Crackers cu seminte si faina integrala

Pentru fanii semintelor si ai gustaricilor crocante sunt biscuiteii acestia pe care eu i-am denumite fancy trancy “Crackers”. Sunt perfecti si pentru gustarica de la scoala sau pe drum spre scoala, in excursii, in plimbarici, oriunde vreti voi atat timp cat va plac semintele :)). Se fac mega super usor, deci nu aveti cum sa dati gres, va mai urez doar spor la infulecat. Eu nu ma pot opri la 1-2, iau cu pumnul, dau dependenta :)).

Ingrediente:

  • 150g faina integrala
  • 75g faina alba
  • 50g unt moale
  • Jumatate lingurita sare (omiteti pentru copilasi sub 2ani)
  • 2 linguri seminte susan
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 lingura miere
  • 100ml apa calduta

Pasii de dans:

1. Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius (daca alegem sa ii coacem imediat).

2. Punem intr-un bol cele 2 tipuri de faina, untul si sarea si cu manutele omogenizam pana obtinem un aluat nisipos.

3. Adaugam toate semintele.

4. Dizolvam bine mierea in cele 100ml apa calduta si turnam in bolul de la punctul 2 si omogenizam bine, bine.

5. Obtinem un aluat elastic, daca aveti timp, puteti sa il lasati la odihnit o ora pe blatul de bucatarie sau il puneti la frigider si va ocupati de el a doua zi, dar merge si fara a mai astepta daca pofta e mare.

6. Aluatul il intindem apoi cat de subtire putem si il taiem in ce forme dorim. Se pun in tava pe hartia de copt si ii lasam in total cam 15 minute, pe la jumatatea timpului ii intoarcem pentru ca ii vrem rumeni pe ambele parti. Sa stati cu ochii pe ei oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.