Meniu de bebe plimbaret

biscuim, retete biscuim, diversifciare, meniu bebe, bebe in concediu, idei de gustare concediu

Daca si voi planificati o mini vacanta cu bebe la purtator si nu aveti de gand sa mergeti pe la restaurante ci sa stati la relaxare si nu stiti cum sa faceti sa nu plecati cu oalele de mancare dupa voi, dar nici sa nu moara copilul de foame pe acolo atunci poate va este util postul asta.

Saptamana trecuta am avut o tentativa de mini concediu undeva la o pensiune la munte. Ca aventura s-a terminat cu Gandacel bolnavior este partea a doua. Acum s-a refacut slava Domnului si a revenit la statutul de Terminatoare greu de egalat! Neavand decat posibilitatea de gratar si de a ne incalzi la aragaz acolo diverse va dati seama ca m-am stresat maxim cu ce mananca copilul, ca trebuie sa pregatesc sa fac si etc :). Ii facusem meniul cu trei zile inainte, ca sa pot cumpara ingredientele din timp, mami nebuna, I know :). Daca tot m-am spetit atat zic sa impart si cu voi ce i-am gatit avand in vedere conditiile date poate mai sunt mamici ca si noi si sa le venim in ajutor. Nu va ganditi ca va pun acum la gatit sute de retete, ca nu m-am carat cu tone de mancare, ci vreau sa va prezint modul in care m-am organizat ca sa ne fie cat mai usor acolo, sa stau cat mai putin prin bucatarie si sa aiba si copilul ce baga la ghiozdan. Ce trebuie avut musai la voi este insa lada frigorifica si niste hartie de copt si folie de aluminiu pentru a face pe gratar diverse. Carbunii sunt cangerigeni si deloc indicati nici pentru bebe, nici pentru noi. Acum este prima oara cand i-am oferit ei ceva pe gratar, dar invelit intai in hartie de copt si apoi folie de aluminiu pentru a se inabusi si a patrunde fumul cat mai putin posibil. Noi am plecat de vineri dimineata si ne-am intors duminica. Am stat numai la pensiune, fara sa mergem pe la restaurante, deci a trebuit sa am la mine sau sa incropesc rapid acolo papica Gandacelului. Doar pranzul de duminica, atunci cand teoretic ar fi fost intoarcerea ramanea sa fie luat la restaurant unde i-as fi comandat ceva cat mai adecvat si pe placul ei. Pe drum am facut ce am crezut eu ca tine mai bine si anume niste placintele, briose pufoase cu spanac de mancat cand ajungem la destinatie si i-am mai facut eu niste biscuiti cu lamaie pentru ca stiam ca ii plac si zic sa o rasfat. Dar nu e musai sa va spetiti si cu acestia din urma, daca le oferiti fructe la gustare sunt mai mult decat suficiente. La fructe merge luat ce stiti voi ca papa piticii vostri. Ca sa avem si noi adultii ceva de rontait pe drum, am facut canitate dubla de placintele, pe ale ei le-am umplut cu ciuperci si ceapa verde si pe ale noastre le-am umplut cu ceva cascaval si putin mezel. Asa am papat cu totii aceeasi gustarica la popas si nimeni nu a poftit la nimic :). Daca nu le plac piticilor ciupercilor sau spanacul asa cum sunt facute in reteta initiala, puteti foarte bine sa umpleti placintelele cu putina branzica amestecata cu ou si mar ras scurs bine, sau doar bucatele mici de mar date prin scortisoara si nuca macinata.

Buuuun, deci meniul Terminatoarei a aratat ca mai jos. Dupa la note va spun si detaliile tehnice ale puiului la gratar si ale pastelor :)))). Pai noi facem treaba serioasa aici, nu gluma! Ah, sa nu uit, nu va ganditi ca este meniul perfect de concediu ce satisface toate grupele alimentare sau mai stiu eu, este unul de sacarificiu, sa fie si mami happy ca nu sta numai in bucatarie, dar si bebe ca papa ceva delicios.

VINERI

Dimineata:  Placintele + iaurt ( l-am servit acasa deci mi-a fost usor sa ii dau si iaurt)

Gustare: Afine, capsuni, biscuiti cu lamaie (rontaite cu spor in primul popas)

Pranz:Briose pufoase cu spanac (devorate cand am ajuns la pensiune, pe la ora pranzului)

Gustare: Banana, afine + o placintica ( foamea a fost mare )

Seara: Pui pe gratar cu cartofi

SAMBATA

Dimineata:  Placintele

Gustare: Struguri, biscuiti cu lamaie

Pranz: Paste cu sos bolognese

Gustare: castravete, rosie

Cina: Pui la gratar cu cartofi

DUMINICA

Mic dejun: Ou fiert, castravete, rosie, ardei

 

