Foaie verde si-o aluna ia de-aici briosa buna!
Somonul se numara printre carnita noastra preferata, se intampla rar sa mai ramana ceva si pentru a doua zi. Dar atunci cand ramane, ma gandesc sa il reciclez cumva. Asa au iesit briosele astea pe care le-am facut pentru micul dejun, deh avand Terminatoare mare nu ma pot incurca cu o fructa la micul dejun :))). Trebuie papa serios la copil. Dar merg bine servite si la cina sau la gustare. Ies moi si usor umede in interior si la noi au avut mega succes. Chiar si eu, fitoasa lumii am devorat atat cat m-a lasat Termi :). Nu ma mai lungesc si va prezint briosele cu somon si cartof dulce, pentru momentele cand va mai ramane ceva peste si nu stiti ce sa faceti cu el. Parca servit asa ca atare doua zile la rand, nu prea merge.
Ingrediente:
2 oua
120g cartof dulce dat pe razatoarea mica
1 lingura de iaurt gras
1 lingura ulei de masline extravirgin
100g somon preparat termic in prealabil (sau orice alt peste)
Un praf de piper
2 linguri de faina alba tip 650
1. Am dat drumul la cuptor sa il preincalzesc la foc mediu, 180 de grade.
2. Intr-un bol am pus cele doua oua si le-a bautut putin. Apoi peste ele am adaugat cartoful dulce, iaurtul, uleiul de masline, somonul si piperul.
3. Am omogenizat si la final am adaugat cele doua linguri de faina. Le-am incorporat frumos si pe acestea si am pus aluatul obtinut in forme de briose si am dat la cuptor totul pana s-au rumenit frumos.
Teoretic trebuia sa le tin vreo jumatate de ora, dar nah…viata cu Termi nu e usoara asa ca au iesit foarte bine patrunse :))), nitel arse pe fund, dar buuuune! Aproape ca m-am batut cu Gandacios pe ele!
Si poza in sectiune:
Bebei mancaciosi sa aveti!
Buna
De unde cumperi somonul ?
Bebele meu are 1 an.
Merci
Draguta, pana acum am luat de la Lidl, din-acela congelat, salbatic.
Bună, draga mea. Deci, este mai bun somonul congelat (Lidl) decât cel proaspăt?! Eu l am remarcat, și am observat ca e mai scump cel congelat. Nu înțelegeam de ce. Înseamnă că proveniența…mi se pare ca e de Atlantic. În ideea în care e de preferat pestele proaspăt celui congelat, nu am luat niciodată.
Da, cica cel congelat ar fi mai ok. Eu am luat si mi s-a parut altfel la gust, adica se vedea ca nu e gustul ala de somon obisnuit, nu e asa gras.
As putea înlocui cu faina de hrisca cele doua linguri de faina ?
Draguta, cred ca merge. Nu am lucrat cu acest tip de faina sa iti spun sigur, ideea este sa absoarba putin din lichid. AH, si nu cred ca vor creste foarte mult, ele oricum ies dense.
Suna super rețeta si in general toate retetele de site 🙂
M-ar ajuta daca ai putea preciza cam câte portii ies (de exemplu câte brioșe la rețeta asta). Sa știm daca apuca sa mănânce si tati sau trebuie sa mai adăugăm ingrediente.
Multumesc frumos!
Buna :)! Oki, pe viitor voi incerca sa specific si asta, dar in mare sa stii ca in poza finala apar toate briosele care ies. Sau fie pozez tava cand le bag la cuptor si cam atatea sunt. Aici de exemplu sunt cele 3 floricele din poza finala plus cele 2 in forma de briosa clasica. Pe viitor o si scriu, ca sa fie mai simplu. Pupici!
Merci frumos de răspuns, acum mă apuc de brioșe, fac cantitate dublă sa mâncăm toți 3 😁
Mie mi-au iesit 6 briose, cam 2 linguri de compozitie am pus in forma si nu umpluta pana sus. 🙂
Au ieșit super bune, merci 🙂
Ma bucur! Merci si eu ca ai incercat reteta!
Bunee,bunee!mie mi s-au părut la gust asemănătoare salatei de surimi cu porumb 😂
ha ha :))) ce asemanare :), nu am mancat niciodata :)). pupici!
helio! vai ce succes, as spune nr 1 in top 10 biscuim. pe locul 2 e briosa cu gutui iar pe3 budinca cu bulgur si afine. minca de rupea si nu mai mincase carne, peste de mult. ieri le am facut. da ce gust bun, dulceag de desert de necrezut. data viit fac dublu sa maninc si eu. mare multumesc! iti datorez un rid in minus. o adresa pt un buchet de flori, sa ne dai. pupici multi si la bebelina mincacioasa.
