Rasfatul din acest weekend pentru adulti este unul foarte simplu si usor de facut. Nu de alta, dar poate vor si mamicile sa iasa in oras sau sa se relaxeze. In cazul asta clar trebuie sa o incercati. Plus ca murdariti doar un singur vas, asta ca sa va conving si mai mult :). Noi suntem fani ficatei de pui, asa ca tocanita asta, ca sa-i zic asa, ce se face la cuptor este perfecta pentru noi.
Ingrediente:
1 punga sau 2 de ficatei
3-4 cartofi ( sau mai multi daca va plac si aveti tava mare)
3 linguri de bulion
1 ceapa
4 catei de usturoi
sare,piper
O lingurita boia dulce
1. Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete. I-am dispersat uniform in tava pe care o bagam la cuptor.
2. Am spalat bine ficateii si i-am pus si pe ei printre cartofi.
3. Am taiat ceapa fideluta, am pisat usturoiul si le-am adaugat si pe ele. Am presarat lingurita de boia dulce, praful de sare si de piper (dupa gust).
4. Am completat cu apa, cat sa acopere pe jumatate cartofii si am dat tava la cuptor la foc mic.
5. Cand totul a fost aproape gata, am pus cele 3 linguri de bulion si le-am incorporat bine.
6. Tava am dat-o iar la cuptor pana cand sosul mai scade. Aici o lasati dupa preferinte, depinde daca va place sosul mai subtire sau mai gros.
7. Ideal era sa ornez totul cu patrunjel, dar bineinteles ca il luasem de ceva vreme si am uitat de el sarmanul in frigider si s-a ofilit :(.
Eu am avut prin congelator si o punga de inimi si pipote, asa ca le-am fiert bine inainte si le-am adaugat si pe ele.
Buna, draga mea!
As dori sa prepare această rețetă dar te rog sa-mi spui ce inseamna “foc mic” (180?) si cât au stat în total la cuptor ficateii cu cartofi? As dori sa-i prepar în seara asta dar doar după ce am informațiile acestea. Multumesc, esti magică!!!
Pana acum am gătit cartofii umpluți si macaroanele cu brânză și au fost hit! :*
Draguta, iarta-ma dar abia acum am vazut ca mi-ai scris. Am stat in bucatarie mai toata seara si acum am intrat. Este ok 180 de grade sau chiar vreo 160, eu nu am cuptor cu timer sau grade, deci nu iti pot spune exact sigur cat am setat eu. am dat focul nitel mai incet ca sa se faca bine cartofii, am preferat sa ii parpalesc mai usurel asa. Apoi dupa ce pui bulionul sau sosul de rosii poti da focul nitel mai tare ca sa se si rumneneasca usor dar sa fii cu ochii pe tava. Sa zic ca pana sa pun buionul ii las cam 40-50 de minute si apoi pana scade si ajunge la ce consistenta vreau. Imi pare rau ca nu iti pot spune, exact, exact dar e viata grea cand ai cuptor antic :))). Pupicei si ma bucur mult ca ai incercat din retele de adulti. Pupici!
Merge rețeta și la bebeluși de aproape 15 luni?
Da, sigur, doar sa nu puneti sare.
Reteta asta mi-a dat fail. Ficateii se facusera, cartofii erau încă tari ca piatra. Băgat iar la presiune. O fi de la cartofi 😕
Hmmm…niciodata nu am patit…posibil sa fi fost niste cartofi ce nu erau pentru fiert? Pune o folie deasupra in prima jumatate de ora ca sa se inmoaie mai repede cartofii daca e. Pupici!