Clatite sarate cu de toate

Nici nu stiu cum sa denumesc aceasta inventie in care am pus cam tot ce statea sa expire prin frigider: clatite, lipii, shaorma cu de toate :))? In orice caz, a iesit ceva foarte bun, ce a trecut imediatul testul si a ajuns pe “retetele familiei”. Partea cea mai dificila este ca trebuie sa intindem aluatul usor in tigaie in strat mai subtire, dar in rest…..se amesteca totul si gata. Puteti chiar sa le gatiti impreuna cu cei mici si sa ii puneti pe ei (sub supraveghere) sa intinda aluatul in tigaie, sa le intoarca. Noi le papam fie simple, fie cu crema de branza, sau mai fac o omleta si o intind pe o clatita din-asta si ii dau dimi lui Termi. Sau…Doamne, cate idei…am facut la cina: pe o clatita, intr-o parte, pe o jumatate am pus niste piept de curcan maruntit ramas de la o friptura (deci gatit in prealabil), apoi am calit putina ceapa cu ardei rosu, le-am turnat peste friptura si apoi am ras cascaval, am acoperit cu jumatatea lasata descoperita si am pus pe hartie de copt si am lasat la cuptor pana s-a topit cascavalul….a fost mega delicios. Eu zic ca v-am facut pofta suficient, haideti sa trecem la treaba.

Ingrediente:

  • 350ml sana/kefir
  • 3 oua
  • o cutie branzica cottage
  • 1/2 lingurita sare
  • 120g cascaval ras
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 200g faina
  • 2 linguri parmezan

*mai arunc si ce mai am inceput prin frigider gen o felie de branza telemea, alte branzeturi, putin bacon pe care il prajesc inainte.

  1. Am pus intr-un bol incapator: kefirul, ouale, branzica cottage si am omogenizat. Apoi faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt, am turnat peste amestectul lichid.
  2. La final am pus: cascavalul, parmezanul si ce alte branzeturi mai aveti si ceapa verde tocata marunt.
  3. Am incins bine o tigaie, si am pus putina grasime, recent am descoperit ghee-ul (unt clarificat – are un punct de gatire mai mare, deci nu se arde si este mai sanatos decat uleiul de floarea soarelui) si il folosesc pe acesta in loc de ulei. Am turnat apoi 2 linguri de aluat si am omogenizat, aluatul este unul vartos, nu curge asa usor, deci trebuie putina rabdare sa intindeti in start subtire in toata tigaia.

4. Se lasa apoi la parpalit 3-4 minute pe o parte pana se rumeste bine si apoi pe cealalta si gata.

    Enjoy!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.