dar asta nu e o compunere. Buuuun, am zis sa fiu si eu mai fancy trendy si sa reinventez roata, pardon fulgii de ovaz si sa nu ii mai fac asa simpli cu lapte ci intr-un design nou si cutremurator 😊)). Are you ready? Tanaaaa: mere umplute cu fulgi de ovaz :))).

Au iesit mega faine aceste merisoare, desi am pus cam multa nuca si a trebuit sa le pudrez din plin cu aceasta. A fost o ploaie abundenta de nuca peste aceste merioase. Au fost de asemenea papate taree bine. Sa vedem cum le facui:

Ingrediente:

2 mere babane

20g fulgi de ovaz (3 linguri)

20g nuca (a fost cam multa)

1 varf de lingurita de scortisoara*

60ml lapte gras (pentru copiii cu aplv, este ok si apa)

*Scortisoara ceylon este cea buna, cea “adevarata” cum este cunoscuta. Scortisoara care se gaseste peste tot in magazine se numeste Cassia (fiind mai ieftina) si este mai inchisa la culoare ca sa o puteti diferentia. Aceasta din urma, consumata de cateva ori pe saptamana si in cantitati mici poate deveni toxica datorita continutului de cumarina. La Ceylon nu trebuie sa va faceti astfel de probleme,  aceasta neavand nimic toxic, ci numai beneficii. Si acum ii multumesc mamicii ce m-a luminat cu aceste doua tipuri de scortisoara, eu habar nu aveam de asa ceva. Daca nu o gasiti prin magazine, o puteti comanda online de aici.

mar umplut cu fulgi de ovaz
  1. Am preincalzit cuptorul la foc mediu, 180 de grade sa zic.
  2. Am incalzit bine laptele si l-am turnat peste fulgii de ovaz lasandu-i asa acoperiti la infuzat cateva minute. Am macinat si nuca.
mar umplut cu fulgi de ovaz

3. Apoi cu un instrument special de scos cotorul merelor, am intreprins aceasta operatiune.

mar umplut cu fulgi de ovaz

4. Peste fulgi am pus nuca (o parte din ea ca a fost cam multa, voi puteti pune mai putina) si scortisoara si am amestecat totul frumos.

mar umplut cu fulgi de ovaz

5. Am umplut apoi merele cu umplutura de la punctul patru. Si pe deasupra a plouat cu nucaaaaa. Ha haa, v-am zis ca am facut prin primavara reteta asta, a se vedea pe fundal floricelele mele abia rasarite din seminte <3 .

mar umplut cu fulgi de ovaz

6. La cuptor pentru 30 min sau pana cand se inmoaie frumos, eu am mai bagat furculita in ele sa vad ca intra usor. Dar le vedeti ca sunt asa zbarcite si cu coaja pocnita :))).

mar umplut cu fulgi de ovaz

La final a fost cu peripetii incercand sa o rog pe Termi sa tina farfuria 😊)). V-am zis ca am innebunit cu aceasta reteta fusion ciki chaka, asa ca a trebuit sa fac un twist si la poze. 

mar umplut cu fulgi de ovaz

Hai bebei mancaciosi si sanatosi sa avem cu totii!

14 Replies to “Merisor umplut”

  1. Abia aștept sa testam rețeta. Sa fac întâi rost de mere. Chiar ne era dor de tine. Pupici.

  2. Pfoai ce dor imi era sa intri si sa scrii ceva,orice si daca pui si o reteta simpla,usoara,ma gandeam eu, ar fi minunat!! Intram de cateva ori pe saptamana sa verific daca sunt noutati pe site. Am testam o gramada din retetele tale desi nu am lasat comentarii la toate (nu de alta,dar ti-ar fi bubuit site-ul de la atatea notificari :))) si imi plac enorm,atat mie cat si baietilor mei.Sper sa mai poti reveni curand ca esti asteptata cu mult drag :). Pupici multi multi tie si lui Termi :* 🙂

    1. Multumesc pentru mesajul frumos, draguta mea 🙂 . MI-ar placea sa am mai mult timp de site, ma bucur cand citesc asa mesaje si vad ca fac un lucru bun, dar asa greu imi e seara cand sunt rupta de oboseala sa incerc sa ma mobilizez. Plus ca nu mai am deloc timp sa incerc asa multe retete noi si sa le si pozez. Sa vad cum ma mobilizez pe viitor. acum ca ca e iarna si pot folosi cuptorul mai mult. Pupici multi pentru voi toti!

  3. Hei! daca ai putea spune, pe ce ai vrea sa te reorientezi? Ma bate si pe mine un gand sa schimb profesia de acum cu altceva (inspirata de fetita mea). Numai bine!

    1. Draguta, eu am avut mereu o pare pasiune pentru zona IT, am fost mereu o persoana tehnica ce imi placea sa imi bag nasul si sa invat tot felul de programe. Asa ca m-am orientat pe IT, am terminat un program de 3 luni pentru studenti :))) si acum am ramas aici in firma si imi dau certificari pe partea de Salesforce, incep cu cea de administrator, as vrea si marketing si apoi developer, unde fac cod :). Pupici si succes!

  4. Hey!!!! Ne era tare dor de tine!!! Intre timp a inceput si pitica sa pape dupa retetele tale. Pitica are deja 11 luni iar puiul “mare” 2 ani si 3 luni. Vom face negresit si reteta asta!

    Te pupaaaam toti si te imbratisam cu drag! Spor in tot ce faci!

  5. Ce ma bucur ca ai revenit!!! Abia aștept Rețete noi sa încerc de la tine. Mișcare YOU!

    1. Asa am zis si eu, dar iar m-am pierdut pe drum :)))). Greu tare, gatesc numai pe fuga, nu prea am mai incercat noutati si timp de poze nici atat nu am. Incerc sa ma mobilizez acum ca a venit iarna si o sa folosesc cuptorul mai des. Pupici!

    1. :-* ma bucur sa aud asta! am crezut ca ma pui sa fac miscare :))), stiu ca nu’s doar balonata de atatia ani de zile :))).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.