Uitasem cat de greu este sa stai cu copilul acasa gen non-stop :-)). Dupa intoarcerea la munca, ea fiind la cresa scapasem bine de muulte mese, eram doar stresata cu cina in timpul saptamanii. Ei bine, in astea 2 saptamani de stat cu Termi clipa de clipa numai in casa (aproape am luat-o razna, dar m-a tinut cafeaua pe linia dreapta 🙂 ) am concluzionat ca e greu rau frate cu mancarea asta :-)). Ia-te si pregateste din nou 3 mese pe zi, idei de gustari, spalat scaun de masa, spalat pe jos, spalat Termi. Asta clar n-a fost concediu :-)))). Si asta fara sa pun tantrumurile la socoteala. Eh uite de-asta m-am pus pe facut mancarici multe in perioada asta, pentru a-mi ajunge vreo 3 zile :-)), mwahahaha, macar cu o masa pe zi sa stau si eu linistita si pe restul le-am incropit din mers. Asa s-a nascut mancarica asta, avand un ditai cartofoiul dulce si facand pana acum numai biscuiti si clatite din el zic sa schimb macazul si sa reinventez roata :-)). Dar hai gata nu va mai tin cu vorba, ca v-am plictisit suficient. Dar nah, acu daca nu mai postez asa de des cand o fac, vorbesc ca o moara hodorogita sa recuperez. Dar gata, la treaba!
Ingrediente:
100g linte ( eu am avut rosie, dar merge orice tip)
1 ceapa
1 catel de usturoi
2 foi de dafin
300g cartof dulce (sau cat aveti, nu e o cantiate musai)
Un praf micut, micut de chimion (il puteti exclude daca nu sunt fani bebeii). Daca le plac aromele astea mai exotice, merge bine si niste tumeric daca aveti.
Nitel patrunjel ( asta la noi pentru poza, ca Termi e haterita de verdeturi deci sa nu le vada in mancare)
*Eu nu am lasat lintea la inmuiat, o puteti face daca vreti sa fiarba mai repede, dar cea rosie oricum in vreo 25 de minute maxim e gata. Tipul acesta fierbe cel mai repede. Ah, daca nu prea gasiti cartof dulce sau nu va place, merge bine inlocuit aici cu dovleac :-).
1. Am tocat ceapa si usturoiul marunt (sau am incercat, eram cu Termi singura acasa cand am facut-o deci horrooooor) si le-am innabusit in apa cat sa le acopere. Puteti pune aici si o lingura de ulei de masline pentru extra gust.
2. Cat s-au inmuiat ele pe foc, vreo 5 minute asa maxim, am spalat bine de tot lintea si am curatat cartoful de coaja si l-am taiat bucatele. Va sugerez sa le taiati mai mici decat mine ca sa fiarba mai repejor. La mine se facuse lintea la final si cartoful nu. A trebui sa las mai mult, nu este problema, doar ca se farama rau de tot lintea. Daca nu tineti la aspectul fizic foarte mult, taiati-i cum va lasa Terminatorii oricum :-))), posibil sa o uitati si pe foc, nu e bai.
3. Am pus apoi in cratita cartoful, lintea, foile de dafin, chimionul si 500ml apa.
4. Am omogenizat, am marit focul pana a dat totul in clocot si apoi l-am dat mic si am lasat asa sa se parpaleasca pana s-a inmuiat lintea si cartoful se farama usor daca bagam furculita in el. Sa fi fost vreo 20-25 de minute.
La final am presarat patrunjel proaspat.
Bebei mancaciosi sa aveti!
Buna!
Reteta asta e fabuloasa si delicioasa, plus ca se pregateste foarte repede! Eu am adaugat si carnita de curcan si piticul a fost incantat. De fapt, majoritatea retetelor tale sunt asa si iti multumesc pentru asta!
Spor la bucatarit!
Sa ii fie de bine iubitului! Multumesc ca ai incercat-o si pe aceasta! Pupici!
Reteta e super. Baietelului meu i-am palcut mult aceasta mancarica. De fapt am mancat amandoi :). Multumim
Ma bucur tare mult, sa va fie de bine! Multumesc ca ai incercat-o! PUpicei!
Suna bine! Cam pentru cate persoane sunt cantitățile? Merci
Pff…chiar am crezut ca scrisesem in retata pentru cate persoane sunt. Stiu ca m-ai rugat o data sa fac asta si am incercat sa tin cont, dar acum se pare ca am omis aici, iarta-ma. Ajunge cam la o masa pentru 2 adulti si un bebe alaturi de o carnita ceva, noi asa am papat. Sau daca ii dau doar lui Termi, imi ajunge de 3 portii fara probleme si mai ciugulesc si eu. Pupici!
Merci, chiar nu ma pricep deloc la cantități, nu reușesc sa estimez si mereu fac ori prea mult ori prea putin 🤦🏻♀️
Sunt super retetele, fac cel putin 3-4 in fiecare săptămana (daca nu mai mult). Mulțumim!
Da, te inteleg. Eu de obicei daca fac ceva doar pentru Termi si vad o reteta pe net, injumatatesc cantitatile si papa 2 zile fara probleme. Pupici!
A mancat si voinicul meu 2 zile cu maaare placere aceasta mancarica. “Corolarul” acestui fel de mancare (uau, ce am zis o!) mi s a parut a fi chimenul asa ca nu ezitati sa l adaugati. Multumim, Simona!!!
Ha haa :))) Corola de minuni a lumii, zi-le Dl-le Blaga! :))) Ma bucur ca ai incercat-o si ca v-a placut! Pupicei dulci!
Sarut-mana. A fost foarte apreciata de către bebe care a papat foarteee bine.
Hai sa fie primit :)))! Ma bucur, draga mea! Pupicuti! Painica toast ai apucat sa faci? pup!
Daaa, sarut-mana inca odata 🤣 Al meu iubit e super fan paine si nu-ti zic cum a papat.. sau da? Cu 2 maini 🤣🤣
:))) hai sa fie sanatos! ma bucur mult!
Foarte buna reteta. Am mancat amandoi!
Sa va fie de bine! Pupici!
Buna mami!Am facut si eu mancarica pt bebelina,vedem cand se trezeste daca papa 😛 Spune-mi,te rog,trebuie sa scada de tot?Mersi!
Buna draguta. O lasi sa scada pana ajunge la ce consistenta va place. Important este sa fie facuta lintea si moale cartoful. pupici!
Buna! O intrebare am si eu 😁, de fapt încă una…Ce fel de piper folosesti( l am vazut in multe preparate) ,foi de dafin…cele pe care le folosim si noi sau sunt speciale pt bebei. Bebe aproape 10 luni. Multumesc si mega felicitari pentru site. Pupici
Buna draguta! Piper luam din-acela varsat, boabe de mai multe tipuri, rosu, negru si il pun in rasnita si cand il folosesc pun proaspat rasnit. Foi de dafin, da, cele si pentru noi normale, nu am auzit sa fie altele, greseala mea daca nu stiu. Pupici si la multi ani!