Gofre cu branzica cottage

Pentru cine mai voia inca o reteta de gofre, nooot :))), doar ca aceasta este speciala: mult mai sanatoasa plina de proteina de la branzica cottage si daca gasiti si niste fulgi de ovaz fara urme de gluten, ies si gofre fara gluten. Unde mai pui ca se pun toate ingredientele in blender, se face vaj-vaj si gata aluatul. Merg bine in diminetile lenese si nu numai cand vreti ceva mai sanatos de papat. Nu am numarat cate au iesit din cantitatile de mai jos, ca le infulecam impreuna cu Termi de cum le faceam, stiu ca ne-au mai ramas doua, zic sa le bag la congelator sa le am pentru zile negre, dar le-am lasat pe blat si in cateva ore au disparut. Noi le-am papat cu miere, dar merg bine cu orice va place.

Ingrediente:

  • 240g branza cottage
  • 2 oua
  • 18g sirop artar (merge si miere, dar nu pentru copiii sub un an)
  • 15g unt topit (sau ulei de cocos)
  • 130g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Putin extract vanilie
  • Un praf de sare (excludeti pentru copiii sub 2 ani)
  • 60g lapte (si vegetal merge)

1. Am dat drumul la apartul de waffle sa se preincalzeasca.
2. Intre timp, intr-un blender am pus absolut toate ingredientele de mai sus si am blenduit pana la omogenizare.
3. Cand s-a incalzit apartul de gofre, am pus cate 2 linguri de aluat in fiecare forma si am lasat pana s-au rumenit frumos.


4. Le-am scos pe un gratar ca sa ramana crocante si am dat start infulecarii.

Enjoy! Pentru reteta, m-am inspirat de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.