Clatite cu legume

Dupa sudoare fruntii cand fierb un ou un lucru e clar! A venit caldura! Desi eu clar prefer o sauna buna in bucatarie doar ca sa bake-uiesc de zor, ca deh, burtoiul se mentine cu dulciuri sau mai stiu eu ce bunataturi. Dar poate sunt mamici ce nu’s baking addicts ca si fata sau pentru momentele cand vrem sa transpiram din alte motive (ma gandeam la sport, da???) propun niste clatite! Clatite sarate de data asta. Am tot facut clatite dulci dar am luat o pauza, am zis sa bag cat mai multe legume in Termi in ultimul timp si reteta asta a mers la fix. Clatitele pot fi servite la cina alaturi de un sos racoritor sau chiar si la micul dejun daca nu aveti Terminatori infometati ce nu mai au rabdare pana cand le parpalim 3-4 minute pe fiecare parte.  Buuun, nu ma intind cu vorba ca deja transpir de zor numai scriind aceste randuri. Asa ca haideti la treaba! Ah, sa nu uit, din cantitatile de mai jos au iesit 4 clatite. Nu va faceti griji pentru cele doua oua, le puteti papa impreuna si astfel bebele nu papa 2 oua intregi sau le puteti da azi la gustare si maine la mic dejun sau cum vreti voi.

Ingrediente:

1 fir de ceapa verde

1 ardei mic gras (era bun rosu pentru culoare, dar al meu se ofilise in frigider)

1 morcov

50g porumb (eu am folosit congelat)

40g branzica de casa

2 oua

30g faina alba tip 650

*Optional merge sa puneti si un dovlecel dar scurs si el bine de apa.  Sau in loc de branzica de casa daca aveti bebei mai maricei merge si parmezan. Sau daca bebele este alergic la proteina din lapte de vaca excludeti-o complet, ies si fara lactate.

diversificare, clatite, retete de clatite pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete rapide pentru copii, clatite cu legme

1. Am ras morcovul pe razatoarea mica si dupa l-am stors bine de apa. Asta a fost cea mai neplacuta treaba, dar nah, arta cere sacrificii.

2. L-am pus in bol si peste el am adaugat branzica, ceapa si ardeiul tocate marunt si porumbul (eu l-am avut congelat asa ca l-am dat 2-3 minute in clocot inainte). Am omogenizat apoi.

3. Am adaugat cele doua oua si am omogenizat iar.

4. La final am pus faina. Aici puneti putin cate putin si vedeti cat inghite, la final trebuie sa fie ca o smantana grosa ca si textura. Daca puneti si dovecel cred ca intra si nitel mai multa, vedeti la fata locului.

diversificare, clatite, retete de clatite pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete rapide pentru copii, clatite cu legme

5. Am pus compozitia intr-o tigaie antiaderenta fara sa o ung cu nimic si am lasat 3-4 minute pe fiecare parte. Inainte sa o intoarceti sa o lasati bine sa se rumeneasca pentru a o putea intoarce usor, altfel tinde sa se rupa.

diversificare, clatite, retete de clatite pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete rapide pentru copii, clatite cu legme

Noi le-am servit alaturi de un sos tzatziki facut repejor. Dar merg si simple sau papate alaturi de un iaurtel.

diversificare, clatite, retete de clatite pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete rapide pentru copii, clatite cu legme

Bebei mancaciosi sa aveti!

42 Replies to “Clatite cu legume”

  1. Si voailà….😍😍😍noua ei calda…merge incercata repede…zi cu soare😘😘😘

    1. Hmmm….complicatel, m-as gandi la o lingurita de seminte de chia hidratata 10 min in 10 lingurite de apa pana capata un aspect gelatinos asemenea albusului de ou. Si sa pui un pic din seama de la morcov sau de la dovlecel daca adaugi ca sa aiba cu ce sa se faca mai zemoasa nitel compozitia. DIn pacate abia am facut si eu reteta in weekend si nu am apucat sa o testez foarte mult si nu iti pot da un sfat si sa iti spun ca 100% va merge. Dar sa ne spui pls daca o incerci cu chia si iese. Pup!

      1. Super. Si eu tot la seminte de chia ma gandeam. O sa o incerc cat de curand si va anunt. Pupici :*

      2. Bună, noi am mai folosit la perișoare în loc de ou, banana. Poate merge și în acest caz!

        1. Banana? Da, asta stiu ca ajuta la legat, dar nush ce gust ar avea ea fiind dulce in combinatie cu ceapa verde si ardei…Poate doar sa le fac intr-o varianta dulce. La perisoare nu a dat gust ciudat?

          1. Erau ok, se simțea foarte, foarte puțin gustul de banană. Pe noi ne-a ajutat aceasta combinație sa putem manca ciorbita de perișoare. Acum depinde de gustul fiecăruia. Profit de ocazie sa va mulțumesc pt rețete. Multa sănătate dvs și familiei!

          2. Cu mare drag. Multumim! Dar sa imi vorbesti cu tu, doar suntem intre mamici aici. Pupicei! Si multumim de pontul asta cu banana.

