Ce poate fi mai minunat decat o mancarica delicioasa, sanatoasa si megaaaa usor de facut? Fara sa mesteci in ea pe aragaz, sa calesti ceapa, sa adaugi apoi alte ingrediente…un vis implinit. Eh, asa este aceasta mancarica pe care noi o adoram, pur si simplu punem toate ingredientele intr-o tava, omogenizam si dam la cuptor pana se inmoaie legumele si in casa se simte un miros incredibil. Tin minte cand am facut-o prima oara si Termi si tati de Termi se uitau la tava scoasa din cuptor mega dubios, ca ce mai este si asta. Eu m-am activat si zic, daca nu va place, o sa mananc eu, nu e problema. Ce sa mai mananc, ca dupa ce au gustat se infruptau amandoi de zor direct din tava :)). Si asa a devenit istorie si a trecut pe “retetele familiei” cum spune Termi.
Ingrediente:
- 400g naut fiert
- 2-3 cepe taiate fideluta (eu pun si alba si rosie, de care aveti)
- 3 ardei capia taiati fideluta
- 1 rosie taiata cubulete (o puteti exclude daca nu e sezon si nu gasiti rosii gustoase)
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 linguri babane ulei de masline
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita chimion (a nu se incurca cu chimen ce se mai pune la saratele)
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura pasta de tomate (bulion) – daca nu pun rosie, adaug 2-3 linguri de bulion in loc de 1
Mod de preparare:
- Am pus toate ingredientele de mai sus intr-o tava si peste ele am pus mixul de condimente si am omogenizat totul bine.

- Le-am acoperit cu o hartie de copt inmuiata bine in apa si stoarsa si am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40 de minute amestecand in ele de 2-3 ore in timpul acesta. Ideea este ca legumele sa fie moi, atunci puteti sa opriti focul.

Nu arata de restaurant de stele Michelin, dar mirosul o sa va ademeneasca sigur si gustul e genial. Bine, trebuie sa fiti si nitel fani naut pentru asta :).
Enjoy!