Ca tot s-a facut frumos afara, e clar ca vrem sa stam cat mai putin in bucatarie. Deci musai retete rapide de weekend pentru mamici! Daca aveti niste ciupercute prin frigider si 2-3 carnaciori stingeri, atunci gata ciupercutele noastre umplute. Se fac rapidos, ingredientele-s putine si unde mai punem ca ies si delicioase. Din pacate nu prea sunt baby-friendly. Dar stati fara griji ca avem si pentru pitici solutia – pentru varianta baby-friendly click aici. Si acum la treaba, ca nu e timp de pierdut.
Ingrediente:
21 ciuperci micute (4 le-am oprit pentru umplutura)
3 carnaciori
3 catei usuroi
110g mozzarela ( cascaval, cheddar, ce aveti)
1. Acum dat drumul la cuptor sa se incalzeasca. 220 de grade e perfect.
2. Am taiat carnaciori in felii rotunde subtiri. Ciupercile le-am tocat si pe ele marunt.
3. Am incalzit o tigaie si am pus in ea carnaciorii. I-am lasat sa se parpaleasca putin si apoi am adaugat usturoiul si ciupercile.
4. Am lasat totul pe foc pana s-au inmuiat ciupercile. Intre timp, am pregatit o tava intinsa, am pus hartie de copt si am plasat strategic palarioarele ciupercilor, curatate si spalate.
5. Cand a fost gata umplutura, am pus-o in fiecare ciupercuta si apoi am ornat-o cu mozzarela din blesug.
6. La cuptor totul cam 30 de minute pana se inmoaie branza de deasupra si prinde o usoara crusta.
Sa aveti pofta!