Iepuras coconas a fugit peste imas,
Si s-a dus, colo sus, in burtica s-a ascuns!
Bunicel tare gustos, l-am mancat pana la os! :))))
Sunt sadica, ma scuzati, dar asa a iesit rima si cum Termi e fana ros oase chiar asa s-a intamplat cu bietul iepuroi. Ma intrebase pe mine o mamica in privat acum muuulta vreme cum sa faca o friptura de iepuras si nu am putut sa o ajut foarte mult pentru ca nu experimentasem deloc. Dar acum, behold! Stati linistite, nimic complicat, stiti ca eu traiesc in era vitezei asa ca totul simplu si la foc automat. Buuun, iepurica asta fara frica l-am gasit asa fara sa vreau si dupa ce l-am luat, iaca panica nestiind ce sa fac cu el :))). M-am pus pe citit ce si cum si cand am vazut ca anumite parti se fac mai repede, altele mai incet zic cine sta acum sa il portioneze? Asa ca l-am taiat sarmanul pe din doua si aia a fost :)), l-am bagat fix asa la cuptor. Am riscat nitel, dar nu aveam rabdare sa il fac separat, o parte tinuta mai mult, alta mai putin, am pus cu totul si Doamne-ajuta, vorba aia. Dar surprizaa, chiar a iesit super fraged si bun, sau cel putin asta mi-au zis sotul si Termi care s-au lins pe degete, eu n-am pus gura pe el, ca sunt mega fitoasa :))). Cred ca a iesit asa pentru ca l-am tinut vreo 4 ore intr-un maglavais facut din kefir sau iaurt depinde ce aveti la indemana. Nu ma mai intind cu vorba ca mai rapida este reteta decat povestea mea aici. Hai pupi si la treaba!
Ingrediente:
Una bucata iepuras coconas
Vreo 400g kefir (iaurt) sa il acoperim frumos intr-o mantie alba
O lingura de rozmarin proaspat
4-5 catei de usturoi sau aici depinde cat de mult va place gustul ( eu am pus o capatana )
1 tuplina de telina
Ca si garnitura noi am pus muult morcovel si fasolica pastai, dar merge orice va place.

1.Prima oara am imbalsamat iepurasul cu kefir si si l-am lasat asa la marinat in frigider pentru vreo 4 ore sa zic. Cu cat mai mult, cu atat mai bine, dar la noi fiind foamete mare l-am facut mai repejor.
2. Apoi l-am scos si l-am sters cu un servetel, sa ramana asa finut fara surplus de kefir pe el. Am dat si drumul la cuptor la foc mediu intre timp.
3. Morcovii i-am taiat rondele, i-am pus intr-o tava, peste ei am adaugat si fasolea pastai si tulpina de telina taiata maruntel.
4. Peste toate legumele am pus iepurasul peste care am presarat rozmarinul, sare (daca copiii au peste doi ani) si am indesat cateii de usturoi pe unde am putut :)). Am pus si apa cat sa acopere tot fundul tavii.

Si cam asta a fost tot! L-am bagat acoperit initial la cuptor, pentru vreo 40 de minute sa zic si apoi l-am lasat neacoperit alte 10 sau pana se rumeste frumusel si carnea e frageda.

N-am reusit sa il pozez frumos, nu ca as fi eu regina pozatului artistic, dar nah…acum chiar striga copilul de foame si cu greu am reusit sa trag repede in poza.
Bebei sanatosi si mancaciosi sa avem!
Interesant!O sa fac aceasta reteta maine.Sigur iasa gustos coconasul.Nu am postat pana acuma dar sa stii ca m-am inspirat foarte mult din retetele tale.Iti multumesc
Hey! Sper ca ati incercat reteta si a iesit pe placul vostru. Pupici multi! Merci ca ma urmaresti!
Buna,ATI pus apa, ulei in Tava?
Aoloo, bine ca mi-ai zis! Am uitat sa specific, scuze! Daaa, am pus cat sa acopere fundul tavii sa nu risc sa mi se arda legumele. Am completat acum in reteta. merci mult de tot!
bietul iepuras, din cate alimente exista, tocmai asta ati gasit? mai pui si poezie la inceput…
Asta pot spune si de bietii puiuti si vitelusi, si ei sunt dragalasi si gingasi. Si da, am pus si poezie intr-o nota funny-sadica. Daca nu este pe placul tau, internetul este mega vast si te poti uita lejer in alta parte. Asta este spatiul meu virtual si pot pune ceea ce imi doresc. Multumesc.
Buna!:)
Daca rămâne așa îmbălsămat cu iaurt și rozmarin peste noapte la frigider,e bai oare?🤭
Nu, nuu…deloc. Iese si mai fraged.