Biscuiti cu miere (de pus in ghetute)

Oda biscuitilor, de Simona Biscuim Eminescu

Vine, vine negresit,
Nicolae cel iubit,
Cu povesti de neuitat,
De citit pe inserat,
Si cu biscuiti gustosi,
Tantosi, rumeni si frumosi.

Stiti vorba aia, nu? Cand Termi nu’i acasa, joaca mami pe masa 😊)). De fapt pe masa joaca biscuiteii de pus in ghetute varianta 2.0. Daca anul trecut am facut unii neindulciti (reteta de biscuiti cu cocos 1.0), anul asta fiind mai mare Termi am testat unii cu miere. Si la anul planuiesc unii cu putin zahar, mwhahaha! Am avut si eu o zi libera, cum Termi a fost la gradi, eu mi-am facut de cap testand o reteta noua de Mos Nicoale 😊)). Biscuiteii au iesit bunuti din punctul meu de vedere, desi mi-as mai fi pus niste zahar vanilat pe deasupra. Dar i-am asociat cu o ciocolata calda home made mega calorica si au intrat la fix (vine fata curand si cu reteta pentru ciocolata calda)! Sunt aromati de la scortisoara si nuca si merg pefect pentru vremea asta. I-a incercat si Termi si i-au placut maxim, la fel si lui tati 🙂 (bine, el e la regim si cred ca a mancat mai mult de foame :)), shhhh, nu stie nimeni). Deci toti s-au terminat intr-o zi, sa nu ma intrebati cum sa ii pastrati, ca nu stiu :))). Cum vine Mos Nicolae vreau sa ii pun in ghetute frumos alaturi de carticele si cateva fructe(o sa ii refac joi noapte, shhhh, ea o sa stie doar ca Mosu’a vazut ce biscuiti ii plac si fix din-aia i-a adus, e atent la ea 😊 ) . Ma gandeam acum ca ii putem face impreuna si pentru Mos Craciun, sa ii lasam in noaptea de Ajun alaturi de paharul cu lapte. Am facut si anul trecut asta si dimineata cand s-a trezit, nici nu a interesat-o cadoul, voia sa stie daca a papat mosul biscuitii 😊). A fost foarte incantata de experienta si a tinut minte pentru ca si anul asta m-a intrebat daca ii mai lasam biscuiti.

Ca si idee de impachetare mega ieftina (ca i-am pozat si cum vor arata, sa ii vedeti si voi, ca vineri sigur nu mai am timp), am avut o punga din-aia magica de pus puiul la cuptor, sigur o  stiti 😊)). Si am zis sa pun biscuitii in ea, sa ii leg frumos cu o fundita draguta si iaca ce cadou de la Mos Nicoale avem 😊. Nu de alta, dar ma bate la cap ca a auzit ea dom’le la gradi ca Mos Nicoale nu aduce cadouri, ci doar dulciuri 😊))). Stiind ca va primi si de la gradi dulciurele am zis macar de la noi sa aiba ceva home made, mai sanatos.

Si iata reteta, este foarte simpla, am folosit puuutin praf de copt, stiti ca nu prea am asa multe retete cu el, dar acum am zis sa pun nitelus sa iasa mai puficosi.

Pfff, iar m-am lungit, cand ma uit in sus cat am scris, ma ia ameteala :)). Macar seara inainte de culcare aveti ce citi in caz ca nu va ia somnul.

Ingrediente:

  • 250g faina tip 650
  • 50g unt topit (85% grasime)
  • 50ml lapte
  • 50ml miere
  • 1 ou
  • Jumatate de lingurita de praf de copt
  • O mana babana de nuci
  • Jumatate de lingurita de scortisoara ceylon (o puteti comanda online de aici daca nu o gasiti pe niciunde: scortisoara celyon)*

    Daca sunteti fani turta dulce si vreti sa obtineti o aroma de genul ala, mai puteti adauga putina nucsoara.

    * Scortisoara ceylon este cea buna, cea “adevarata” cum este cunoscuta. Scortisoara care se gaseste peste tot in magazine se numeste Cassia (fiind mai ieftina) si este mai inchisa la culoare ca sa o puteti diferentia. Aceasta din urma, consumata de cateva ori pe saptamana si in cantitati mici poate deveni toxica datorita continutului de cumarina. La Ceylon nu trebuie sa va faceti astfel de probleme,  aceasta neavand nimic toxic, ci numai beneficii.

P.s. : sa nu uitati ca mierea este interzisa copiilor sub un an, deci doar de la un an plus merg acesti biscuiti.

1. Am pregatit doua boluri si am pus in primul faina, scortisoara si praful de copt iar in cel de-al doilea laptele, untul topit, mierea si oul.

