Chiftelute cu somon si cartofi

Buuun, povestea cu chiftelutele astea sta in felul urmator. Se duce tati de Termi la cumparaturi in ultima zi a anului ce s-a incheiat pentru a lua un peste sa il fac pentru a doua zi. Cica sa incepem si noi anul mancand ceva usor. Doar ca vine cu 3 medalioane de somon pentru mine si pentru Termi ca dansul dom’le nu pune gura pe somon, ca nu ii place. Zic bine, atunci hai sa le fac la cuptor pe toate trei si vedem apoi ce se intampla. Pap eu cu Termi a doua zi la pranz cate un medalion de somon, ne facusem pofta si ne cam saturasem de el. Si uite-asa imi trece mie o idee geniala prin cap! Zic, ia sa reciclez eu cumva pestele asta. Stiam ca mai facusem o reteta de briose tare bune cu cartof dulce (retete o gasiti aici), dar cum nu aveam cartof dulce, am zis sa improvizez si sa folosesc cartof normal si sa fac chiftelute, sa nu mai murdaresc nici atatea vase 😊)). Te doare mintea cu retetele astea ale mele, un adevarat roman sta in spatele fiecareia. Am executat apoi rapid un piure de cartofi, am curatat pestele de oase, am pus si putina verdeata, Termi e in etapa cand accepta verdeata si incerc sa pun oriunde prind pentru ca nu stiu cat va tine faza asta. Si apoi le-am bagat repejor la cuptor, nu faceti ca mine cu moartea pasiunii cu forme de biscuiti, decat daca aveti mult timp la dispozitie 😊)). Oricum au iesit niste monstruozitati de chiftele 😊)), pentru ca am folosit cea mai mare forma de inima pe care o am, dar macar am terminat repejor aluatul, ca deja Termi isi pierdea rabdarea. Noroc ca e frig si dupa ce le-am scos din cuptor, timp in care cred ca ne-am jucat de 10 ori un board game dupa care este innebunita si il jucam efectiv non-stop, le-am pus repejor pe geam sa le racesc si zic sa degust si eu cu ea cateva. Nu ma asteptam sa ii placa, pentru ca uraste cartofii de ceva vreme(doar piureul il mai accepta) si eram in dubii, dar eram pe principiul more for me 😊)). Dar a gustat si facea “papa bun, yummy”, credeam ca ma pacaleste initial, dar dupa, tot zicea sa ii mai racesc ca mai vrea si ce sa vezi ca ia si tati o gurita sa vada despre ce e vorba si face niste ochi mari si zice ca sunt super gustoase ca sa racesc mai mult ca mananca si el 😊))). Super, ce sa zic, cred ca am mancat si eu una singura si restul le-am lasat “copiilor”.  Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!

Ingrediente:

  • 3 cartofi medii (400g fara coaja)
  • 30ml lapte gras
  • 20g unt gras
  • 180g somon gatit
  • Cateva fire de patrunjel proaspat
  • Cateva fire de marar proaspat
  • 1 ou
  • 60g pesmet
  • Piper dupa gust
  1. Am taiat cartofii cubulete si i-am pus la fiert in apa. Cand s-au fiert, i-am pasat, am pus untul si laptele si am amestecat pana la omogenizare. Pe romaneste am facut piure, dar am zis sa detaliez pasii 😊 .

2. Am preincalzit cuptorul la foc mediu, 180 de grade.

3. Am lasat putin piureul sa se raceasca timp in care am ales pestele(deja gatit) de oase si l-am pus intr-un bol.

4. Apoi am adaugat si piureul racit, patrunjelul si mararul tocate marunt si piperul macinat. Sa stiti ca dau un gust super bun verdeturile astea, sa nu ezitati sa le puneti.

chiftelute pentru copii, retete pentru copii, retete cu somon, retete rapide, diversificare, biscuim

5. Am omogenizat frumos tot amestecul.

chiftelute pentru copii, retete pentru copii, retete cu somon, retete rapide, diversificare, biscuim

6. Am pregatit o farfurie in care am pus pesmetul si un bol in care am batut bine oul.

chiftelute pentru copii, retete pentru copii, retete cu somon, retete rapide, diversificare, biscuim

7. Puteam sa fac usor niste chiftelute rotunde in mana asa, aluatul fiind unul foarte ok de lucrat, fara sa se lipeasca, dar m-a lovit inspiratia si am vrut sa fac inimioara-chiftelute cu formele de biscuiti 😊)). Asa ca am modelat chifteluta, am dat-o prin ou si apoi prin pesment si apoi am pus-o in tava pe hartie de copt. Au iesit fix cate vedeti in poza, niste monstruozitati :)))), dar gustul compenseaza, stiti ca doar asa lucrez eu.

chiftelute pentru copii, retete pentru copii, retete cu somon, retete rapide, diversificare, biscuim

8. Am facut asa cu tot aluatul pana s-a umplut tava de chiftelute si am bagat-o la cuptor. Dupa vreo 20 de minute le-am intors pe cealalta parte si le-am mai lasat alte 20 pana s-au rumenit binisor. La final trebuiesc sa fie rumene pe ambele parti. In functie de cuptor, la voi poate dura mai putin, sa stati cu ochii pe ele.

Abia am reusit sa fac poza asta, pentru ca deh, a fost bataie pe ele, alta mai frumoasa nu am :))).

chiftelute pentru copii, retete pentru copii, retete cu somon, retete rapide, diversificare, biscuim

Bebei sanatosi si mancaciosi sa aveti!

11 Replies to “Chiftelute cu somon si cartofi”

  1. Intrebare intrebatoare: somonul era crud sau pregatit cumva dinainte? Nu am inteles asa bine :))) si da, mi-ai facut pofta 🙂

  2. Bună! Și eu am încercat azi acestechifteluțe doar ca am pus carne de vițel și pireul l-am făcut și cu cartof dulce. Cred ca am pus prea mult pestmet la crusta dar superrr delicioase. Bebe 1 an foarte încânt de gust.

    1. Super ca le-ai improvizat astfel, buna idee sa diversificam, ca si asa noi nu mancam des somon. Pupici si ma bucur totusi ca v-au placut.

    1. Yuhuuu, ma bucur sa aud asta! Termi, le-a tinut maxim minte si a trebuit sa le fac weekendul trecut iar, ca imi tot cerea. Ma bucur ca au placut si altor copilasi. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.