Briose cu morcov

Doamnelor si domniloooor, pofiti la ultima reteta pozata din anul 2019 ce tocmai s-a incheiat, chiar la propriu. Adica trebuia sa plecam seara pe data de 31 la ora 18:30 catre prietenii la care ne duceam si eu pe la 18:00 am inchis cuptorul cu aceste briose facute la ghici pe repede inainte ca zic sa aiba si copilul un dulce sanatos de papat 😊)), comunista tot comunista ramane. M-am mintit un pic singura, ca acolo a papat tort, dar macar stiam ca ii plac pentru ca a infulecat una pe drum (traiasca frigul si mancarea scoasa repede pe geam la racit!). Inspirata am fost facandu-le, pentru ca a doua zi mi-au fost bune la cina, unde a devorat doua bucati, si le-am tinut si a 3-a zi cand deja se ducea la frigider si isi lua ca si gustare sa pape. Deci facute in graba de care ziceam mai sus, am o scuza ca arata destul de dubios 😊), dar gustul e bun, nu va luati dupa aparente, oricum stiti ca n-am talent la aspect, pe cine incerc sa pacalesc? Am gustat chiar si eu (asta pentru ca m-a servit Termi si nu am putut refuza) si nu le-am scuipat 😊)), eu care mananc doar dulciuri cu zahar mult, deci e de bine 😊)). In noul an ma gandeam sa fiu mai scurta, asa ca inchei repede si va prezint aceste deliciosenii care nu ma asteptam sa aiba atat de mult success la Termi, mai ales fiind cu morcov pe care in zilele cand Venus este retrograd il scuipa si zice ca nu ii place. Ma bucur ca pot fi adaptate usor si pentru copiii cu alergie la proteina din lapte de vaca, always in my mind 😊. Un dulce numai bun de duminica, zic! Deci ce sa mai? Hai la treabaaa, sa incepem anul ca niste gospodineeeee.

Ingrediente:

  • 100g morcov ras
  • 50g fulgi de ovaz (eu i-am macinat, dar merg si intregi)
  • 50g faina tip 650
  • Jumatate de lingurita de praf de copt (eu zic ca merg si fara)
  • 50g nuci macinate
  • 2 oua
  • 30g unt gras topit (merge si ulei pentru bebeii cu aplv)
  • 50ml miere ( doar pentru copiii peste un an mierea sau zahar pentru copiii mai mari, cred ca merge chiar si o banana pentru bebeii mici de tot)
  • Jumatate de lingurita de scortisoara ceylon ( o puteti comanda online de aici daca nu o gasiti pe niciunde: scortisoara celyon )*

* Scortisoara ceylon este cea buna, cea “adevarata” cum este cunoscuta. Scortisoara care se gaseste peste tot in magazine se numeste Cassia (fiind mai ieftina) si este mai inchisa la culoare ca sa o puteti diferentia. Aceasta din urma, consumata de cateva ori pe saptamana si in cantitati mici poate deveni toxica datorita continutului de cumarina. La Ceylon nu trebuie sa va faceti astfel de probleme,  aceasta neavand nimic toxic, ci numai beneficii.

  1. Pentru inceput am preincalzit cuptorul la foc mediu, 180 de grade.
  2. Apoi am pregatit doua boluri. In primul am pus: faina, fulgii de ovaz, praful de copt, nuca si scortisoara si le-am omogenizat pe toate foarte bine.
briose cu morcov, briose pentru copii, biscuim

3.  In cel de-al doilea: cele doua oua si mierea(sau zaharul sau banana pisata), am batut apoi bine cu telul. Apoi am adaugat si untul (sau uleiul) si morcovii si am amestecat iarasi. Daca le faceti cu banana si fara praf de copt, sigur vor iesi usor umede, don’t worry.

briose cu morcov, briose pentru copii, biscuim

4. Am turnat ingredientele solide (bolul 1) peste bolul 2 cu ingrediente lichide si am omogenizat frumos.

briose cu morcov, briose pentru copii, biscuim

5. Turnat in forme de briose, au iesit fix cate vedeti.

briose cu morcov, briose pentru copii, biscuim

6. Lasate la cuptor cam 30-35 pana se incheaga bine.

Taanaaa! Poza facuta in timp ce sotul ma bombanea ca el era gata sa plecam si eu inca stateam sa pozez dubioseniile astea de briose. Sa vedeti aici ce devotata sunt site-ului :)), astept statuie in Piata Universitatii :)). Si vorba aia, daca am inceput din prima saptamana a anului cu o reteta noua aci pe site, sper sa o tin in retete noi tot anul, aleluia!

briose cu morcov, briose pentru copii, biscuim

Bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti!

