Gustarica de azi din doar 3 ingrediente, ca doar e luni :), merge perfect de luat in parc. Acum ca s-a incalzit si petrecem mai mult timp cu piticii pe afara trebuie sa ne gandim si la un pachetel de acasa. Pe langa minunatele fructe, e bine sa avem la indemana si ceva mai consistent in caz ca foamea este mare. Nimic mai bun decat niste biscuitei rapizi facuti in casa, textura e moale, miros bine, succes garantat :). Gata cu vorba si hai sa Biscuim!
Ingrediente:
150g cartof dulce
150g faina (alba tip 650 sau integrala)
70 g unt ( la temperatura camerei, musai)
Optional puteti pune si putina scortisoara.
1. Pentru inceput am scos untul din frigider.
2. Am curatat cartoful si l-am pus la fiert. In maxim jumatate de ora este gata, timp in care numai bine se inmoaie si untul.
3. Am pasat bine cartoful pana a devenit piure si am adaugat faina. Am incorporat totul cu furculita pana am obtinut rezultatul din imagine:
4. Am adaugat apoi untul si am format o bila moale si nelipicioasa de aluat.
5. Daca e prea lipicioasa, pudrati bine suprafata de lucru cu faina, cat si sucitorul. Am intins foaia un pic grosuta, am decupat formele si am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute pana prind o usoara crusta.
Spor la rontatit!
Reteta se poate face fara lactate, adică untul poate fi înlocuit cu alt ingredient? Mă gândesc la ulei de cocos, poate?
In timp ce ii faceam ma gandisem si eu la asta. Dar sincer nu am incercat. Pana acum am folosit uleiul de cocos numai in briose pe post de unt si au iesit ok. In biscuiti eu puneam de regula o lingura pentru gust. Imi pare rau ca nu te pot ajuta, dar cu prima ocazie promit sa incerc si sa revin cu feedback!
Eu am folosit ului de cocos, dar la reteta cu banana…au iesit beton…nici eu nu am putut sa-i mananc, sa nu mai vorbim de bebe…
Cat ulei de cocos ai pus? Aluatul era moale cand l-ai pus in tava? Eu inca nu am incercat cu ulei de cocos, ma gandesc ca absoarbe altfel faina si sugeram sa fie pus treptat, pana vedem ca alatul are consistenta potrivita. Pupici si imi pare rau ca au iesit asa :(.
În loc de cartof dulce putem pune dovleac placentar?
Eu zic ca merge, dap.
How about untură de porc…
Eu când nu am unt folosesc mereu si ies mai pufosi.
Cam 70 g untura daca reteta ar fi conținut 100 g unt
In cazul Biscuiții de fata as pune 30-40 g…in functie de cum iese textura
Nu am incercat pana acum untura de porc la niciun preperat. Chiar sunt curioasa cum se comporta. Ai folosit in biscuiti normali si au fost ok zici? Sa stii ca ies destul de moi si cu unt. Daca incerci sa ne spui cum au iesit, te rog, m-ai facut curioasa. Eu chiar pana acum nu am folosit deloc, deloc untura de porc, nici macar pentru noi adultii si chiar nu ma pot pronunta. Pupici
Buna
am folosit da…la clasica reteta de 100/100/100 adica 100g unt ( inlocuit in cazul asta cu 70 g untura ) , 100 faina si 100 branza casa/cas/ricotta etc..dupa plac
Cresc mult mai mari si da ies mai pufosi…in straturi…
Da,da ii stiu, urmeaza sa ii pun si aici pe site. Atunci sigur ar trebui sa mearga si in cazul acestora. Ia sa cumpar si eu sa incerc. Pana atunci te rog spune-mi daca i-ai testat pe acestia cu ea.
Pot inlocui cartoful dulce cu cel normal? Sau pot sa-i combin?
Nu cred ca mai ies la fel de buni. Ori sa il combini, ori sa pui morcov ma gandeam acum sau dovleac. Ca ei au un gust dulceag asa si cu cartoful simplu nu o sa iasa asa.
Bună seara! La ce temperatura stau în cuptor? Suna f bine reteta, în seara asta experimentam. Mulțumim!
La foc mediu, 180 de grade. Spor la biscuit! Sper sa aiba succes!
Buna. Au iesit super biscuitii. Multumesc mult pentru inspiratie :*
Si eu multumesc mult ca i-ai incercat! Pupici!
Hello, Biscuim! Baiatul meu adora acesti biscuiti!!
As dori sa stiu, cartoful trebuie sa fie rece inainte de a pune faina?
Avand unt, ii tinem la frigider (daca mai raman!!!) pt o zi sau doua, sau nu este cazul?