  2. Buna!! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta pentru gustarea de dupa amiaza dar .. intrebare :)) sa pastrez compozitia ca atare la frigider? Sau mai bine clatita facuta? Poate suna prostesc dar chiar nu stiu :))))

    1. Daca le faci pentru papa in aceeas zi le poti face atunci proaspete si daca e frigut, le poti tine in bucatarie daca se papa mai tarziu. Daca se consuma a doua zi, le tii la frigider in caserola si le poti incalzi putin cand le serviti. Eu compozitii nu prea am tinut la frigider, mereu le-am facut si apoi le-am depozitat asa deja gatite. Pupici!

      1. Multumesc pentru promptitudine :)) de vreo 2-3 sapt bebe a devenit fan retetele tale asa ca experimentam. Plus ca incepem sa invatam sa mancam bucatele iar majoritatea preparatelor tale am vazut ca sunt destul de baby friendly 🙂 felicitari pentru ceea ce faci!! Personal ma ajuta f mult 🙂 te pup

        1. Ma bucur mult ca retetele au succes si foarte bine ca incepe sa pape bucatele, este un pas important .pupici si sunt aici daca mai ai intrebari. Weekend frumos sa aveti!

  3. Foarte bune, dar am o mica intrebare. E normal sa fie mai lipicioase in momentul in care se papa? Adica bebe cand a luat clatita in mana si a inceput s-o modeleze a cam ramas ca plastelina

    1. Hmmm….le-am facut doar o data pana acum dar nu retin sa se fi facut asa lipicioase. Imi pare rau…eu le-am parpalit bine de tot, poate asta e motivul? pup si imi pare rau ca nu au iesit tocmai ok.

    1. Draguta, sa stii ca ma gandisem la ele atunci ca ar merge si ca briose, cel putin asa mi se parea dupa textura. Dar nu am incercat si nu pot garanta 100%. Pupici! daca incerci, da-ne de veste.

  4. D-e-L-i-C-i-O-A-s-E!!!! Multumesc pt reteta! Acum sper sa fie pe placul toddleritei mele!
    P.S am inlocuit porumbul cu mazare boabe….un spectacol de culoare in farfurie 😉

    1. Draguta, cred ca da, e mai cremoasa din ce imi amintesc, am folosit-o doar o data pana acum in preparate. Pune mai putina daca este. Ah si poti pune si parmezan daca bebe are peste un an. pupici!

  5. Buna,
    Daca as vrea sa renunt la faina si sa pun un cartof fiert sfaramat cu furculita oare ar iesi?
    Multumesc

    1. Hmm…chiar nu am incercat si nu stiu ce sa spun. Mai bine blenduieste niste fulgi de ovaz si pune-i pe aia. Sau niste cuscus deja fiert sau quinoa chiar. Pupici!

      1. Draguta, scuze de raspunsul mega intarziat, nu am reusit sa mai intru pe aici constant. Poti sa incerci cu doua galbenusuri, ar trebui sa iasa ceva. mai subtiezi compozitia daca este prea groasa cu o lingura de smantana ceva daca ai. Pupici!

  6. Mami, m-am tot tinut sa iti scriu despre clatite, ca am facut o combinatie intre reteta de la cele cu quinoa si aceasta reteta de e hit pentru noi! 1 data pe saptamana o fac ☺️. Multumim!
    De asemenea, vreau sa te intreb, de cate ori ii dai lui Termi oul pe saptamana ca atare (aliment)? Mentii regula de la inceput de 2x/sapt?
    Va pupam!

    1. Bravoo! Dar cum le-ai combinat? zi-ne si noua :)))). Si felicitari pentru idei, ma bucur mult ca le combinati.
      Cu oul, cam da, dar nu mereu tin cont, in general cam doua oua fierte sau in omleta pe saptamana si in preparate nu tin cont. pup

  7. Si de exemplu, daca ii dai dimineata ou fiert, ii mai dai si carne in aceeasi zi? Ma mai gandesc si eu cum sa i le combin ca a mai crescut (1an jumate) si incerc sa ii fac mai consistent.

    1. Ah,daaaaa….pai ii dau ou sa zic fiert dimineata si la pranz musai proteina, carne ceva. Daa, nu imi afecteaza oul proteina din ziua respectiva. pupi

  8. Pai am luat ca baza reteta de la clatitele cu quinoa, in care am pastrat porumbul si am adaugat morcovul ras si ardeiul gras rosu de la cele cu legume :))) ca T al meu nu e fan ceapa verde in preparate si nici dupa mazare nu se da in vant…si le fac cu faina de orez. Ies ca niste turtite si sunt super gustoase. Multumesc mult pentru idee.
    Cat despre ou, si eu ii dau cam 2, max 3 pe saptamana ca am de tara si ii plac mult. Uneori mananca doar jumate, alteori o omleta intreaga :))

    1. Faina de oreeeez, exotism maxim! Hai saru’mana ca ne-ai spus ce si cum. Da, pai foarte bine ca ii dai cate pofteste, compenseaza, ca uneori au chef sa pape si doua oua si alteori nu se ating de ele :)). Si eu i-am mai dat lui Termi cand a cerut mai mult de un ou pe zi, dar compensez cu zile in care nu papa deloc ou. Pupiceiiii! Totul trebuie sa fie un echilibru, zeeeen!

  9. Well fail total pentru pitic. Dar e normal la cat de mult ii plac ouăle…noot 😟
    Dar eu mi-am asigurat un mic dejun super gustos 😁😁😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.