37 Replies to “Briose cu morcov”

  1. Absolut delicioase! Am făcut cu cartof dulce in loc de morcov (nu ii place cel de casa, iar ultimul morcov cumpărat a ajuns nas la omul de zapada din curte; noi ii spunem morcovila alias Olaf), 2 banane in loc de oua, 1 lingurita chia hidratata, 20 g miere. In rest, am pus dupa rețetă. Au ieșit cu 2 forme mai mult. F bune! Le-as manca pe toate 😁Printesa a strâmbat din nas acum, dar nu stie ca mâine le va papa pe drumuri 😊

    1. Deci ai incercat-o si fara oua? Niceeee, ia uite ce bine ca iese si fara ou ca stiam multi copii alergici si la albus. Ma bucur ca macar tie ti-au placut :)))))).
      pupici!

      1. Au avut succes maxim la mine si sunt f f sățioase! Bebelina a papat cam 1 briosa, restu a avut grija sa mi le dea mieeeee.

  2. Buna. As avea nevoie sa imi recomandati niste biscuiti pe care pot sa ii cumpar piciului meu de 10 luni, care sa nu aiba sare, zahar si alte tampenii. Am luat pana acuma ceva din farmacie cu telina si lamaie dar parca as mai schimba.
    Ps:super faine retetele, ma ajuta muult la diversificarea piciului.

    1. Buna! Pai cred ca cel mai bine ai incerca sa ii faci tu acasa, sunt multe retete si pe site, nu prea am incredere in cele din comert. Poti incerca cu biscuitii aia 100 sau vezi pe site, este o categorie intrega de biscuiti in functie de preferintele celui mic. Eu nu prea am experienta cu cei din comert si nu te pot ajuta foarte mult, dar sigur ca cei facuti in casa nu sunt nici unii, cu privire la ingrediente si ce se afla exact in ei. Spor!

  3. Hello si La multi ani! Un 2020 minunat si cu muuulte retete :).
    Este a 2-a oara cand iti scriu,desi pana acum am facut muuuuuulte retete.
    Le-am facut si pe acestea aseara si au iesit delicioase. Am folosit banana. Bebelina mea de 2ani si 4luni a fost incantata.
    Ma bucur ca ai mai scris si mai asteptam!
    Sunt un stoker… nicio zi fara biscuim :).
    O zi frumoasa,
    Flori

    1. Hey! La multi ani si un an fain si voua va doresc! Merci mult ca le-ai incercat. Desi ai pus banana si au iesit, super! Merci ca ma urmaresti 🙂 pupici pentru voi doua!

  4. Absolut delicioase!
    Am inlocuit untul cu ulei de cocos, oul cu chia hidratata, mierea cu sirop de artar.
    💕

  5. Multumim pentru toate retetele! Va urmaresc cu drag si cand vreau sa fac ceva nou, intru imediat pe Biscuim.ro . Multa sanatate si numai bine!

  6. Bună ! Te urmăresc de ceva timp și îmi găsesc inspirația aici la tine. Îți mulțumesc pentru ce faci și cred că este minunat pentru toate mămicile. Am o mare rugăminte , poți pune un tag la rețetele de post , sa le găsesc mai ușor printre postări ? Și încă o idee..am văzut că deja faci asta. Ne poți da idei de substituire pentru anumite ingrediente? Întreb pentru ca piticul meu nu papa ou, lapte, unt etc și uneori mă blochez la multe rețete că nu știu cum să le înlocuiesc. Gânduri bune !

    1. Hey, multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      Legat de recomandari, o sa incerc sa fac un tag si pentru retete de post, sigur. Iar legat de substituire, da, ma mai gandesc la copiii cu aplv si acolo unde se poate specific ca se poate renunta la ingrediente. Doar ca nu sunt la curent cu toate ingredientele ce sunt pe piata ca si inlocuitori pentru aplv din pacate, dar am vazut ca sunt grupuri de Facebook si cred ca acolo poti gasi mai multe info. Pupici!

  7. Draga mea, draga, tot căutând rețete mai vechi, nu am văzut-o pe aceasta noua. Ma rog, ea împlinește 8 luni dar eu… acum am pus ochii pe ea. Și ma bucur ca s-a întâmplat așa pentru ca am avut o cina pe plaja pe cinste! Iar suntem in Deltă și iar caut idei de cină de luat la pachet pentru pitic (ca sa nu mănânce prea târziu). Briosele sunt absolut EXCEPTIONALEEEE! Le voi mai face odată pana vom reveni in Bucuresti! Mulțumesc, salvarea mea! Statuia aceea din piața universității ți-o voi face eu!

    1. Draguta, hai ca nici eu nu ma las mai prejos si raspund dupa alte multe luni distanta…nu am mai reusit sa intru pe aici, greu fara Termi la gradi, acum sper sa ma mai eliberez si eu si sa incep sa fiu mai activa pe aici. Ma bucur maxim ca inca mai descoperi retete de aici si mai ales ca va plac asa mult. Ce plimbareti sunteti! va pup!

      1. va pupam si noi cu drag! mii de multumiri!! nu stii cat m-ai salvat in anii acestia… sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!

