Mancarica de linte cu cartofi si spanac

Buna ziua, buna ziua! Aici fata cu lintea! Intrerupem programul obisnuit de miercuri ce e zi de idei de joaca cu o reteta (mai pe romaneste ca abia acum am avut si eu timp sa o scriu, sa o fac frumoasa si zic sa o impart cat mai repejor cu voi). Nu ca n-as avea pe site nspe mii de retete de mancarici cu linte, daaar cum e mega sanatoasa si delicioasa, am zis sa mai fac una :-), stiti vorba aia, combinari de n luate cate n mancarici cu linte . Am pornit de la lintea asta cu cartof dulce de aici si am zis sa o fac cu niste cartof romanesc de-al nostru, dar stati asa ca i-a bagat un exotism maxim! Pregatite? Iaca am pus niste tulpini de telina! Anul asta am descoperit cat de bune si aromate sunt! Cand le gasesc le pun mereu si in cirobita, dau un gust super bun! Asa ca le-am folosit si in mancarica asta pentru un mega twist! Le gasiti sigur in supermarket, fie cu o telina mica cu tulpini si frunze multe sau doar tijele propriu-zise. Eu am facut o cantitate pentru tot familionul, sa papam cu totii cel putin de doua ori din ea.  Puteti injumatati ingredientele daca doriti. La noi Termi a papat neasteptat de bine, s-a intors dupa ce am strans masa si a mai cerut un bol :-)). Dar gata, haideti la treaba!

Ingrediente:

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

500g cartofi

2 morcovi

500g linte ( eu am avut rosie, dar merge orice tip)

4 tulpini de telina sau pe englezeste celery stalks

O lingurita rozmarin

O lingurita cimbru

6 cubulete spanac congelat ( sau 150g spanac proaspat, varza kale sau orice verdeata va place)

*Merge si o rosie doua date pe razatoare sau suc de rosii/bulion daca aveti bio eco raw vegan pentru copii.

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

1. Am taiat morcovii rondele, tulpinile de telina  marunt, ceapa la fel, usturoiul l-am maruntit si pe el din cutit, pentru ca mi-a fost lene sa mai scot presa de usturoi si o sa spal apoi pentru doar doi catei :-)).

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

2. Am pus apoi apa cat se la acopere pe jumatate si le-am lasat vreo 5 minute pana s-au inmuiat frumusel. Merge aici si niste ulei de masline, vreo doua linguri asa pentru extra gust.

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

3. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucatele mai micute, merg oricum aveti rabdare si va lasa Terminatorii. I-am adaugat apoi si pe ei, plus niste piper proaspat macinat. Am mai suplimentat cu apa, am pus si rozmarinul si cimbrul si am lasat sa fiarba asa la foc mediu vreo 20 minute. Eu avand linte rosie ce fierbe repejor, am preferat sa imi fierb bine legumele inainte. Daca aveti alt tip, maro sau verde, ce fierb mai greu, puteti sa puneti lintea cu cartofii o data.

4. Apoi am adaugat si lintea, spalata bine inainte sub jet de apa. Am pus vreo 500ml apa calduta. Mai suplimentati daca este nevoie pe parcurs pana se gateste si este moale si ea si legumele, cartoful si morcovul in special.

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

5. Inainte sa sting focul, am pus direct spanacul asa congelat, la fel, n-am mai stat sa il pun 2-3 minute in apa clocotita. L-am lasat vreo 5 minute pana s-a incorporat frumos si apoi am stins focul.

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

Hai bebei mancaciosi sa aveti!

linte, retete cu linte, retete pentru copii, retete de mancare pentru copii, idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare

 

 

 

26 Replies to “Mancarica de linte cu cartofi si spanac”

    1. Pup cu drag! Sper sa va placa! Eu as mai face, dar chiar nu prea mai am timp, sper sa ma linistesc si sa pot dedica mai mult timp.

  1. Mi-ai citit gandurile 😂, ieri ma gandeam ca astazi o sa fac niste mancarica de linte ,iar acum m-am pus pe cautat retete ♥️😂 Pupici 😘

  2. F.buna rețeta! A doua zi a papat mai putin flăcăul meu de 1an si 4luni, ca nu se omoară cu acela-si meniu 2 zile la rând :))) dar asta este…..

