
Cum era vorba aia….mult timp a trecut de cand nu am mai scris (no long time no….write). Nici nu stiu daca o mai pot face, dar ramane sa vedem in acest post cu niste briosele sarate. Normal ca tot cu gustarele sunt pentru ca a inceput scoala si trebuie ceva inspiratie pentru pachetelul brontozaurilor. Initial am zis ca o trimit la scoala doar cu un mar, sa fiu asa pe super sanatos, dar cand venea acasa imi zicea ca mami, au vazut copiii ca nu am ce manca si mi-au dat o eugenie, o bomboana…comunista din mine s-a alarmat si instant a cautat sa faca copilului ceva de infulecat si pus la pachetel si asa au aparut aceste briosele. Numai bine ca aveam ceva carnita de pui deja gatita pe care doar am taiat-o frumos bucatele si am adaugat-o, alaturi de un ardei rosu si niste ceapa verde….delicioase, cu greu m-am abtinut sa nu i le mananc eu pe toate. Le-am pastrat bine la frigider si 3 zile la rand a avut la gustarica aceste briosele. Din 5 zile, in 3 dintre ele m-am aranjat cu aceste briose la gustare, este lux si opulenta, va zic. In celelate 2 zile i-am scos niste gofre de la congelator*, le-am pus in toaster si dupa la pachetel, stiti doar ca primesc mereu premiul pentru mama anului.
*dupa ce le gatesc in aparatul de gofre, le las putin la racit si le pun in pungi la congelator si scot la nevoie, cand vreau o gustare rapida si nu am la indemana, puse direct in prajitorul de paine, zici ca sunt facute atunci pe loc – primesc cafele pentru acest pont 🙂
Ingrediente:
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa de usturoi granulat
- 1 lingurita rasa de pudra de ceapa
- Jumatate de lingurita de sare
- 170ml lapte
- 80g smantana
- 60g unt topit
- 1 ou
- 100-150g cascaval/cheddar dat pe razatoare
- 100g orice carne aveti: fie piept de pui deja gatit, fripturica ramasa – toate deja gatite sunculita, bacon (asta merge pus la cuptor si facut asa crocant si apoi tocat pentru briose)
*Optional: un ardei mic kapia tocat cubulete sau ceapa verde
Mod de preparare:
- Intr-un bol omogenizam: faina, praful de copt, usturoiul pudra, ceapa purda si sarea.
- Intr-un alt bol batem bine cu telul: laptele, smantana, untul topit si racit si oul.
- Combinam ingredientele solide cu cele lichide si incorporam totul pana este omogen, nu mai mult, o spatula de silicon isi face bine treaba aici. Aluatul o sa fie unul destul de moale.
- Adaugam cascavalul dat pe razatoare si carnita preferata taiata asa marunt si cu aceeasi spatula de silicon le integram in aluat. Tot acum putem adauga ardeiul sau ceapa verde.
- Preincalzim cuptorul la 200 grade celsius, bolul cu aluatul de briose il lasam jumatate de ora la temparatura camerei pana se incalzeste cuptorul.
- Pregatim o tava de briose si cand cuptorul arata 200 grade, punem aluat in fiecare forma, undeva la 2 linguri.

- Coacem 25 de minute sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Hai sa infulecati cu spor.
Duamne, ce bine ca te-ai intors! Sufeream aici de atata timp, disparusei de peste tot!
Bine ai revenit si spor la gustarele! xoxo
Heyyy…ma bucur ca inca ma mai urmaresti…”After all this time? Always” ca sa il citesc pe profesorul Snape din Harry Potter :))).
Mi-a fost dor de rețetele tale! Multumim!
Si deja Termi e școlăriță?!?!
Repede mai trece timpu . . .
Hey, saru’mana mult de mesaj si pentru faptul ca inca ma urmaresti. Daa, deja clasa a 2-a si da, timpul zboara….
Multumim pentru retetele delicioase. Eu am început diversificarea cu bebe 1, acum 4 ani, cu retetele tale.. Si acum sunt la al doilea bebe si tare ti-am simtit lipsa. Bine ai revenit si multumim tare mult pentru ajutorul dat in ale diversificarii/bucatariei. Multe imbratisari🤗
Cu muuult, muult drag. Multumesc si eu pentru increderea acordata in a ma urmari si a incerca retetele si la bebe 2 :). Sa fiti sanatosi si voiosi, hugs.
Si mie mi-a lipsit site-ul.. l-am folosit mult la primul bebe si acum utmeaza bebe 2. Sa nu mai dispari asa 😂😘
Foarte bune retetele, bebe 1 inca nu mananca “gateli” normale. Doar astea de bebei:)))
Merci de mesaj si mult succes cu diversificarea pentru bebe 2.
Yeeeyyyy! Mi-a lipsit maxim site-ul tau!!! 🤗😍❤️
I am back, ma bucur sa vad asa bucurieeee, nu ma asteptam.
