Ziceam eu ca s-a incalzit afara si musai de stat mai putin timp in bucatarie. Buuun, dar cum ramane cu pofta noastra de dulce? Trebuie satisfacuta cumva, nu? Atunci ce-ati zice de niste briosele/mini-checuri cu ciocolata megaaa rapide? Cam in 10 minute aveti deja tava in cuptor! Suna bine, nu? Doar puneti toate ingrediente intr-un bol, amestecati de 2-3 ori si ca prin minune ies niste delicii de ciocolata. Pai sa pornim la treaba ca timpu’i scurt! Ah, nu sunt babyfriendly in caz ca nu v-ati dat seama, ca doar vine weekendul si e rasfat pentru adulti. Cam abunda in ciocolata, deci pentru amatori sunt musai de incercat.
Minunata reteta am gasit-o aici.
Ingrediente:
200g faina
O lingurita praf de copt
65g cacao
2 oua
60g unt
200g zahar brun
160ml lapte
150g ciocolata ( eu am pus cu lapte, merge si neagra, de care va place)
1. Am dat drumul la cuptor, daca aveti unul smecher, setati pe 180 de grade, daca nu, la foc mediu. Apoi am topit untul si l-am lasat la racit.
2. Intr-un bol am pus faina, praful de copt si am cernut deasupra cacao. Am omogenizat dupa totul foarte bine.
3. In alt bol mai incapator am pus toate ingredientele in urmatoare ordine: cele 2 oua, untul topit si racit, laptele, zaharul, mixul de faina si ciocolata taiata bucati.
4. Am mixat apoi totul cat sa omogenizez, nu am insistat mult, doar cateva secunde.
5. Am pregatit apoi formele, fie de briose, fie de mini-chec. Eu am folosit din silicon, daca aveti din alt material este bine sa le ungeti cu unt sau ulei inainte. Am turnat aluatul si am dat totul la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Asa aratau gata scoase din cuptor:
La final le-am ornat cu zahar pudrat si apoi am bagat la ghiozdan :)! Eu am lasat mai mari unele bucatele de ciocolata si le puteti vedea mai jos ce frumos s-au topit.