Briose cu cascaval si carnita

Cum era vorba aia….mult timp a trecut de cand nu am mai scris (no long time no….write). Nici nu stiu daca o mai pot face, dar ramane sa vedem in acest post cu niste briosele sarate. Normal ca tot cu gustarele sunt pentru ca a inceput scoala si trebuie ceva inspiratie pentru pachetelul brontozaurilor. Initial am zis ca o trimit la scoala doar cu un mar, sa fiu asa pe super sanatos, dar cand venea acasa imi zicea ca mami, au vazut copiii ca nu am ce manca si mi-au dat o eugenie, o bomboana…comunista din mine s-a alarmat si instant a cautat sa faca copilului ceva de infulecat si pus la pachetel si asa au aparut aceste briosele. Numai bine ca aveam ceva carnita de pui deja gatita pe care doar am taiat-o frumos bucatele si am adaugat-o, alaturi de un ardei rosu si niste ceapa verde….delicioase, cu greu m-am abtinut sa nu i le mananc eu pe toate. Le-am pastrat bine la frigider si 3 zile la rand a avut la gustarica aceste briosele. Din 5 zile, in 3 dintre ele m-am aranjat cu aceste briose la gustare, este lux si opulenta, va zic. In celelate 2 zile i-am scos niste gofre de la congelator*, le-am pus in toaster si dupa la pachetel, stiti doar ca primesc mereu premiul pentru mama anului.

*dupa ce le gatesc in aparatul de gofre, le las putin la racit si le pun in pungi la congelator si scot la nevoie, cand vreau o gustare rapida si nu am la indemana, puse direct in prajitorul de paine, zici ca sunt facute atunci pe loc – primesc cafele pentru acest pont 🙂

Ingrediente:

  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa de usturoi granulat
  • 1 lingurita rasa de pudra de ceapa
  • Jumatate de lingurita de sare
  • 170ml lapte
  • 80g smantana
  • 60g unt topit
  • 1 ou
  • 100-150g cascaval/cheddar dat pe razatoare
  • 100g orice carne aveti: fie piept de pui deja gatit, fripturica ramasa – toate deja gatite sunculita, bacon (asta merge pus la cuptor si facut asa crocant si apoi tocat pentru briose)

*Optional: un ardei mic kapia tocat cubulete sau ceapa verde

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol omogenizam: faina, praful de copt, usturoiul pudra, ceapa purda si sarea.
  1. Intr-un alt bol batem bine cu telul: laptele, smantana, untul topit si racit si oul.
  1. Combinam ingredientele solide cu cele lichide si incorporam totul pana este omogen, nu mai mult, o spatula de silicon isi face bine treaba aici. Aluatul o sa fie unul destul de moale.
  1. Adaugam cascavalul dat pe razatoare si carnita preferata taiata asa marunt si cu aceeasi spatula de silicon le integram in aluat. Tot acum putem adauga ardeiul sau ceapa verde.
  1. Preincalzim cuptorul la 200 grade celsius, bolul cu aluatul de briose il lasam jumatate de ora la temparatura camerei pana se incalzeste cuptorul.
  2. Pregatim o tava de briose si cand cuptorul arata 200 grade, punem aluat in fiecare forma, undeva la 2 linguri.
  1. Coacem 25 de minute sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Hai sa infulecati cu spor.

10 Replies to “Briose cu cascaval si carnita”

  1. Duamne, ce bine ca te-ai intors! Sufeream aici de atata timp, disparusei de peste tot!
    Bine ai revenit si spor la gustarele! xoxo

    1. Heyyy…ma bucur ca inca ma mai urmaresti…”After all this time? Always” ca sa il citesc pe profesorul Snape din Harry Potter :))).

  2. Mi-a fost dor de rețetele tale! Multumim!
    Si deja Termi e școlăriță?!?!
    Repede mai trece timpu . . .

      1. Multumim pentru retetele delicioase. Eu am început diversificarea cu bebe 1, acum 4 ani, cu retetele tale.. Si acum sunt la al doilea bebe si tare ti-am simtit lipsa. Bine ai revenit si multumim tare mult pentru ajutorul dat in ale diversificarii/bucatariei. Multe imbratisari🤗

        1. Cu muuult, muult drag. Multumesc si eu pentru increderea acordata in a ma urmari si a incerca retetele si la bebe 2 :). Sa fiti sanatosi si voiosi, hugs.

  3. Bine ai revenit! Disperare mare a fost pe la noi în căutare de brioșe și alte rețete pentru gâza mică dar și mai mare bucuria când am văzut că te-ai întors. Multă putere de muncă și la cât mai multe rețete gustoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.