Multumesc! Tare bine imi prind retetele tale, draga Biscuim! 😚
Ma bucur mult ca ii plac, si la noi sunt devorati maxim acestia, bine, mai toti biscuitii ca Termi e fana carbohidrati. Desi nu i-am mai facut de ceva timp stiu ca inainte luam mai des cartof dulce si i-am facut in repetate randuri. Am incercat si cu el rece si cu el cald, in functie de ce timp aveam sa ii duc atunci cu totul pana la capat. Si au iesit ok de fiecare data. Cand e cald, tide sa se topeasca untul mai repede si aluatul va deveni nitelus mai moale, deci daca ai timp, lasa-l nitel la racit ca sa lucrezi mai usor aluatul.
In legatura cu depozitarea, eu daca am o temparatura ok in bucatarie si nu e mega cald, nu ii tin in frigider. Mereu in cutie pe masa din bucatarie. Si pe acestia, si pe cei 100. Doar ce are ou tind sa pun mereu la frigider.
Oricand mai ai nelamuriri, sunt aici si daca stiu te ajut cu drag! Ma bucur mult ca imi scrii si ca te ajuta ideile de aici.
Pupicei multi!
Te am intrebat pt ca am facut alaltaieri si nu stiu daca pur si simplu a fost cartoful naravas sau a fost putin cald, dar cartoful statea intr o parte si faina in cealalta 😉 Nu se lipeau unul de altul sa i bati! Era extrem de cleios aluatul si numai “noduri noduri”. L am adus in stare normala dupa ce am pus untul dar am muncit mult la el si am zis sa te intreb. Cred ca a fost cartoful zurbagiu pt ca era f putin cald. In fine, totul a fost ok la final.
Multumesc foarte mult pentru tot! Pup!
Chiar nu retin sa se fi intamplat asta, imi pare rau ca te-ai chinuit. Daca ai robot de bucatarie, data viitoare pune-le acolo ca sa nu iti mai dea de furca. Pupi!
of. nu stiu ce amgresit ca mi or iesit betonati, prea tare cuptotul poate,… sunt antitalent la prajituri. Cei clasici 100 or iesit buni. mai incerc cind ma lasa bebila. pupici
Pfff, imi pare rau. Posibil sa ii fi lasat si prea mult? Sau sa fi scapat prea multa faina? Pupici!
Fantastici biscuitii aceatia. I-am facut baietelui meu de cateva ori. Ii plac foarte mult. Ii manaca simpli, cu iaurt, o data au fost gata tocmai cand lua pranzul si a mancat carnita cu biscuiti:)))). Multumim pt retete si spor la gatit
Ha haa :)) buna asta, carnita cu biscuiti! Pupici si ma bucur mult ca ma urmaresti si imi mai dai si feedback :).
Hello, spune mi te rog cum pastrez acesti biscuiti fragezi si a doua zi? Nu imi iese deloc…se intaresc a doua zi nici eu nu i pot manca…dar pitica mea. Unde gresesc? I am pus in cutie de metal…punga de hartie…sa incerc oare in cutie de plastic? Am in frigider un cartof dulce care ma incurca:) si vreau sa i fac pe seara. Aaa sa nu uit…Esti cea mai tare multumesc pentru tot..al meu copil mananca numai “de pe” Biscuim! Pup drag!
Draguta mea, iarta-ma pentru raspunsul tarziu, nu am mai intrat pe aici din cauza oboselii, imi pare rau ca am vazut tocmai acum mesajul tau. Sa stii ca si eu ii pastram pentru a doua zi in cutie de plastic si erau foarte ok. Ma gandesc la tine sa nu ii lasi prea mult in cuptor cand ii faci? Ar fi trebuit sa se pastreze bine si in cutie de metal sau punga, de-aia zic ca poate la cuptor e problema, altfel nu imi dau seama. Si i-am facut si eu de multicele ori. Imi pare rau ca ai problema asta cu ei. Pup si merci mult pentru ca ma urmaresti! Zi faina sa aveti!
Plecam in vacanta si zborul este tare devreme,asa ca pentru micul dejun in avion o sa avem acesti biscuiti la noi 🙂
Multumesc,multumiiiiim!!!
Pupici din Elvetia
Sper sa ii placa si sa aveti un zbor placut! Elvetiiia….niceee! Sa va bucurati la maxim! Va pup!
I-am facut si eu azi. Sunt tare buni .Bebelinei i-au placut tare mult😊Multumim pt reteta !
Sa ii fie de bine! Ma bucur mult ca au fost devorati de falcute pline! pupici!
Te felicit si te apreciez pentru toate retetele tale!!!
Eu am inlocuit cartoful dulce cu dovleacul placintar(aveam unul facut la cuptor).Au iesit foarte buni biscuitii .Soricelul meu nu le-a papat,are 7 luni dar inca nu vrea sa pape decat fructe…in schimb eu le-am devorat :D.Imi plac foarte mult retetele tale si imi sunt de mare mare ajutor.Abia astept sa pape si Soricelul meu si sa incerc toate retetale de aici.Pupici
Hey..foarte bine ca papa doar fructe, sa o tina tot asa! Are timp sa rontzaie la biscuiti cand va fi mai mare. Ma bucur totusi ca te-ai bucurat tu de ei :). Pupici multi si multumesc pentru ca ma urmaresti!
