Saptamana trei de scoala si romanul pachetelului continua. Acum avem in program povestea gofrelor sarate, pe care le-am incercat prima oara saptamana trecuta si care au fost devorate aproape exclusiv de Termi. Cand am vazut cat de mult ii plac, nici nu ne-am mai apropiat noi adultii de ele. Eu am folosit si putin mezel, nu am avut ceva carne gatita la indemana si oricum, ii dadusem azi un sendvis la ea doar cu cascaval si sarmana m-a rugat ca vrea si ea cu mezel ca ceilalti copii :)), am zis sa nu mai fiu o comunista si i-am facut pe plac Ratonului. Acum sa vad cum o pacalesc maine sa ii dau doar doua le ea, daca o intreb zice ca vrea 5 :))))). Va zic din start ca am facut mai grea reteta deoarece am vrut sa bat albusurile spuma separat, mi se pare mie ca ies mai bune asa, dar nu e musai acest pas daca sunteti chiar pe fuga. Deci aveti dezlegare sa lasati ouale intregi :). Mno, nu ma mai lungesc pentru ca e tarziu si mai am si eu carti de citit, documentare de vazut sau alte chestii de adult responsabil.
Ingrediente:
- 3 oua
- 150g smantana fermentata (sau iaurt mai gras)
- 150g lapte
- 30ml ulei sau unt topit
- 150g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 2 fire ceapa verde tocate marunt
- Un ardei rosu micut tocat marunt
- 2 linguri de parmezan ras
- 30g cascaval ras pe razatoarea mica
- Cateva feliute de mezel sau carnita gatita si taiata asa marunt (pentru copiii sub 3 ani nici urma de mezel, ori excludem carnea, ori punem ceva piept de pui sau muschi de porc gatit in casa)
Mod de preparare:
- Pregatit primul bol in care am pus faina si praful de copt.
- Pregatit al doilea bol in care am separat albusurile de galbenusuri.
- Pregatit al treilea bol in care am pus galbenusurile, smantana, laptele si uleiul (sau untul topit).
- Tot pentru ca mi se pare mie ca ies mai gustoase, am calit in foarte putin ulei de masline: ceapa verde si ardeiul. Apoi am parpalit in aceeasi tigaie si mezelul, eu am avut un salamior cuminte asta daca ne luam dupa eticheta, fara brontozauri aparenti.
- Cat se racesc cele de mai sus, am scos mixerul si am batut albusurile cu un praf de sare.
- Cu acelasi mixer murdar de albusuri am mixat bolul de la punctul 3 pana la omogenizare. Am turnat apoi faina peste amestecul lichid si am omogezniat iar cu mixerul.
- Am turnat si legumele si mezelul, am mai mixat foarte putin sa omogenizez si am dat mixerul de-o parte.
8. Am scos o spatula de silicon, am turnat albusurile batute spuma si am incorporat cu miscari sus – jos, fara sa ma grabaesc (ca sa pastram aerul din ele, da???) pana s-au omogenizat si ele frumos in aluat.
9. Am scos apartul de gofre, l-am lasat sa se incalzeaca bine si apoi cu un polonic am turnat din amestec catinel, catinel pana am facut gofre. Le-am lasat cam 7 minute, dar verificati-le sa vedeti cum arata, trebuie sa fie rumenite frumos. Ah, si dupa ce am turnat aluatul, nu am inchis aparatul cu forta, doar am lasat clapa in jos, fara sa fortez.
Hai spor la devorat si la facut pachetele!
Buna seara. Cate gofre ies din aceste cantitati de ingrediente, va rog? Gatesc pt un bebelus deosebit de mofturos si incep intotdeauna cu cantitati mici. Multumesc
Deci chiar am vrut sa scriu in reteta exact cat ies si stiu ca le-am numarat atunci special ca sa scriu cate ies si dupa ce le-am terminat am uitat complet :)))))). Tinusem minte si ca mancase unul sotu’ in timp ce le facem si zic sa o adun si pe aia la final si am uitat compleeeet. Parca, dar parca, erau 14 in total. Dar sa stii ca pot manca linistiti si adultii ca sunt foarte gustoase.
Mâine le și încerc . Mulțumim ca mai revii 🙂 Și la noi primul an de școala și doar chestiuțe ce trag cu ochiul din boxa de mancarica mâncam și suntem happy . Cam câte ți-au ieșit din cantitatea ce ai pus-o ? Salutari din Germania
Yuhu, sper sa va placaaa, sa imi zici apoi deznodamantul. Deci eram absolut precisa ca ma vor intreba mamicile cate bucati ies, si zic stai sa le numar special si mancase si sotul una in timp ce le faceam si zic sa o adun la final si ce sa vezi…am uitat complet dupa cate am numarat si am uitat si sa notez asta in reteta :))))) batranetea, maica. dar parca imi amintesc asa vag, ii scriam si altei mamici ce si ea m-a intrebat ca parca imi suna in cap numarul 14 si eu cred ca 14 au iesit, acum sa nu ma injurati daca nu sunt 14 :)). Pupici!
Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa nu mai am timp de retete, dar sunt atat de bucuroasa ca nu ai abandonat site-ul! La noi nu s-a ajuns la scoala deocamdata, dar cu inca o bebelusa s-a terminat orice urma de timp :)) tot pun pe lista retete de la tine si visez ca le voi face intr-o zi (pe toate in aceeasi zi, daca s-ar putea :)) ) Chin mare cu mancatul sanatos, cu tot ce e in jur. Felicitari ca inca reusesti sa ii dai mancare buna!
Asa am si eu liste intregi de retete pe care tot zic ca le incerc…dar unele zic cand chiar ma mobilizez si asa ma bucur cand o reteta noua este pe placul familiei si o salvez ca sa o fac si alta data. Pupici!
Buna! Am facut in seara asta reteta…un deliciu! S-au devorat. Intrebare de 1000de puncte: daca vreau sa mai pastrez si pentru a doua zi, ar fi mai ok la frigider sau pa temperatura camerei? Multumesc!
Hey, ma bucur mult ca v-au placut. La frigider, daaa. Eu orice are ou tin la frigider.