  8. Foarte bune! Eu am mai adăugat făină,că mi s-a părut prea lichida compoziția. Pe lângă scorțișoară am pus și un pic coaja de portocala și pudra de ghimbir. Ce arome!Era să mă înec salivând langa cuptor 😃

    1. Mamaaa, ce twist aici cu portocala si ghimbir, smecherieeeeee. Si ma bucur sa aud de la voi dupa atatia aaniiiiiiii. Termi tocmai a impinit 5 ani…cum au trecut? va pup!

  9. Buna!
    Copilul meu e usor alergic si la ou (pe langa aplv), in sensul ca atunci cand e gatit la temperatura mai mare nu are nicio problema. Am aflat tot de la tine de varianta cu seminte de chia hidratate pt a inlocui oul, dar nu pot sa folosesc nici asta prea des. Intrebarea mea e, la ce temperatura as putea face briosele (peste 200 grade) si sa fie totusi ok? Ar trebui modificata in vre-un fel reteta? Eventual o formula magica general aplicabila :)) bucataria nu e punctul meu forte…

    1. Hmm…ma gandeam sa lasi la 180 la inceput si apoi spre final sa cresti un pic la 200 de grade, dar sa fii cu ochii pe ele. Daca le faci din prima la temperatura mare, mi-e ca nu vor iesi cum trebuie. IMi pare rau ca va confruntati cu asa alergii, spre sa scapati repede de ele.

  10. Noile briose preferate ale mele ❤️❤️. Oh da… A papat si urmasul 😂😂😂 dar eu nu ma mai puteam opri din mancat! Sunt DE-LI-CIOA-SE!!!!
    In loc de doar morcov am pus morcov si cartof dulce ras… Asta pt ca mai aveam o jumatate de cartof dulce care statea trist in frigider.
    O sa mai incerc reteta asta si cu dovleac placintar. Prea bune!

  11. Buna,
    Am gasit rețeta astăzi, am incercato pentru aceasta seara. Au iesit super (am inlocuit untul cu unt vegan) moi si delicioase. Au fost un adevarat success. De obicei nu mananca chestii noi din prima,dar acum a devorat una si inca jumate.

    1. Ce ma bucur, vad ca sunt foarte apreciate aceste briosele. Ce fel de unt vegan ai folosit? Intreb pentru mamicile ce mai au copilasi cu aplv? Merci mult.

  12. Buna,la multi ani!!
    Voiam doar sa stiti ca inca folosim cu drag retetele si sfaturile!
    Le am folosit la primul bb💙 si acum si la bb2 ❤️
    🤗🙏Multumesc

    1. Heyyy, multumesc ca nu m-ati uitat <3 si felicitari si pentru bebe 2...doamneeee, ce vechi e site-ul, acum imi dau seama. Pupici!

    1. Da, dar ar merge mai bine inlocuita cu nuci pecan (Ce nu contin iod, daca asta era impedimentul), nuci de macademia, migdale pentru a da un plus de gust.

      1. Mulțumesc! Nu, impedimentul era că nu aveam nucă 😁 dar am ales altă rețetă din listă. Yumm

  13. Buna! Multumesc pentru aceste retete super explicate, asa ca pentru mine care am ajuns la 40 ani si nu am gatit pana acum cand am facut si eu intr-un final un mostenitor!
    Dupa ce am vazut recomandarile tale cu introducerea alergenilor pana intr-un an am aplicat si eu si le-am introdus pe toate, insa nu inteleg de ce mierea nu, care e si ea un poaibil alergen, sau din alt motiv trebuie asteptata varsta de un an? Cumva pentru riscul de botulism?
    Multumesc pentru implicarea cu profesionalism in acest site care pentru mine este de mare ajutor pt ca daca nu e explicat cu liniuta eu nu ma arunc 🙂

    1. Bunaaa si bine ai venit in randul mamicilor, cel mai greu job din univers :))).
      Exact, mierea nu este recomandata pana la un an din cauza riscului de botulism. Sunt aici pentru orice alte intrebari…am lipsit mult, nu a fost anul meu, dar imi revin usor-usor, sper :).

      1. Te urmăresc de prin 2018 când am născut primul copil, acum sunt la a-l treilea și tot vin pe site ul tău să mă inspir. Are o căldură aparte site ul ăsta iar tu ești foarte, foarte cool. Îmi place foarte mult felul cum descrii rețetele și simplitatea site ului. Totul o să se așeze exact cum îți dorești. Sunt sigură. Te pup.

        1. Saru’mana mult de tot de meeesaj, tare ma bucur sa citesc cum ti se pare site-ul, ma bucur ca e cozy. Pupici si toamna frumoasa sa aveti.

  14. Buna. Ma poti ajuta te rog cu o sugestie de inlocuire a fainii normale? Bebe 1 an jumate, cu regim fara gluten si nu stiu daca ar merge sa pun faina de ovaz sau de cocos, si ce gramaj, pt ca am mai incercat sa inlocuiesc in alte retete si nu au iesit😢

    1. Buna. Faina de cocos retine de 10 ori mai mult lichid decat cea obisnuita si se pune mega putin, e mai speciala si nu prea sugerez sa fie inlocuita. Ma gandeam la cea de ovaz, dar de obicei ies mai umede preparatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.