Iaca vine fata cu alta reteta din categoria Speedy Gonzales. Cum ma aflam cu Termi acasa si eram si cu laptopul de munca dupa mine, pentru ca…vacanta la gradi a trebuit sa ma descurc sub presiune(bine, vacanta a fost acum o luna, la postat la timp retete nu prea sunt Speedy Gonzales). Dupa ce a stat cu mama o zi si se pregatea sarmana sa ii faca o supa cu galusti, Termi a furat recipentul cu gris si l-a varsat pe tot in dormitor. Si uite-asa am intrezarit prin dulap borcanelul cu linte. Nu mai gatisem demult cu ea si zic musai sa fac ceva acum, dar repejor. Buun, asa ca in doi timp si trei pozne pe fundal ale lui Termi (doar intr-o zi am schimbat fata de masa din bucatarie de doua ori si pe mine o data, pentru ca mi-a turnat pe pantaloni ceaiul de tei ce mi-l facusem sa imi calmeze nervii :)) ) ma apuc de pus la fiert buluc acolo toate ingredientele si zic smecherie taci ca folosesc si tumericul pe care l-am luat si cam sta in dulap ca mereu uit de el. Si uite-asa a iesit povestea pateului de linte din care a papat destul de bine Ratonul, nu ma asteptam. Are un gust de fasolica batuta asa. Acum de cand e mai mare, prinde mult mai bine treaba cu painica taiata in diverse forme cu ajutorul formelor de biscuiti. Asa ca aud pe fundal: “vreau inimioara, mami” sau vreau ficatul sa ti-l mananc, bine, asta nu o zice, asta se intampla zilinic la figurat :))). Dar gata ca iar ma intind cu vorba, va prezint retetaaaaa!

Ingrediente:
1 ceapa mica
1 catel de usturoi mai baban sau 2 mici (il puteti omite daca bebeilor nu le place usturoiul)
1 morcov
Un varf de lingurita tumeric
150g linte rosie am avut eu
*Ca si cantitate, a iesit o caserola pe jumatate. A papat Termi doua dimineti la rand + la o gustare, si eu pe vreo doua felii de paine.
- Am pus la fiert in muulta apa lintea, ceapa taiata cum am putut si morcovul rondele. Am pus multa apa ca sa nu am grija ei, ca deh, Ratonul was on the loose.

2. Cand s-a fiert lintea si arata cam ca in poza de mai jos, am scurs-o de apa intr-o strecuratoare mare si am pus-o in blender impreuna cu legumele. Nu stiu sigur cat a fiert, vreo juma de ora parca, e greu de contorizat timpul, mi-e mai usor sa contorizez prostiile pe care le face Termi pe minut.