Ha haaa, foarte tareee! Ma bucur mult ca i-au placut si multumesc tie ca incerci retetele! Si ma bucur ca vrea sa pape singur, a mai adaugat un pas a drumul spre independenta :). Mamma has a big boy now! Ha haa, cafelele sa curga, not a big fan of flowers! Asa ca astept invitatia la cafea :))). pup cu drag!
salutare! revin cu un salut, ca rețete tot fac dar timp de comentarii nu mai este. Cu un bebe legat de piciorul drept non stop cam grea viața. credeam ca pina acu a fost greu:)). mersi de retetele noi.. pupici. Cafa, cind ajungi prin Timisoara… ca eu la București:(( viseeeee
Buna draga mea :). Ma bucur ca reusesti macar din cand in cand sa imi dai de veste :). Negresit daca vin in Timisoara te trag de mana pentru o cafeluta :))). Dar nu se intrevede nimic la orizont. Pupicei si sper sa ne mai “auzim””.
Buna,
daca punem somonul crud in compozitie nu se coace in cuptor odata cu briosa? De ce este nevoie sa fie preparat termic inainte? Mie spre ex imi place pestele sa fie suculent, daca e facut prea mult devine fad.
Mersi frumos
Draguta, cred ca merge si asa, eu sunt mega panicata sa fie totul gatit bine in ceea ce priveste carnea si de aceea am preferat sa fie gatit. Doar sa le lasi nitel mai mult sa te asigur ca se patrund bine. Dar sa stii ca ies moi si putin suculente, nu au iesit uscate si fade nici pe departe. Pupicei!
O alta reteta incercata si burtica micitului saturata😉.Am papat prima data peste si a fost tare incantat de meniu.(Noi am folosit dorada)
Multumim pentru retete.
Pupici
Suuper! Ma bucur ca ai introdus cu succes pestele! Pupicei multi!
Este neaparata nevoie sa adaugam si faina?
Pana la urma nu am mai adaugat faina ca sa fie un pic mai light dar cu toate acestea compozitia s-a inchegat foarte bine iar fetitei i-a placut enorm briosa.
Pupici si multumim din inima pentru retetele tale deosebite!
Draguta, imi pare rau pentru raspunsul intarziat. Am vazut ca ai facut fara pana la urma ca eu eram pe carari. A fost TErmi bolnava si sunt complet deconectata cand se intampla asta si nu am mai intrat pe aici. Ma bucur mult ca au iesit si fara si mai ales ca a papat bebelina. Pupicei multi si duminica frumoasa!
Buna! Merge si fara iaurt? Banuim o intoleranra la lactoza si pana camd ajungem la medic ne ferim cat putem…😉
Draguta, cred ca merge si fara desi nu am incercat. Dar cantitatea nu este mare, deci cred ca poate fi omisa. Pupicei!
Buna! Pestele oare se poate inlocui cu piept de pui? Multumesc
Da, cred ca da. Posibil sa iasa o idee mai uscate, dar nu am incercat si nu pot spune 100%. Daca le incerci asa, da-ne de veste. pup!
Buna reteta merge si pentru un bebe de 7 luni?pupici
Draguta, sigur ca merge. Daca bebe are incluse in alimentatie toate ingredientele si papa bine singurel, ii poti oferi fara probleme! Pupici!
Încercăm o nouă rețetă, sper că așa voi avea succes cu pestele. Simplu nu a mers.Ține-ne pumnii !!!😃😃😃
Succes maxim! Hai Doamne-ajuta sa pape! Tine-am la curent. pup!
Azi,zi mare…somonul la putere..facem reteta asta si un pic cu legume la cuptor!😘😘😘mare ,mare noroc cu tine🙏😘
Pai si tortul? unde e tortul???
Pfff am dat pe razatoarea mare😂🙊..iti fac poza
Ce faceeee? Ce facusi femeie? Am crezut ca le faci in forma de tort, sa ii faci copilului o bucurie de ziua lui.
Pfffff 😤😤😤 !!!!! Băiatului nu iau plăcut 😫🙀
că nu sunt dulci 😃,dar dânsa a înfulecat 2 dintr-un foc.În concluzie , a fost doar pe jumate succesul ,dar e bine şi aşa, decât deloc.Hai , pup şi mai vedem ce mai încropim azi.😘😘
Imi pare rau, dar bine ca nu ai muncit degeaba la ele. pup!
Le incerc acum cu pulpa de curcan. Sper sa imi iasa.
Oare daca înlocuiesc ouale normale cu oua de prepeliță, cate sa pun? A incercat cineva?
Cel mic nu are probleme, dar fetita are intoleranta la histamina si nu are voie albua de oua. De prepeliță insa, da.
Draguta, eu raspund dupa ani lumina, imi cer scuze. Ca si regula un ou de gaina echivaleaza cam 4-5 de prepelita. Imi pare rau ca nu am raspuns mai repede. Ai apucat sa le incerci? au iesit? pupici!
Delicioase!!! Nu pot să cred că a mâncat terorista mea. Mulțumesc pentru rețetele minunate, pentru că le împărtășești cu noi, pentru că îți rupi din timpul tău să ne salvezi pe noi! Felicitări, suflet frumos!💐❤😘
Hey, multumesc mult pentru cuvintele frumoase <3! Ma bucur ca a papat cea mica! pupici multi! Multumesc ca ma urmaresti!
Bună, cu ce as putea înlocui cartoful dulce căci nu mai am în casa și pana mâine nu as mai tine pestele, având în vedere ca a fost făcut de ieri!
