Chipsuri…wait for it….de conopida

Conopida, love it or hate it. La noi in casa era putin de hate, dar usor, usor ajungem sa o iubim. Unul dintre retetele care ne plac sunt aceste chispuri din conopida, descoperite recent. Va zic ca nu se mai simte gustul de conopida, se pune destul de mult parmezan si conopida e uitata. Am avut cerere chiar sa pun si la pachetel, deci un success in familia Colacel. Singurul bai ca sa ii zic asa, e ca va trebuie un robot de bucatarie pentru a face vaj-vaj la conopida si a o marunti bine de tot sa obtinem niste chips-uri finute, nu chiar ca fundul unui bebelus, dar p’acolo.

Asa ca daca aveti o conopida uitata in frigider si nu stiti ce sa faceti cu ea…va invit la dans! Pasii mai jos.

Ingrediente:

  • 250g conopida cruda
  • 100g parmezan
  • Un varf de lingurita busuioc
  • Un varf de lingurita oregano
  • Un varf de lingurita rozmarin
  • Un varf de lingurita cimbru
  • Sare si piper dupa gust (sarea o omiteti la copilasii sub 2 ani)

Mod de preparare:

  1. Am dat drumul la cuptor la 175grade Celsius sa il preincalzesc.
  2. Acum ne trebuie musai un robot de bucatarie ceva sa punem conopida si sa o maruntim bine de tot pana devine asa ca un “orez”.
  3. Am pregatit o tava cu hartie de copt si am pus tot acest orez de conopida imprastiat omogen la cuptor vreo 15 minute pana s-a inmuiat putin.
  4. L-am turnat apoi intr-un bol peste care am pus parmezanul si condimentele si am amestecat.
  5. Tot in aceeasi tava pe hartie de copt am pus cate o lingura din acest amestec din loc in loc. Nu e un amestec ce sta ca un aluat, deci o sa cam “fuga” din tava :)). Apoi cu o spatula am batatorit putin amestecul astfel incat sa il aplatizez putin, sa iasa niste chisp-uri relativ subtiri. Nu ne plac chispurile grasane. Inainte sa le bag la cuptor aratau cam asa.
  1. La cuptor trebuie sa fim cu ochii pe ele. Dupa 15 minute le-am tot verificat. Asta la a doua coacere, ca pe primele le-am cam ars :))). Dupa ce vedem ca s-au facut crocante, le scoatem si le lasam putin la racit in tava. Pregatim o farfurie cu hartie prosop sa absoarba putin din grasimea de la parmezan si scoatem cu o splatula chipsurile. Chiar daca par firave, la mine si-au tinut forma toate foarte bine.

Hai pofta mare va ureaza fata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.