Fooaarte buni buscuitii! Oare daca as adauga niste nuci taiate marunt ar trebui ajustate cantitatile?
Depinde cate vrei sa adaugi. Daca pui o mana, nu cred. Eu la biscuitii 100 pun mereu seminte si nu mai ajustez nimic. Pupici!
Minunate toate retetele ☺️ Sunt și eu un anti-talent la gătit, unele ies, altele mai puțin…dar așa învățam 😆
Biscuiții mie îmi plac la nebunie, se pare ca și mâța mănâncă, ceea ce ma bucura. Cantitatea care mi-a ieșit este destul de maricica, pt cât papa ea…Câte zile pot sa ii tot dau din ei? Mulțumim frumos pentru ca exiști și îți faci timp și pentru noi 🤗
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Eu biscuitii astia ii tineam 2 zile, dar la frigider. Daca raman nemancati, poti injumatati cantitatile, si faci mai putin inca de la inceput. pupici!
Nemanacati sigur nu rămân, ca mie îmi plac super mult ❤️
Voiam doar sa știu mândrei câte zile ar fi indicat sa ii dau din ei! Ok, ii pun in frigi atunci!
Treaba asta e valabilă pentru toți biscuiți, nu? Mulțumesc frumos pentru răspunsul rapid! 🤗
Draguta, imi cer iertare acum imi dau seama ca biscuitii astia nu au ou. Pe cei fara ou sau chestiile fara ou in general le tin la temperatura camerei daca este una ok si nu sunt 27 de grade sa zic. Chiar si unele briose fara ou tot la temperatura camerei le tin daca e racorica. Ca regula, orice e cu ou tin la frigider. Scuze ca m-am zapacit, am o perioada mega stresanta si sunt super obosita. Chiar si fara frigider biscuitii ii faceam azi sa zic si ii mai dadeam si maine din ei, fara sa ii tin la frigider ca nu au ou. Dar daca e caldut in casa si vrei sa stai linistita, ii poti pune si la frigider, nu e bai deloc, cred ca asa tin chiar si 3 zile :). pup! sper ca am fost mai clara acum sau te-am zapacit de tot :))).
E perfect, am înțeles! Mulțumesc mult ca ti-ai făcut timp și pentru mine ☺️
Sărbători fericite sa aveți! 🎅🏼
Pentru nimic. Sarbatori frumoase si voua!
Bună 🤗,am inlocuit faina cu mix de cereale si le-am rasnit sper sa iasă, te pup si multumesc de rețetă (rețete).
Chiar interesanta combinatie. Cum a iesit? Pupici!
Noroc ca știam ca sunt pt bebe, ca altfel ii mâncam eu pe toți.
Dar o singura “problema” am avut.
Au rămas și pt a doua zi dar sau cam întărit. Ce as putea sa le fac?
Ha haa :))), e greu , eu la biscutii 100 ma abtin maxim sa nu ii mananc pe toti. CUm i-ai depozitat? ar trebui sa fie ok daca ii tin intr-o cutie inchisi ermetic. Poti pune si o felie de paine cu ei in cutie, asa stiam ca sa se mentina ok. Pupici!
Super buni biscuitii!
I-am adaptat pt ca ma grabeam si nu aveam tot ce trebuia.
Am pus morcov, cartof dulce, mar (din fiecare 50g), faina 150g, ulei de floarea soarelui 70g.
Am pasat morcovul,cartoful dulce si marul, am pus uleiul, am incorporat faina.
Si tadam, sunt super deliciosi!
O sa incerc si reteta originala! Sigur sunt mai buni cu unt!
Super retete!!!
Ce idee faina sa ii combini asa, sunt sigura ca au iesit f buni si uite-asa inca o reteta noua de incercat :). si daa…scuze de intarzierea cu care raspund, a fost un an plin pentru noi din toate punctele de vedere.
Hello! As vrea sa fac aluatul și sa ii coc mâine. Cum ma sfătuiești sa îl depozitez, la frigider sau congelator? Am vreo șansă sau stric tot din cauza untului?
Și apoi, cum sa îl “tratez” înainte de cuptor, oare mai trebuie sa stea un timp la temperatura camerei?
Mulțumesc tare! 100 de întrebări ce ți-am pus. :)))
Hey….din pacate nu am raspuns la timp, nu am mai intrat pe aici de asa mult timp, imi pare rau ca nu am fost de ajutor. Ti-as fi recomandat frigider daca faceai a doua zi, congelator daca tineai mai mult. si in functie de cat de tare era aluatul, fie il puneai direct la cuptor fie il mai lasi nitel. inca o data scuze ca nu am fost pe faza.
Se poate face rețeta cu faina de migdale?
Sah-mat :))) nu am incercat, are o altfel de consistenta si nu as sti sa iti spun raportul. Imi pare rau ca nu pot fi de ajutor.