Paste cu piept de pui si kaizer

Daca am reusit eu sa fac reteta asta de paste intre sedinte la munca si telefoane si tot felul de treburi, orcine poate reusi :)). Am oprit focul, l-am pornit iar, o intreaga aventura. M-am mirat ca la final a iesit ceva, a fost totul atat de haos incat ma gandeam ca la cina nu am ce servi familiei Colacel si zic sa vad acum ce incropesc, Termi venea de la inot si zic, imi mananca urechile daca nu am ceva pe masa. Dar a iesit tare buna, o decadenta de vineri seara ce va trece pe retetele familiei. Imi place mult intr-o reteta cand nu mai trebuie sa tai ceapa sau legume si astfel merge totul mai rapid. Nu zic ca legumele nu’s bune, fereasca, doar ca uneori, cand esti pe fuga si poate vrei si o masa asa de rasfat, intr-o seara friguroasa de toamna, asta merge la fix. Dupa cum o sa vedeti, nici nu am poze :))), am facut la final cu ce a ramas dupa ce am devorat la cina toti. Fara alte introduceri, niste paste rapide cu pui si nitel kaizer pentru un gust fain de afumat, daca va place, daca nu, il puteti omite.

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei vegetal 
  • 4 catei de usturoi 
  • Un piept de pui*
  • 100g kaizer, sunculita (daca vreti un gust putin de afumat)
  • 5 ciuperci tocate cubulete sau cum va place
  • Sare si piper dupa gust
  • Fulgi de chilli 
  • 500ml sos de rosii 
  • 1 lingurita oregano 
  • 1 lingurita busuioc 
  • 200ml smantana lichida 
  • 50g parmezan 
  • 100g mozzarela rasa (sau cascaval)
  • 500g paste pene 

*daca aveti timp, ar fi super sa marinati pieptul inainte, il taiati cubulete si il amestecati cu: o lingurita boia dulce, o lingurita pudra de usturoi si o lingura sos de soia.

Mod de preparare: 

  1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
  2. Punem apa cu sare la fiert pentru paste si le fierbem conform instructiunilor.
  3. Intre timp, punem uleiul intr-o tigaie destul de incapatoare (aici vom forma sosul) si adaugam cateii de usturoi curatati si zdrobiti asa intregi cu cutitul, dam drumul la foc si ii parpalim pana se rumesc usor si emana miros placut, apoi ii scoatem, undeva la maxim 1 minut, fiti cu ochii pe ei.
  4. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete, il gatim pana capata culoarea alba in mod omogen si apoi adaugam kaizerul taiat asa cubulete. Mai lasam totul 2-3 minute sa ii dam si sunculitei o sansa sa se parpaleasca si apoi punem ciupercile, fie taiate cubulete, fie mai mari, cum va plac.
  5. Dupa ce punem ciupercile, condimentam bine cu sare, piper si daca va place sa piste putin, merg si nise fulgi de chilli.
  1. Lasam ciupercile sa se gateasca aproximativ 5-10 minute, depinde de foc si apoi adaugam sosul de rosii, lingurita de oregano si cea de bususioc, dam focul mic si lasam sa parpaleasca 10-15 min.
  2. La final adaugam smanana lichida de gatit si parmezanul si inchidem focul si mai potrivitm sosul de sare, piper. Turnam pastele deja fierte peste acest amestec, omogenizam si daca cratita aceasta nu merge pusa la cuptor, transferam intr-o tava tot acest amestec, presaram mozzarella sau cascavalul pe deasupra si dam la cuptor pana se topeste frumos deasupra treaba, undeva la 20 de minute, noua ne plac asa mai rumene, sa o citez pe Termi “crunchy”.

Nu arata wow, sau nah…n-am stiut eu sa captez esenta acestui preparat intr-un mod vizual cat mai atractiv, dar clar e gustos.

Enjoy!

2 Replies to “Paste cu piept de pui si kaizer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.