Cum spuneam si ieri, declaram deschisa saptamana spanacului aici la Biscuim! O sa pun cateva retete saptamana asta pentru ca suntem in plin sezon, dar bebicilor trebuie sa il dam cu masura, alimentatia sa fie cat mai diversificata. Eu il ofer Gandacelului o data pe saptamana. Buuun, sa incepem cu niste clatite simple, dar de mare succes, cel putin la noi. Se pune totul in blender si cam gata :). Le parpalim in tigaia antiaderenta si servim. Eu i le ofer la micul dejun si la cina uneori, cand nu prea mai am idei.
Ingrediente:
150g spanac proaspat
120ml lapte gras
1 ou
15g unt topit (o lingura)
60g faina (eu am pus integrala, dar merge si alba tip 650)
1. Am pus in robotul de bucatarie spanacul si laptele si am mixat pana cand am marunit un pic spanacul.
2. Am adaugat apoi oul, untul topit si faina si am mixat pana la omogenizare.
3. Am turnat amestecul cu polonicul intr-o cratita antiaderenta si am parpalit clatitele pe rand pana cand au devenit aurii-maronii pe ambele parti.
La sfarsit eu le-am decupat cu formele de biscuiti pentru a le face mai atractive si le-am umplut cu o crema rapida facuta dintr-un pumnisor de branzica de casa frecata cu o lingura de unt. Merge si putin marar daca aveti.
Bebei mancaciosi va doresc!
F bune clătitele. Merg si simple pentru copii certați cu brânza 🙂 ca al meu (am încercat si cu brânza si nimica). A înfulecat bine din ele in timp ce le făceam!
Ma bucur ca le-ai incercat si mai ales ca au avut succes! Pupici!
Am doar spanac congelat acum. Merge sa-l pun puțin la abur inainte?
Buna. Da, sigur, musai putin la abur sau 2-3 minute dat in clocot sa il inmoi. pupici!
Mulțumesc! A fost cu succes 🙂 de altfel, toate rețetele de aici au succes mare mare.
Cu spanac congelat si pus puțin lw abur merg?
Draguta, mesajul a aparut de prima oara, dar sa stii ca pe site am selectat eu ca un comment sa nu apara decat dupa ce il aprob eu. Dar mesajele ajung la mine. Dureaza putin pana le citesc si raspund la toate si de indata ce le aprob apar si pe site. Pupici!