NOTE

♥ Cu cina treaba sta cam asa: am cumparat un pui coquelet tinand cont de faptul ca iese mult mai fraged decat cel de tara (fiind facut pe gratar acum, nu fiert). L-am cumpart congelat, l-am pus in frigider cum am ajuns si pana seara a fost numai bine ca s-a decongelat. L-am taiat pe jumatate, si fiecare jumatate am infoliat-o bine in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu. La fel am procedat si cu 2 cartofei potriviti. Pe acestia din urma i-am pus in jar direct, iar puiul pe gratar. Am preferat sa fac tot puiul de vineri seara, am zis ca tine mai bine gatit decat sa il mai tin o zi in frigider. Voi procedati cum doriti. Puteti face vineri seara o jumatate si cealalta jumatate sambata.

♥ Cu pastele treaba sta asa: am cantarit de acasa 50g de paste cam cat mananca relativ o data si le-am pus intr-o punguta la noi, nefierte. Am luat si un ibricel mic numai bun sa i le fierb rapid cateva minute. Separat, de joi seara am facut sosul de paste bolognese dar fara carne pe care l-am congelat intr-o caserola mica de plastic. Asa am luat-o a doua zi in lada frigorifica, congelata, s-a pastrat foarte bine incat acolo l-am pus tot in congelator pana sambata dimineata cand l-am scos. Daca vedeti ca s-a dezghetat il bagati in frigider, nu il mai congelati inca o data. Asa am incropit rapid pranzul cu sosul deja facut. Am fiert rapid pastele, cand au fost gata am scurs apa si am adaugat sosul. Am amestecat la foc mic pana s-a incalzit si acesta si asta a fost.

♥ Eu am pus in lada frigorifica si un ou de tara, s-a pastrat si el foarte bine. Cand am ajuns l-am pus direct in frigider si l-am fiert repejor duminica dimineata in ibricelul luat de acasa :))). Ha ha, puteam sa spal si de acolo unul si sa il folosesc (fiind bucatarie utilata complet), dar nah, v-am mai zis, mami nebuna comunista!

Cam asa ne-am organizat noi, sper ca nu am omis nimic. Daca vi se pare ceva neclar, intrebati fara rusine.

De asemenea, daca aveti voi si alte sfaturi de concediu noi le asteptam cu mare drag. La noi a fost prima oara cand am plecat cu ea de cand cu papatul asta mai serios. Deci nu ne-am confruntat des cu situatia asta. Asteptam si alte trucuri de la mamici mai experimentate pentru a ne ajuta sa ne facem cat mai usor si placut concediul, fie el si de trei zile :).

Pupici cu iz de vacanta!

10 Replies to “Meniu de bebe plimbaret”

  1. Buna, multumim pentru idee. Eu am o nelamurire. Gargarita mea are 9 luni si inca nu stiu sigur care sunt cu aproximatie orele de masa. Cand trebuie micul dejun, pranzul si cina. Este un pic haos in capul meu.

    1. Draguta, stai linistita ca nu sunt niste ore fixe pe care sa le urmezi cu strictete. Adica iti spun acum teoria, dar practica mie nu mi-a iesit niciodata. asta pentru ca Gandacelul TErminator nu a avut un program fix doua zile la rand si tot timpul era haos la noi .Dar in mare ca si directii generale urmam asa: pana intr-un an cand aveam doar gustare dimineata, cam la o ora de la trezire ii dadeam gustarea, in jur de ora 10-11. Apoi pe la 12-1- sau chiar 2 in functie de cum dormea si cum reuseam si eu sa gatesc pranzul. Apoi la 2 ore aproximativ de la pranz gustarea de dupa-masa si cina pe la maxim 7. Pupicei!

      1. Cand apucai sa iesi afara? Mie mi se pare tare complicat si gatit si plimbat. Somnul il face doar in pat, nu doarme in carut…

        1. Si eu sunt tare curioasa. Bebe de 10 luni si de abia pot face o piata, barem plimbari, pt ca ea doarme bine doar acasa .

    1. Prima oara 6 luni, dar a fost super usor atunci :). Cand am plecat asa serios cum am descris aici avea un an jumatate. pupici!

  2. Buna, te-am descoperit de curand si imi place ce citesc. Intrebare.. daca plec cu bebe 8 luni in concediu 3 zile cum fac cu mancarea (nu am cum sa gatesc acolo)

    1. Draguta, hai ca raspund dupa ani lumina, dar din pacate nu am reusit sa mai intru pe aici. Cred ca pana acum ati fost si cumva te-ai descurcat, ma gandesc. Daca aveai o lada frigorifica ceva, gateai de acasa si acolo doar depozitai la frigidre, ma gandesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.