Briose pufoase cu spanac

Suntem in plina sarbatoare a spanacului aici la Biscuim asa ca si azi avem o reteta cu mancarea preferata a lui Popeye. Sunt un piculet mai migaloase briosele astea, dar va promit ca merita efortul. Cand zic migaloase ma refer la faptul ca trebuie sa scoateti mixerul de la naftalina :). Musai sa urmati intocmai reteta pentru niste pufosenii megaa delicioase! Da, spanac si delicios merg in aceeasi propozitie :))). La noi a fost bataie pe ele, tati si Terminatoarea au mancat cot la cot! Sunt foarte usor de papat, ies moi si pufoase, sa le incercati cu toata increderea. Gata cu lauda, sa trecem la treaba si sa va convingeti, zic! Sa Biscuim!

Ingrediente:

50g spanac

2 oua

2 linguri de iaurt gras

2 linguri de ulei de masline

30g faina ( cam 2 linguri cu varf)

1 catel de usturoi

1 fir de ceapa verde ( a mea a fost cam mare si a fost gustul mai pregnant de ceapa)

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

1. Am pus apa la fiert. Intre timp am tocat spanacul fasiute, iar cand a dat apa in clocot am pus spanacul pentru 1-2 minute pana s-a inmuiat putin. L-am turnat intr-o strecuratoare si l-am lasat putin la scurs.

2. Intre timp, am separat cele 2 galbenusuri de albusuri si pe acestea din urma le-am batut spuma.

3. Intr-un alt bol, am pus galbenusurile, cele 2 linguri de iaurt si de ulei, catelul de usturoi pisat si cele 2 linguri de faina.

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

4. Am mixat totul bine. Apoi am adaugat, ceapa verde tocata marunt si spanacul. Am mixat iarasi pana la omogenizare.

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

5. Am turnat cam in 3 transe albusul peste amestecul de galbenus. Dar am lasat mixerul de-o parte si am luat o spatula, l-am incorporat cu miscari de jos in sus pentru a pastra aerul ce l-am bagat in albusuri. Foarte important ca sa iasa pufoase, sa folosim spatula si nu mixerul.

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

Dupa ce am incorporat albusurile, aluatul este foarte pufos si spumos ca in poza de mai jos semn ca s-a pastrat aerul din albus si ca vor iesi pufoaseee, yaay!

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

6. Am turnat apoi in forme si am dat tava la cuptor la foc mediu pana au trecut testul scobitorii si se rumenesc frumos deasupra. Daca folositi altfel de forme decat din silicon e bine daca le ungeti inainte cu putin unt sau ulei.

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

briose cu spanac, briose cu spanca pentru copii, retete pentru copii, retete cu spanac pentru copii

Bebei mancaciosi sa aveti!

28 Replies to “Briose pufoase cu spanac”

    1. Buna draguta! Nu este o varsta anume, atat timp cat bebele are introduse toate ingredientele si nu este alergic la niciunul. De asemenea, depinde si daca papa bebe bucatele sau nu. Unii papa mai devreme, altii mai tarziu. Daca bebele stapaneste papatul asa atunci merg fara probleme. Pupici!

  1. Buna!
    Imi spui te rog daca aceste briose trebuie sa aiba textura umeda sau uscata-pufoasa-pandispan? (le coc acum si vreau sa stiu daca rezultatul e “conform cu originalul” sau mai am de lucrat :)) )

    Multumesc!

    1. Draguta mea, stiu ca erau mai uscate nitel, nu ies umede ca alte briose cu spanac de pe site. Le-am facut doar de doua ori acum ceva timp si nu mai tin minte 100% :(((. pupici!

    1. Hey, scuze de raspunsul intarziat, nu am fost pe receptie in ultimele zile. Eu facusem varianta asta dulce in care am inlocuit spanacul cu banana si au iesit foarte ok. Asa ca ma gandesc daca ai putea pune o lingura de cartof dulce pasat sa ajute la legare ar fi super, dar clar nu ar mai creste la fel de mult. Daca le-ai incercat fara sa ne spui cum au iesit. Te pupam!

  2. Le-am incercat foarte bune..au ieșit foarte puțin umede la mijloc și foarte pufoase.. păcat că nu se poate pune și poze aici.poate pe viitor.si poate faci rețete pt copii cu alergii gen lapte oua sau gluten.multumesc.

