Frittata cu legume si bacon

Mai pe romaneste o omleta imensa cu legume, bacon si niste branzica, reteta ce am vazut-o la Gordon Ramsay si am pus-o in aplicare asa intr-o doara, fiind prima reteta incercata de la el, dar a fost hit de hit pentru tot familionul Colacel. Desigur am primit ordin de la Termi sa o salvez in reteta familiei si m-am supus imediat. Nu e musai sa folositi bacon, merge bine si cu piept de pui, tot gustoasa va iesi, puteti adapta dupa preferintele familiei. Merge perfect pentru un mic dejun regesc in weekend de impartit cu prietenii, dar eu mai fac rapid si la cina reteta asta cand e panica mare (ce ramane, mananc eu a doua zi la pranz).

Ingrediente:

  • 100g bacon/pancetta sau ce aveti si va place
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 70g mazare
  • o manuta de busuioc proaspat
  • 100g branza de capra/telemea de vaca sau chiar cascaval
  • 7-8 oua
  • 4 linguri de parmezan
  • piper si sare dupa gust (daca puneti parmezan as omite sarea)
  • 2 linguri de ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Prima oara preincalzim cuptorul la 180 de grade.
  2. Intre timp, intr-o tigaie lata de preferat ce merge direct la cuptor apoi, incalzim cele doua linguri de ulei si incepem sa prajim baconul pentru 3-4 minute pana incepe sa lase din grasime pentru a putea praji ardeiul in ea.
  3. Adaugam apoi adeiul rosu taiat fie cubulete, fie mai mare, depinde cum va place si ce timp este la dispozitie. Gatim totul alte cateva minute pana ardeiul se inmoaie putin.
  4. Adaugam ceapa verde pe care o mai lasam si pe ea vreo 4-5 minute si apoi punem si mazarea si busuiocul.
  5. Taiem branza (mai pastram o bucatica sa o radem pe deasupra) si incepem sa punem din loc in loc in tigaie. Acum am pus si busuiocul taiat asa marunt sau chiar rupt in bucati mai mari daca nu va deranjeaza.
  6. Separat batem ouale bine intr-un bol, adaugam si parmezaul (daca nu puneti parmezan, adaugati sare) si piperul si adaugam in tigaie peste legume si cu miscari usoare la foc mediu mestecam pana cand oul incepe sa se gateasca. Nu il lasam sa se gateasca complet, incepem sa radem branza ramasa deasupra, mai punem putin piper si o dam la cuptorul bine incins pentru 5-10 minute pana se gatesc bine ouale si branza s-a topit.

Mie imi place sa o mancam asa rustic si cand e gata, pregatesc un fund mare si plat (nu al meu :)) ) pe care o rastorn si o pun pe mijlocul mesei sa ne infruptam cu totii cu placere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.