Scuze, am vazut cu mega intarziere raspunsul. Nu am mai reusit sa intru pe aici, am fost in concediu. Mergea sa pui niste morcovel la abur sau cartof normal. Pupici!
Buna!Astazi încercăm si noi repeta cu somon,pana acum nu prea a avut succes “hamsterica”al meu a făcut nazuri când i l am dat ca atare gătit la abur.Sper din inima sa îi placa de data asta.Multumim tare mult pentru rețete,majoritatea au avut succes maxim!O zi minunata si bebei mancaciosi sa avem!:*
Hey, cum a fost primita reteta? Asta stiu ca si mie mi-a placut super mult! Pupici!
Salut! Ultima data când am făcut briosele cu somon nu s-au copt. Nu știu de ce. O fi din cauza ca eu am făcut cartoful dulce la abur și a fost ca un piure? Trebuie neaparat sa pun cartoful crud dat pe răzătoare?
Mulțumesc mult pt răspuns.
Nu s-au copt sau doar au fost mai umede si de-asta zici ca nu s-au copt? Fiind cu piure este ok sa fie mai umede. Nu erai musai sa il dai crud pe razatoare, eu cred ca si asa au fost facute doar ca erau mai umede in interior.
Salut! De fapt toate legumele le-am făcut la abur. Compoziția a rămas umeda in formele de brioșe, nu am avut cum sa o scot decât cu lingurița.
Tre sa mai incet, asta e clar, pt ca prima data au ieșit foarte bune și copiilor mei le plac foarte tare rețele tale. Cel mic e înnebunit după briosicile și Budincile făcute după Rețetele tale. Așa o facem și pe surioara mai mare sa mănânce mai multe legume. Bineînțeles ca tre sa stea sa facă pe ajutorul de “bucătar”, încetinindu-ma pe mine, care nu știu cum sa termin mai repede sa ma apuc de altceva. Dar, asta-i treaba. Tre sa ii lăsam sa experimenteze și pe ei.
Te pup
Ha haa :)) daa,, sunt maxim de incantati cand ne “ajuta” la treburi. Mai nou Termi vrea sa dea cu aspiratorul, o las sa isi faca de cap. Sper totusi sa le ramana si cand sunt mari aceste dorinte de a ne ajuta :). pupici!
Le-am refăcut azi ca îmi rămăsese de aseară mai mult somon și au ieșit frumos. Strengarul meu nu a vrut sa mănânce nimic la pranz când a venit de la Gradi. Sper sa mănânce briosele cu somon. Sunt fierbinți acum, insa abia aștept sa văd cum sunt la gust. Am pus doar puțin păstârnac cu cartof dulce și 1 cățel de usturoi, tot la abur.☺️ Iar in loc de iaurt gras am pus crema de brânza Chavroux, pt ca are intoleranta la laptele de vaca.
Acum știu de ce nu mi-au ieșit data trecută-am pus niște dovlecel, și ăla are destula apa. Haplea de mine, sa mai pun niște legume, sa nu fie doar una.
Te pup și îți doresc o Zi minunata!
Ahaa, deci dovlecelul era inculpatul :)! Sper ca a papat din ele de data asta. Pupici!
Hello! Doamnă, deși nu au sare, sunt bune pentru toată lumea. Data viitoare fac mai multe, sa mâncăm și noi adulții. Super mulțumesc pentru rețetă! În cuptor crescuseră frumos. Când le-am scos, au dat înapoi. Unde am greșit?
Ma bucur mult ca v-au placut! S-au lasat pentru ca nu au suficienta faina, nu imi place sa pun asa multa, am zis cat sa le lege sa pun. Pupici!
Eu le-am facut astazi pentru baietelul meu si au iesit fosrte bune, chiar daca le-am adaptat putin si anume faina fara gluten si fara iaurt(aplv, intoletanta gluten), dar au iesit delicioase.
Multumesc pentru inspiratie!
super ca le-ai interpretat astfel, foarte tare si ma bucur mult ca a fost pe placul baietelului tau. pupici!
Foarte buna si aceasta reteta. Gustul de peste este subtil, se completeaza cu cartoful dulce. 🙂
Ma bucur ca ai incercat-o si ca v-a placut 🙂 !
Imi place reteta o sa incercam si noi. As zice ca merge foarte bine si pentru o gustare.
Hey, sper ca ati incercat reteta si ca a avut succes. Eu raspund cu asa mare intarziere deoarece nu am mai intrat pe aici de mult timp.
Bună!
Nu te cunosc, dar vreau să zic ca atunci când nu a mai mers site-ul, am intrat în criză. Verificam în fiecare zi dacă a reapărut. Această rețetă e singura care mi-am amintit-o pe de rost, pt ca am făcut-o de foarte foarte multe ori și e genială. Îmi părea rău ca nu am salvat și celelalte rețete. Acum, am văzut ca “ai reapărut” online pt ca încă mai aveam un tab deschis cu o rețetă, cea cu brânză și spanac.
Mulțumesc ca exiști!
Merci mult ca mi-ai scris 🙂 spor la retete si sper sa ne mai “citim”. Toamna frumoasa va doresc.