    1. Draguta, m-am interesat de treaba cu poze la commenturi dar asta ar ingreuna foarte mult viteza site-ului si am zis mai bine nu, mai bine sa se incarce repejor decat sa ne rugam juma de ora de pagina sa se incarce complet. Oricum ms mult de sugestie. Daca mai ai si altele, le astept cu drag. Sa stii ca ma gandesc la copiii cu alergii des, am incercat la cuvintele cheie pe pagina de home sa includ si tag-uri ca: retete fara lactate si retete fara oua, in speranta sa ajut mamicile ce se chinuie cu alergiile astea pacatoase. As vrea sa fac si un meniu pentru voi, e pe lista, sper sa am timp cat mai repede sa ma ocup. Pupici!

  3. Hey .. oare rețeta se poate face si cu spanac congelat? Ar trebui sa-l gătesc înainte? Ca am niște spanac la congelator :)))) ms

    1. Eu numai din-ala folosesc, deci sigur merge. Da,pui niste apa la fiert si cand da in clocot il pui si il lasi acolo 2-3 minute pana se inmoaie, il scurgi putin intr-o strecuratoare si apoi hop cu el in briose. pupici!

    1. Cat are bebe? Aveti ceva alergii in familie de nu a primit? Intreb pentru ca orice alergeni se introduc inainte de varsta de un an conform ultimului studiu publicat de Ministerul Sanatatii. Cum am fost noi crescuti pe vremuri cu introducerea super tarzie a unor alimente, nu mai este valabila. Pupici!

      1. Bebe a facut astazi 9 luni 😊da stiu dar am avut o retinere cu toate ca nu avem alergi in familie. Am sa incerc sa ii introduc si albusul.multumesc pt raspuns

        1. Hai ca o sa fie bine :)! Sa imi spui dupa ce il introduci. Daca un bebe este sensibil la un aliment, o sa faca alergie si dupa un an. Deci nu are rost sa evitam anumite alimente de care organismul lor are nevoie, posibil sa nu faca nicio reactie. pup!

  4. Bună! Mi se întâmplă ceva ciudat când fac brioșe :)) și anume cresc frumos in cuptor, se ridică din forme dar după ce opresc cuptorul, fie că le scot, fie că le las acolo, mi se tuflesc. Nu numai la acestea cu spanac, ci la mai toate, sigur fac eu ceva greșit dar nu reușesc să îmi dau seama, nici nu sunt prea experimentată, in era pre-bebe nu mă atingeam de mai nimic din bucătărie:)))

    1. In general se intampla asta cand nu este suficienta faina. Sau daca le scoti asa din cuptor si se modifica temperatura, dar tu zici ca se tuflesc si cand le lasi in cuptor :)). N-as pune mai multa faina, chiar daca se lasa, adica si la mine se mai lasa, mai ales cele cu cirese de pe site, dar de bune tot sunt bune :)). Pupici!

  5. Am uitat sa menționez, folosesc in general făină integrală mix cu 000 (am avut un stoc preapocaliptic in casă :))) sau, foarte rar, făină de ovăz. O avea vreo importanță? 😀 pupici și mulțumim pentru tot ce faci

    1. As evita sa folosesc asa des faina 000 fiind mult mai procesata decat cea de tip 650. Nici eu nu prea folosesc faina de ovaz….dar alba in general tip 650. Pupici!

    1. Draguta, eu nu am incercat….s-ar putea sa nu mai asa asa pufoase, sa fie nitel mai tuflite, dar de iesit cred ca iese. Eu zic totusi sa pui 50% faina alba si 50% faina integrala daca bebele e micut, ca cea integrala simpla are prea multe fibre pentru stomacelul lui. pupici!

  6. Am făcut a doua oară brioșele cu spanac. Perfecte pentru o plimbare la munte cu Bibița. 💚
    Îmi place că rețetele sunt pentru cantități mai mici decât găsesc de obicei în alte părți.
    Mulțumesc pentru timpul pe care ți l-ai luat să împărtășești cu noi bunătățile din bucătăria voastră. 🥰

  7. Baietelul meu e un mare mofturos. Spanacul nu reuseam sa i-l dau, in genere nu prea se omoara cu mancarea si are multe feluri de mancare pe care nici nu vrea sa le incerce.
    Am facut briosele: am pus mai putina ceapa si mai putin usturoi decat in reteta de frica sa nu iasa prea pregnant gustul lor (nu am facut bine ca au iesit un pic mai fade). DAR au iesit pufoase si baieteulul meu a mancat 2 briose si 1/2 (le-a mancat cu iaurt). Un real succes pentru noi! Multumim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.