Cartofi cu mustar? Whaaaat? Asa am zis si eu prima oara, ca nu incerc asa ceva, daaar, datorita firii mele rebele si curioase, o inovatoare in materie de incarcat noutati, am descoperit ca iese ceva chiar super, super buuun. Pana si Termi care nu papa cartofi de fel (decat in chiftelute) a fost incantata de acesti cartofei si au trecut si ei in catastiful de retete al familiei pe care il voi lasa mostenire :)). Merg de minune la o cina usoara fara carne cu niste branza telemea sau feta pe deasupra.
Ingrediente:
- 6 cartofi maricei
- 40g ulei
- 1 lingura oregano
- 8 catei de usturoi necuratati
- Zeama de la o lamaie
- 1 lingura plina de mustar dijon
- Sare dupa gust
*Optional: daca vreti un sosulet bun la ei, puneti un iaurt mic grecesc, putina sare si stoarceti usturoiul copt in iaurt, mestecati bine si savurati. Usturoiul cu coaja se va inmuia si se va face asa super dulce, merge bine de tot in sosul asta cu iaurt.
Mod de preparare:
- Cartofii ii taiem pe jumatate, apoi fiecare jumatate in alte 2-3 bucatele, ca pentru wedges asa si ii punem intr-o oala cu apa rece si sare.
- Intre timp, preincalzim si cuptorul la 200 grade Celsius. Cand incep cartofii sa fiarba ii lasam cam 6-8 minute sa bolboroseasca apoi ii scurgem bine de apa si ii punem intr-o tava.
- Peste ei punem zeama de lamaie, uleiul, cateii de usturoi, lingura de mustar si oreganul si omogenizam bine, bine totul si dam la cuptorul preincalzit.
4. Lasam jumatate de ora si apoi ii scoatem si mestecam bine si ii mai dam iar la cuptor pana devin asa crocanti si aurii.
Hello! Si eu am zis “nee, ce-i asta?” :)) dar am citit si e o provocare pe care o accept 😁.
Dar cum e usturoiul copt in iaurt?
Yuhuuuu, astept feedback. E un sos pe care l-am descoperit din intamplare, daca tot facusem usturoiul asta si era moale si dulce, l-am stors bine in iaurt, am amestecat cu putina sare si a iesit ceva foarte bun in care sa “inmoi” cartofii.