Am incercat mai multe retete de gofre cu cartofi pana sa ajung la una asa cum ne place, adica sa iasa crocanteeeee. Ador gofrele pentru ca le pot face si dulci si sarate, sunt perfecte pentru gustarea de la scoala sau pentru un mic dejun copios intr-o zi de weekend, dar cred ca v-am innebunit cu placa asta ca tot le ridic in slavi ca o moara hodorogita. Cum le fac, le las putin la racit si imi pun cateva si la congelator, si in zilele in care nu am timp de facut gustari sau mai stiu eu, doar le pun in prajitorul de paine si ies ca proaspat facute. Am un sertar in congelator doar cu chestii de genul aceasta: gofre congelate, sosuri de paste, naut fiert si congelat, paine feliata congelata :)))). Ce sa zic, e bine sa fii mereu pregatit. Recomandarea de carte, dat fiind ca avem o reteta asa simpla si usoara, am zis sa fie in acelasi ton “Cei sapte soti ai lui Evelyn Hugo” de Taylor Jenkins Reid. Neuronii stau linistiti la locul lor, nu sunt solicitati cu aceasta carte, dar e draguta, merge pentru o lectura lejera. Si gata cu vorba, ca e luni si cu totii avem treaba.
Ingrediente:
- 500g cartofi (cantariti cu coaja)
- 1 ou
- 3 linguri de faina
- o lingurita sare
- o lingurita praf de copt
- 100g cheddar (cascaval etc)
- 30g unt topit
Mod de preparare:
- Dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari si apoi ii stoarcem bine si ii pune intr-un bol incapator
- Peste cartofii storsi punem oul, sarea, untul topit si cascavalul si omogenizan.
- Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste cartofi si amestecam din nou.

- Se pune o lingura babana de aluat in aparatul de gofre (bine incalzit inainte) si se lasa cam 8-10 min, pana se rumenesc bine si sunt crocante pe margini.

La inceput, aluatul din bol e destul de tare, dar pe masura ce coaceti gofrele se va lacea ceva lichid in bol, nu va ingrijorati, este ok.

Noi le devoram si simple asa, dar merg si cu un ou ochi alaturi, crema de branza pe deasupra…yumm!
Enjoy!