Nu stiu cum sunteti voi, dar noua ne plac pipotele si inimile de pui. Sunt mai dubioase ele asa si la prima impresie ati zice nu, dar sa stiti ca sunt super gustoase, desi fierb mai greu. Asa ca daca puteti, acordati-le o sansa, va roaga fata. Eu le fac fie mancarica cum vedeti mai jos, sau le fierb bine si apoi le adaug odata cu ficateii in reteta asta cu cartofi la cuptor pe care o gasiti aici. Odata fierte maruntaiele, restul merge destul de repejor si asa aveti o masa copioasa in familie, pentru ca papam cu totii, asa impuscam doi iepuri dintr-un foc :-), timp mai mult pentru mami si stres mai putin. Noi am pus si de-o mamaliguta si am papat cu spor. Din cantitatea de mai jos, am papat cu totii o data portii generoase si apoi a mai ramas una pentru Termi si jumatate pentru mine :))). Lui Termi ii plac sosurile deci asta a fost mega hit, inmuia mamaliguta in sos ceva de speriat. Dar gata cu vorba, haideti la treaba!
Ingrediente:
500g inimi si pipote (eu le-am fiert inainte), merge si un kilogram
2 cepe ( puteti pune doar una daca aveti 500g de inimi si pipote, a fost cam multa, dar noua ne place)
2 catei de usturoi
1 ardei gras ( era bun rosu, dar n-a fost sa fie 🙂 )
1 lingurita boia dulce
1 lingurita cimbru
100ml bulion (rosii pasate)
1. Am tocat ceapa si am pus-o la inabusit cu apa cat sa o acopere pe jumatate.
2. Dupa vreo maxim 10 minute timp in care s-a inmuiat am pus ardeiul tocat (cubulete, marunt cum va place) si usturoiul pisat. Am incorporat totul si am lasat la parpalit inca vreo 10 minute timp in care am adaugat apa calduta de indata ce scadea nitel sosul.
3. Apoi am adaugat condimentele, am pus si putin piper si pipotele. Am completat cu apa cat sa acopere totul si am lasat la foc mediu sa parpaleasca. Eu am fiert inainte pipotele ca sa mearga mai repede treaba. Daca nu le aveti deja fierte, le lasati vreo ora jumatate la fiert sau pana vedeti ca sunt moi, testati una. Completat cu apa ori de cate ori este nevoie.
4. Dupa ce au fiert si pipotele sau daca sunt deja fierte dupa 10 minute eu am adaugat rosiile. Am incorporat totul si am lasat pana a ajuns sosul la consistenta ce ne placa noua. Sa mai fi fiert vreo 20 de minute, dar depinde de cat de apos va place sosul.
Am servit-o calda cu mamaliguta. Mergea de minune niste patrunjel tocat pus la final, dar deh, nu te incurci cu hater-ita de verdeturi, o si auzeam: “ nu pace patunjelul”.
Acestea fiind spuse, familie mancacioasa sa aveti!
De la ce varsta se poate oferi aceasta mancarica? Multumesc!😘
Nu are o varsta anume, daca bebe inca nu papa bine intreg, le poti blendui si papa apoi usor. Pupici!
Buna reteta atat pentru copii cat si pentru cei mari.mie una mi-a placut mult si e f usor de facut.multumin,, biscuim ,,pentru ajutor si sugestii. Ma inspir din retetele dv.😍
Pupicei multi! Ma bucur ca v-a placut! Si eu am facut chiar saptamana trecuta, a devorat Termi cu mamaliguta si sos 🙂 si eu mi-am luat ca pachet pentru la munca. Zi frumoasa sa aveti!
Ficaciori???…🤣
what? one can invent a new word :)))). Dar merci ! am modificat acum! saru’mana!
Mulțumim mult pentru Rețete , sunt grozave și prind tare , tare bine !!!! Întrebare acum : de unde procurați cărnița , ficat , pipota , etc pentru bebei , dacă din comerț, știți vreo marca sigura ?
Pupici mulți și sănătate !
Hey, ma bucur ca te ajuta site-ul. Legat de intrebarea ta, noi de multe ori avem de la tara de la bunica lui Termi. cand ramanem fara, am luat pui coquelet de la Edenia, e super mic, il gatesc doar pentru ea. ficatei si pipote de la cocorico dar ma uit sa arate ok. Mai auzisem de la mamici si vreau sa incerc si eu de Ograda verde unde poti comanda pui sau curcani. pupici!
Super gustoasa! Mulțumim!,,😘😘😘😘
Cu drag <3 ! merci ca ai incercat reteta! pupici!