2. Am omogenizat bine cu o lingura faina, praful de copt si scortisoara. Pentru bolul cu ingredientele lichide fie folositi mixerul, fie puneti bicepsul la treaba si bateti bine cu telul.

3. Eu am amestecat bine cu telul pana s-au incorporat frumos ingredientele.

biscuiti pentru copii, biscuiti de pus in ghetute, retete pentru copii

4. Apoi am turnat faina putin cate putin in bolul cu ingredientele lichide. Am adaugat aici si toata nuca macinata. Faina turnati-o treptat pentru ca in functie de marimea oului, de cat de lichida e mierea etc. se poate absorbi mai multa sau mai putina faina. Eu am pus din prima 200g, apoi am mai adaugat alte 50g pana cand aluatul s-a desprins usor de pe maini si s-a format o bila doar puuuuutin lipicioasa.

5. Am invelit biluta in folie alimentara si am dat-o la congelator 15 minute pana s-a intarit putin. Merge si la frigider daca nu va grabiti, dar sa o lasati minim jumatate de ora. In timpul asta am preincalzit si cuptorul la 180 de grade, foc mediu.

6. Apoi am intins aluatul pe un blat pudrat putin cu faina si am decupat frumos. Prima tura am facut-o mai subtire, pe a doua mai groasa. Primii au iesit mai crocanti iar ceilalti mai pufosi, in functie de cum va plac, intindeti foaia cat de groasa doriti.

7. La cuptor la foc mediu pentru 15 minute -20 minute maxim. Sa fiti cu ochii pe ei ca se ard repejor.

Eu avand un cuptor antic pe cei mai grosi a trebuit sa ii intorc dupa vreo 10 minute sa se rumeneasca frumos si pe partea cealalta. La cuptoarele smechere caldura vine si de sus si cred ca nu va veti confrunta cu asa problema.

biscuiti pentru copii, biscuiti de pus in ghetute, retete pentru copii

Mi-a iesit o tava mare de cuptor plus alta mai micuta. Pe cea micuta am devorat-o eu alaturi de o ciocolata calda, asta pe post de pranz :))).

biscuiti pentru copii, biscuiti de pus in ghetute, retete pentru copii
Idee de impachetare: punga magica de facut puiul. Eu am taiat-o putin pentru ca era prea mare.

Hai bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti!

9 Replies to “Biscuiti cu miere (de pus in ghetute)”

  1. Buna..o întrebare :)..daca folosim mierea la temperatura mare, nu devine toxica? Eu asa știam…

  2. Super gustosi!!! Eu nu ma pot opri din mâncat.
    Am intampinat o problema: am avut 2 stampilute, dar nu mi s au imprimat 🤔 si mi a iesit doar o tava mare de cuptor. 😐

    1. Ma bucur ca iti plac si ca i-ai incercat :)! S-au imprimat pe ei cand i-ai facut, dar dupa ce i-ai bagat la cuptor nu s-a pastrat forma cand au crescut? sau cand nu s-au imprimat? cand ii faceai si apasai pe ei, nu mergea?
      Depinde cat de grosi/subtiri ii faci, eu i-am pus si rasfirati prima oara in tava si au iesit asa o tava mare si una mai mica. A doua oara i-am lasat mai grosi si mi-au iesit 2 tavi mici.
      Pupici!

      1. Bună, și eu folosesc forme de cuptor cu animale (ca altfel nu ii mănâncă prințesa :)) ideea e următoarea (testat) dacă aluatul sta la frigider doar 20-30 minute atunci forma se păstrează! Cu cât aluatul sta mai mult la frigider biscuiții vor fi mai pufoși și forma (gen detaliile de pe formele de prăjituri) se vor pierde în timpul coacerii! Eu am testat aluat pus la copt imediat după ce l-am pregătit sau dat la frigider 1 oră (chiar peste noapte) cu cât aluatul se odihneste mai mult biscuiții vor fi mai pufoși dar se pierd detaliile (în cazul meu ochii și boticul de ursuleț) mult spor

  3. Într un final am reusit sa imprim, dar după ce i am scos din cuptor nu s a mai văzut forma.😋

  4. Buna,
    Vroiam de mult sa-ti multumesc pentru retetele delicioase pe care le faci!!!
    Te-am descoperit de cand avea bebe 10 luni(acu are 1an si 3luni)si ce-i drept cu tine am invatat sa gatesc pentru el😄 de atunci zilnic ma inspir cu cate o reteta de la tine(sincer am pagina cu site-ul tau deschisa in google chrome si doar dau un refresh😄😄)
    Multumesc mult inca odata🤗
    Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

    1. Multumesc si eu mult de tot pentru incredere si pentru mesajul tau <3 ! Sarbatori frumoase si voua si un an minunat! Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.