De cand cu Gandacelul Terminator s-au dus vremurile in care mesteream ceva mai complicat. Asa ca sunt intr-o continua cautare de retete rapide atat pentru noi cat si pentru ea. Rasfatul din vinerea asta pentru adulti, are bacon si nu prea e baby friendly treaba, ca deh, mai calcam si noi stramb si nu mancam mereu impreuna aceeasi mancare :))). Stiu ca sunt mai bune placintele alea cu aluatul facut in casa etc, etc…dar cand ai un Terminator sau mai multi, treaba se schimba. Luam un aluat foietaj de la magazin si am facut ditai placinta cu carne, mega buuuna si gustoasa. Amestecam ingredientele si cam atat, prin minune iese ceva delicios. O puteti pregati si daca aveti ceva invitati si nu vreti sa pierdeti prea mult timp in bucatarie, merge perfect! Noi o servim si dimineata, ca si gustare, merge chiar ca si pachetel pentru munca 🙂 . Treaba este ca se face mega usor si noua ne place muuuuult. Nu uitati doar sa scoateti cu ceva timp inainte foietajul pentru a se dezgheta.
Reteta am gasit-o aici.
Ingrediente:
500g carne tocata
1 mar
1 ceapa
7 felii de bacon sau si mai multe daca va place 🙂
2 oua + 1 ou pentru uns pe deasupra ( pe ultimul l-am omis din poza 🙂 )
50g pesmet
1 legatura de patrunjel
1 lingurita de mustar
1 aluat de foietaj
Optional: Se presara pe deasupra cu mac, susan etc.
1. Intr-un bol am pus frumos carnea tocata peste care am aruncat: marul taiat cubulete nu prea mari, ceapa tocata marunt si baconul facut si el bucatele mici.
2. Peste ele am adaugat cele 2 oua, pesmetul, legatura de patrunjel tocata marunt si mustarul.
3. Am omogenizat totul frumos, fie cu manutele fie cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn.
4. Am luat apoi foaia de foietaj, dezghetata in prealabil. Atentie sa nu o lasati foooarte mult la dezghetat, apoi tinde sa se lipeasca mult si o sa va dea batai de cap. Plus ca se topeste untul din aluat si la cuptor nu va mai creste cum trebuie. Cand inca e un pic tare trebuie sa lucrati cu ea.
5. Am taiat foietajul in 2 parti egale si pe fiecare parte am pus cate jumatate din compozitie.
6. Am rulat-o apoi, capetele le-am “sigiliat” cu ajutorul unei fruculite si am pus-o in tava pe hartia de copt.
7. Am uns ambele placinte cu ou batut si pe deasupra eu am pus susan.
8. Le-am dat apoi la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos. Bine, o sa le dea de gol si mirosul genial, cu greu am rabdare sa se raceasca un pic pentru a putea papa o feliuta.
Pofta mare sa aveti!
Buna,oare pot pune șuncă in loc de bacon?Mulțumesc, zi frumoasa
Ce fel de sunca? Eu am pus bacon ca e subtire asa, dar daca nu ai il poti exclude. Important e sa fie subtire, sa se omogenizeze frumos in umplutura.
Am pus sunca pana la urma,felii fff subtiri , a iesit super buna,data viitoare fac cu bacon.Si evident, ca asa pățesc mereu, cand ma apuc de vreo reteta,sa nu am toate ingredientele prin casa,si am pus amestec de carne porc+vita.Recomand,foarte buna si usor de făcut. Seara frumoasă
Ma bucur tare ca v-a placut! Da, poti improviza in functie de ce ai, iese gustoasa si cu carne amestec. Pupici!
Foarte, foarte bună plăcintă asta! Eu am avut aluat foi și am pus câte 3 foi la fiecare, iar la capăt am împachetat cu mana, frumos, nu a ieșit nimic din ea. Și am condimentat amestecul cu 1 lingurita de sare, 1 lingurita rasa de piper, 1 lingurita rasa de boia dulce și 1 lingurita cu vârf de cimbru. A ieșit o bunătate de plăcintă! Nu am cuvinte. Mulțumesc tare tare mult pt rețetă! 🤗
Super ideea cu cimbru si boia, data viitoare asa pun si eu. Merci inca o data ca incerci retetele si mai vii si cu feedback. Pupici!
Pe mine tare mult ma ajuta ca rețetele tale sunt testate real. Și dacă tot le fac, spun și aici, sa știe mamicile. 😉😊
Multumim mult de tot Alina <3 .