Copanele de pui rapide

Cand zic rapide, zic rapid de pregatit si de papat :)). Nici nu am pozat reteta aceasta cum se cuvine pentru ca nu aveam de gand sa o pun pe site. Nu stiam cum sa fac mai usor, mai repede si mai delicios niste copanele de pui si am asociat niste condimente, am pudrat copanele, le-am pus la cuptor si gata. Daaar au avut un succes super mare la Termi (citez: “Un deliciu, mami”), i-am pus doua si zic sigur e mult, dar apoi mi-a mai cerut inca unul :))). Vazand acestea, zic musai de impartit aceasta reteta, bine, mult spus reteta :))) . Asa ca acum ca a adormit Termi, finally, dupa o ora si putin de chin, aaaa, de placere parinteasca de a adormi copilul, infulec niste inghetat asa sa imi inec amarul, aaaa, sa ma bucur de inca o zi petrecuta alaturi de ea si scriu repejor aceasta noua descoperire. Sa pornim!

Ingrediente:

10 copanele de pui

1 lingurita de ceapa granulata

1 lingurita de cimbru

1 lingurita boia dulce

Un varf de lingurita de piper

*Pentru copiii peste doi ani merge si o lingurita de sare adaugata in amestecul de mirodenii

Mod de preparare

  1. Am dat drumul la cuptor sa il preincalzesc la 160 de grade.
  2. Am parlit bine copanelele, nu suport fulgii aia de pe copane. Chiar daca nu papam pielea, musai le parlesc bine.
  3. Am pus apoi intr-un bol amestecul de condimente: ceapa granulata, cimbrul, boiaua dulce, piperul si eu am adaugat aici si o lingurita de sare. O excludeti pentru copiii pana in doi ani. Omogenizate toate bine.
  4. Am masat bine copanele cu tot amestecul de la punctul trei, le-am pus intr-o tava incapatoare, am turnat apa cat sa acopere un sfert din copanele. Am pus capacul, dar nu bine de tot (eu am folosit o folie alimentara dreptunghilara pe tava asta rotunda si o laterala a ramas descoperita) si am dat la cuptor pentru vreo ora si jumatate asta pentru ca nu am avut timp sa verific mai repede :))). A fost la tanc pentru ca erau fragede si lichidul scazuse binisor.

Noi le-am asezonat cu o mazare facuta la multicooker dupa reteta aceasta dar fara carnea din reteta pentru ca am facut separat aceste copanele. Dar voi le puteti combina cu orice va place.

P.S.: am schimbat farfuria :))) am mers pe clasic! P.S.2: A se observa din nou simtul artistic de a aseza frumos mancarea….NOT!

Pofta mareeeee!

3 Replies to “Copanele de pui rapide”

    1. Acum am citit doar ca ai scris de capac. Nevermind. Dar totusi, ies asa rumene cu capacul pus? Merci!

      1. Acum ca spui, imi amintesc ca eu nu l-am pus bine si a suierat intr-o parte, am pus niste folie alimentara care fiind dreptunghilara pe o tava rotunda, pe o margine a fost liber. Ma gandesc ca le-am lasat si mult, ca am cam uitat de ele cu treaba si s-a evaporat tot lichidul si au inceput sa se rumeneasca. dar bine ca mi-ai scris si mi-am amintit ca nu am pus complet capacul si asta sigur a ajutat. merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.