Musaca de cartofi cu carne

Tara arde si eu vin cu retete :))). Dar va rog spuneti-mi ca nu doar eu am problema asta cu “ce sa mai gatesc” in perioada asta cand stam non stop acasa. Doamneeee, ce bine era la gradi cand trebuia doar sa am o cina si atat. Acum ia si gateste, vino cu idei pentru mic dejun, pranz, cina si gustari. Sa nu mai zic ca in timpul asta trebuie sa si lucram, sa si intretinem copilul cu diverse activitati. Daca dupa perioada asta nu ma internez undeva la nebuni e o mare realizare :))).
Asa ca se anunta o perioada cu multa gateala(si nu din-aia fizica, n-am mai pus niste rimmel pe gene de o saptamana :)) ) si sper sa reusesc sa mai si postez din ele, desi parca sunt mai obosita acum decat atunci cand mergeam la munca. Seara pic lata inainte lui Termi care inca mai are energie si adoarme tarzior.

Musacaua asta reinventata nu e o reteta clasica pentru ca eu sunt disperata sa pun cat mai multe legume prin mancaruri asa ca si in asta am pus extra. Dar a fost bine ca nu prea a simtit Termi si a bagat la greuuuu, e printre singurele feluri de mancare afara de paste pe care le mai papa bine in ultimul timp. De cand s-a dereglat dupa o gripa, a inceput sa faca multe figuri la mancare si ma pune la incercare zilnic. Ea care era fan ciorba si papa super bine, acum cauta doar carnea si atat, cartofi mananca doar facuti piure si multe alte fite si figuri.

No bine, nu ma mai intind cu vorba ca nu ii mai e aminte nimanui de citit romane pe vremurile astea :))). Bine, eu tocmai am inceput aseara “Pentru cine bat clopotele”, dar nu se compara :))).

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu (eu am avut unul copt de la congelator pus de asta vara)
  • 400g carne tocata porc sau amestec cu vita sau doar vita
  • 200ml suc de rosii
  • O foaie de dafin
  • Sare si piper dupa gust(sare doar pentru copiii peste 2 ani)
  • Jumatate de lingurita de cimbru
  • Jumatate de lingurita de busuioc
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 lingurite de pesment pentru uns tava
  • 1kg cartofi
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 100g cascaval ras
  1. In 2 linguri de ulei si putinica apa am calit ceapa si usturoiul pisat pentru vreo 5 minute, pana s-au inmuiat.
  2. Apoi am pus si morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat cubulete si am mai lasat totul vreo alte 10 minute.
  1. A urmat carnea tocata plus condimentele: foaia de dafin, cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust.
  1. Intre timp am curatat si cartofii si i-am pus la fiert. Am facut un piure normal. Cand au fost gata, i-am pasat si i-am amestecat cu 50g unt si 100ml lapte si sare dupa gust.
  2. Dupa ce am pus carnea, am lasat totul inca vreo 30 de minute pana carnea a fost bine facuta. Am pus apoi si sosul de rosii si am mai lasat inca 10 minute pana s-a ingrosat totul frumos.
  1. Apoi am inceput montarea. Am uns tava (sau tavele in cazul meu, ca mi-am dat seama ca am prea multa compozitie si tava e prea mica) cu unt si am presarat putin pesmet. Am pus apoi jumatate din cantitatea de piure.
  1. Am turnat apoi sosul de carne si apoi iar piureul. L-am intins frumos cu furculita. Piureul musai sa fie caldut ca sa il modelati mai usor.
  1. Am pus apoi cascavalul ras si gata, la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumeste frumos!

Hai spor la devorat!

Bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti!

8 Replies to “Musaca de cartofi cu carne”

  1. Multumeeesc!!!! Binenteles ca nu esti singura cu aceasta problema!!!Eu,sincer,eram moarta fara retetele tale!!! Sunt binevenite si asteptate!!! Sanatate maxima! Ma apuc de musaca!!!

  2. Vaaaai, ce minunat, arată tare bine, o s-o fac și eu azi, că nu mai aveam nicio idee! Tare bine le zici, cu mesele multe și mărunte pentru bebei, dar și pentru ceilalți membri ai familiei… Dar, chiar așa, cred că o să ne pufoșim cu toții bine de tot în perioada asta… Totuși, abia aștept să mai postezi, ești o bucurie!

      1. Am înfăptuit Musacaua! Este the queen of musacas, am ras-o pe toată, pe loc, nu ne mai opream (și nu suntem gurmanzi niciunul dintre noi)! Mulțumiri din partea întregii familii! Tu stai acasă cu folos!

        1. Ohooo, ma bucur nespus sa aud asta! Mai ales ca ai incercat-o super repedeeeee <3 . multumesc de incredere! Pupici muuulti!

  3. Multumim pt retete!! Sper sa imi iasa la fel de buna ( astazi o sa fac cu muschiulet de porc tocat). Intrebare, baietelul meu de 1 an si 7 luni nu a mancat pana acum carne de porc. La varsta ai introdus carnea de porc pt Termi?

    1. Suuper! Ma bucur mult ca o incerci si sper din suflet sa va placa! Lui Termi nu mai stiu exact, dar sigur pe la un an, un an si putin i-am dat. Atat timp cat nu are grasime, ii poti da si de la 6 luni. Eu stiu atunci ca aveam puiut de tara si am preferat sa ii dau din-ala mai mult. Dar apoi am mers si pe porc din comert. Pupici si astept sa imi spui daca a iesit ok! Duminica faina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.