3. Peste am pasat usturoiul si am pus tumericul, am blenduit si gataaaaaaaa. Behold!

Bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti!
Buna mami, ce pate bun! O sa incerc sigur si reteta aceast, eu l-am facut pe ultimul cu cartof dulce si telina :)) Voiam sa te intreb, ce paine folosesti pentru Termi? Si cam de cate ori pe saptamana ii dai? Multumesc mult.
Pff…greu cu painea, la gradi cred ca le ofera zilinic, dar acasa luam o paine din-aia de la brutarie facuta cu maia si mancam 1-2 maxim 3 zile din ea si cam atat. Oricum mereu arunc, nu prea mancam asa de multa paine. Dar suplinim cu paste and stuff. Pupici!
Buna. Scuze de ntrebare fără tumeric nu merge? Sincer nu am folosit niciodată și nici nu știu ce este , spre rușinea mea🙈
Merge sigur si fara el :). Este un condiment exotic sa zic asa :))), se foloseste la retetele cu curry, are un iz indian asa sa zic :). nici eu nu auzisem de el pana sa incerc o reteta de curry cu pui. Pupici!
Azi mi-ai citit gândurile, linte vroiam sa ii fac și cautam rețete (la tine, normal). Mulțumesc!
Pupicuti! Sper ca ai incercat si a fost ok. Eu ca de obicei raspund dupa ani lumina :).
Nu prea a fost incantata, am servit eu. Și mi-a prins f bine. Nu papa ca înainte, cred ca ies alți dintisori.
Pupici! Merci ca ai incercat totusi reteta. E prima oara cand i-ai dat linte? Sau a mai papat? Posibil sa fie si dintisorii, da. Orice mica neplacere au, se transpune in faptul ca nu mai papa :)).
Hei, chiar ma gândeam la voi zilele astea. A mai mâncat linte, dar nu se da în vânt după ea… Nici nu mai cumpăr ca sta prin dulap… Ca și altele precum faina de amarant, chlorella, spirulina, pudra de ștevie (modifica fantastic gustul în orice ai pune, deci mai bine nu pun deloc) etc. pe care nu prea am în ce sa le pun sa le accepte printesa…
Sa aveți vacanta frumoasa! Va pupam, va îmbrățișam!
Noi ținem aproape cu rețelele tale!
Wth is chlorella :))), nici sa pronunt nu stiu, mi se plimba limba-n gura :))). Eu cu amaranthul ala am avut succes cu clatitele, a mancat bine, restul mi l-a varsat parca Termi sau eu nu mai stiu si praful s-a ales de el :)))). Gata vacanta, doar o saptamana am avut. Pupici multi!
Îs niște alge verzi care conțin toate vit B, proteine și ceva aminoacizi. Am găsit de la tine, pe Vegis.ro.
Buna Alina ! Si eu ii dau fetitei mele spirulina .. am inteles ca nu ar fi ok . Eu ii dau oricum o saptamana da una nu . Tu cum procedezi ?ce ma sfatuiesti ? Ii dai la recomandarea cuiva ? De la ce varsta ii dai ? Merci . Fetita mea are 10 lunite
De la 1 an și 2 luni am început sa ii dau, dar nu prea mai vrea acum. Maxim 1 luna a papat. Ii dădeam 1 lingurita rasa, puneam în brânză de vaci. Nu ii dau smothie și din astea la copil (aici se combina mai bine, sa zic asa). Mie îmi place ca are gust asemănător cu urzica si eu îs fan urzici. Mai citesc odată în cartea nutriționistei Cosmina Nitu (diversificarea pas cu pas) și îți spun exact când și în ce cantitate se da. Ok? Nu de alta, dar mi se întâmplă des clasa uit chestii și vreau sa îți spun exact!
Merci mult. Eu ii dau un varf de lingurita o saptamana da una nu . Practic de doua ori pe luna . Am inteles ca e destul de tare asa si sunt intre acum chiar ma gandeam daca sa ii mai dau . Cu branzica e prea multa proteina deodata ma gandesc .. astept mesajul tau . Merci mult
Bună ziua,foarte ok rețeta, am să o încerc dar nu știu cum să o fac pe bebelina mea să mănânce bucățele,ceva idei sunt ” disperată”…
Sa stati impreuna la masa? sa va vada si pe voi cum papati si poate incearca sa ea sa copieze. La fel, puneti in fata ei bucatele de fructe moi gen banana, mar copt, la inceput se va juca cu ele, dar usor, usor va duce la gura. Multa rabdare! Succes!
Buna mami !astăzi răsfoind blogul tau am dat de această rețetă am și pus-o în practică dar eu am să adaug un pic de ulei de măsline cu siguranță o să iasă gustos ești o mămică grozavă și plină de idei spor la alte rețete o zi bună să ai!!
Ma bucur ca ai incercat-o si ca ai personalizat-o! Sper sa va placa! Sa aveti pofta mare! pupici!
Buna,
Cu ce ai taiat painea in acele forme?
Multumesc!
Buna. Cu forma de biscuiti 🙂
ai hidratat lintea inainte? nu mai tin sirul “boabelor” care trebuie hidratate si care nu.
Incerc mereu sa o tin macar 1-2 ore, dar nu e o tragedie daca nu reusesti mereu. Citisem ca doar daca sunt probleme de sanatate este musai sa fie hidratate.