Cui ii era dor de a o suta mia reteta de chec de pe acest minunat site? Ce pot sa zic….I love big loafs and I cannot lie! Adevarul este ca adoor checurile, imi dau o senzatie asa frumoasa, de a lua lucrurile mai usor, de a ma bucura de o felie alaturi de o cafeluta, merg si la gustare pentru Termi sau pentru tati de Termi dimineata ca mic dejun alaturi de un iaurt…nu vad decat avantaje. De data asta, aveam o punga de merisoare luata de ceva timp, folosesc doar la granola cateva si zic…ce sa fac cu ditai punga? Trebuie consumata cumva, nu imi place sa fac risipa. Daca va aflati in una din categoriile de mai sus sau pur si simplu vreti sa fiti rebele…sa pornim la treaba.
Ingrediente:
- 180g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de lingurita sare
- 60ml lapte la temperatura camerei
- 60ml suc de portocale proaspat stors
- 85g unt la temperatura camerei
- 150g zahar
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 80g merisoare (uscate am avut eu, dar cred ca merge sa le inlocuiti cu afine proaspete, sau zmeura)
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Am pregatit o tava de chec pe care am pus hartie de copt, nu am uns-o cu nimic.
- Am pus intr-un bol: faina, praful de cop si sarea si am omogenizat.
- Intr-un paharel am cantarit laptele si sucul de portocale.
- Intr-un alt bol mai maricel am mixat bine untul si zaharul vreo 3 minute la viteza maricica, am adaugat apoi ouale pe rand incorporand bine.
- Am pus jumatate din cantitatea de faina, am mixat, jumatate din cantitatea de lapte, am mixat, iarasi, faina si la final laptele si gata.
- Am aruncat merisoarele si ciocolata data putin prin faina.
- La cuptor 40-45 de minute sau pana se rumeneste frumos.

E mega pufos si bun, enjoy! Pentru reteta, m-am inspirat de aici.