  3. Bună! Am linte rosie decorticata.
    E musai să o las la hidratat peste noapte? Daca da, din pacate am uitat și am pus-o ca atare la fiert cu legumele, e ok?
    Mulțumesc și spor in toate!

    1. niciodata nu am hidratat lintea, este ok, stai linistita. Stiu ca se mai eliminta putin acid fitic daca o pui la hidratat, dar cantitatea este prea mica si in cazul unei alimentatii diversificate nu este nevoie de acest pas. pup

  4. Esti minunata!
    Suplimentar, eu am pus manacarica in forme, am pus ou batut pe deasupra și am dat-o la cuptor, 30 min, iar intr-o forma am pus si carne, asa împac și prânzul și cina. Păcat ca nu pot pune poze! 😚

    1. Hmm…interesant cu ideea asta la cupotr. A iesit ok la cuptor? nu ma gandisem la asta :). Pupicelusi! Poti pune pe facebook la reteta unde am postat-o daca vrei sau imi poti trimite aici pe site la adresa de contact.

  5. De mult imi propun să te întreb: merg și tulpini de țelină românească! Nu prea mă îndur să cumpăr știind că are mama grădina plină… Este vreo diferență între cea românească și cea englezească? (Inafară de cea vizuală)

    1. La blender cred papusica mea. Sau doar sa o fierbi mult mai bine, si poate la furculita sa se paseze usor, daca e moale rau carfelul se paseaza usor, si lintea posibil, nu prea am pasat deloc la furculita si nu stiu sa iti spun 100%, dar daca vezi ca nu se paseaza ok, baga nitel blenderul. pup!

  6. Pe mine ma intriga lintea. Peste tot pe unde am mai citit scrie ca cea rosie in mod special fierbe repede. Bun. Am luat si eu tot rosie, am fiert mai mult de 45 min, tot mi se pare ca nu e fiarta. A doua oara am lasat-o la hidratat cateva ore, a ajuns mai repede in stadiul pe care il stiam eu, dar tot nu mi s-a parut in regula. Oare am asteptari prea mari de la ea? :)) Eu ma gandeam ca ajunge moale ca boabele de fasole fierte.

    1. M-am amuzat nitel cu povestea ta :)). Da, trebuie sa ajunga moale ca boabele de fasole. Sigur ai luat rosie si nu maro :))? Aia rosie e gen portocalie asa mega deschisa la culoare. Nu am avut probleme cu ea, nu stiu ce sa zic ca se intampla la tine. Doar sa nu fie maro, la asta ma gandesc. Am avut de mai multe feluri si intr-adevar eu am vazut ca cea rosie fierbe repejor. pup si sper sa nimeresti ce trebuie!

  7. Pai stai sa vezi: am acasa linte verde, rosie si maro. Prin comparatie, iti dai seama sigur ca aia e rosie. Si da, ai dreptate, e portocalie mai mult. Cred ca o sa incerc alta marca sau aici e zona crepusculara si nu fierbe lintea in Pantelimon :)) Multumesc

    1. Ha haa :))). Am inteles. Cea verde si maro au fiert tot asa in 40 de min sau chair mai greu :))? daca au au fiert si mai greu e clar zona crepusculara acolo :)). pup!

  8. Buna! Am făcut și eu rețeta aceasta și e super buna. Dublez oare cantitatea de proteina dacă adaug și putina carne, sau este suficientă proteina din linte pt copilași?

    Te pup și îți doresc o zi minunata!

    1. Hey, ma bucur muuult ca va place! Eu am dat-o pe supe creme cu linte, am facut cu ardei copti in ultimul timp si linte, tot felul de combinatii, mega bune pe vremea asta.
      Legat de intrebarea ta, poti pune carne, dar cam jumatatate din cat ai pune in mod normal. Pupici!

      1. Mulțam mult! O sa fac și varianta cu ardei copți. Cred ca ardeii copți ii vor da o aroma și un gust deosebit. Eu fac la 2 zile supa crema pt ca piticul meu de 3 ani este foarte puturos in ceea ce privește mestecatul. Dacă ii dai prăjiturele, le mesteca. Dacă ii dai carne tăiată mărunt sau alte alimente, le scuipa.😪 Abia aștept sa scap de etapa asta și sa mănânce și el ciorbele și mâncăricile normal, nu la blender. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.