Bine ai revenit! Disperare mare a fost pe la noi în căutare de brioșe și alte rețete pentru gâza mică dar și mai mare bucuria când am văzut că te-ai întors. Multă putere de muncă și la cât mai multe rețete gustoase!
Saru’mana mult de tooot. Merci de intampinare.
Vai!!!! Cand mi-a zis o prietena ca a incercat site-ul tau și merge, am și intrat sa vad minunea!
Cat ma bucur ca te-ai întors! Am pregătit multe rețete de-ale tale pentru kinderul no. 1. Și când am început să mă pregătesc de diversificarea kinderului no. 2 m-am întristat să văd ca nu merge site-ul. Acum ca ai revenit, sper sa pregătesc din nou multe rețete și sper să aiba succes
(ca momentan fii-mea nu e fan solide 😅).
Big big hug! ☺️🤗
Ma bucur sa fiu back si mult succes cu retetele, usor, usor o sa accepte si solide, rabdare si tutun :)))).
Bună draga mea draga! Ce bine ca ai revenit! 🥰😍 Disperare a fost și la mine când am văzut ca site-ul nu mai funcționează… Zic nah, doar jumătate din rețete le-am scris, restu nu… Și mă certam eu cu mine de ce nu le-am scris ca uite ce bine era dacă le aveam…. Una peste alta, îți super mulțumesc pt ca ai revenit și pt rețetă. 🤗😘🙏🥰❤️❤️❤️❤️❤️
Heyyy….Alinaa, ma bucur ca inca mai esti pe aici si ma mai urmaresti. Sper ca sunteti bine, multumesc mult de mesaj.
Bine ai revenit! Desi baiatul meu a mai crescut, tot sunt retete foarte utile aici si vine în curând si bebe 2 😁 Spune-mi, daca ar fi sa folosesc faina integrala, cum s-ar schimba proportiile? Mai mult pentru adulti ma interesează.
Mersi mult!
Pff…buna intrebare. eu nu prea pun faina integrala in locul celei albe decat in retetele facut special cu integrala. Nu prea am fost asa aventuroasa sa ma joc cu asta si nu prea stiu ce sa te sfatuiesc. Decat sa spun prostii, mai bine recunosc ca nu stiu exact :), scuze ca nu pot fi de ajutor cu faina integrala.
Ma bucur mult ca merge iar site-ul! Il urmaresc de vreo 5 ani.
Urasc sa gatesc, dar retetele tale fac intreaga actiune mult, mult mai suportabila :-). Multumesc!
He, hee….ma bucur ca te ajuta site-ul sa faci activitatea asta putin mai suportabila. Multumesc si eu pentru ca ma urmaresti.
Yuhuuu ce bine că ai revenit!
Am făcut rețetele în diversificare, acum băiețelul meu are 2,8 ani și chiar ne era dor de rețetele tale!
Abia aștept să testez brioșele, mulțumim!
Welcome back! Hugs
Saru’mana muuuult, multumesc ca inca ma urmaresti si sper sa va placa noile retete. Pupici
Pentru că răsfoiam pe aici de zor, citisem întâi despre pastele cu ton, apoi am ajuns la brioșele astea numai bune pentru gustare la grădiniță…. Da, o să le încerc în viitorul apropiat, să cumpăr întâi niște cașcaval.
Dar astăzi e ziua lui Termi, așa că o să las aici, nu un review la rețetă, ci o urare…
La mulți ani, Termi!
Dumnezeu să te binecuvânteze cu multă sănătate, să fii un puiuț ascultător ( atunci când se poate) și să aduci mereu bucurie și lumină familiei tale dragi!
Te îmbrățișăm cu drag!
Aleeeex, merci mult de tot pentru mesaj, draguta ca intotdeauna. Ma bucur ca inca ma urmaresti si imi scrii. Cum mai sunteti? Multumim de urari, tuturor dorim multa sanatate.
Am revenit cu mulțumiri pentru rețetă. Sunt super bune brioșele, de fapt scriu acum în timp ce savurez una… ( sunt la a 3-a, scuze :))))
Azi dimineață după ce le-am scos din cuptor nu prea s-a încumetat nimeni, dar reci sunt… cum zice Matei, yummy!
Acum suntem în convalescență, după încă două săptămâni la grădiniță, musai una acasă. Dar am înțeles că așa e primul an, răceli peste răceli, încerc să mă împac cu ideea.
Le voi reface pentru pachețel.
Vă pupăm!
Hai ca am aflat in acest mesaj ce faceti…mda, urata perioada aceea de inceput de gradi, dar promit ca o sa treaca. ma bucur din inima ca inca mai incerci retele noi ce le postez, apreciez tare mult. Va doresc multa sanatate si tie multa putere, fizica si psihica. Hang in there, imbratisari maxime.