Se ia una bucata salau si se serveste la cina Gandacelului. Ca si garnitura am facut cartofii prajiti pentru copii. Mare greseala :)! A papat absolut toti cartofii si de peste abia s-a atins. Buun, ramasa cu atat de mult peste trebuia sa il reciclez cumva asa ca a 2-a zi m-am apucat de niste briose, ce in final au iesit budinco-briose cu gust de fish fingers :))). Pot parea dubioase, dar au fost foarte bune la gust, a mancat si tati cot la cot cu ea.
♥ Pestele eu l-am introdus dupa varsta de 8 luni a Gandacelului, doar salau si pastrav i-am dat la inceput. I l-am dat atunci pentru ca am introdus treptat legumele, fructele, lactatele, ceralele, carnea alba si rosie si apoi a venit si randul pestelui.
Ingrediente:
170g conopida
2 oua
2 linguri de faina
o lingura de iaurt sau smantana (cat mai grase)
o lingura de unt sau ulei
piper dupa gust
150g peste, eu am avut salau
2 fire de ceapa verde ( pe care evident am omis sa le trag in poza, iertare)
1. In primul rand am rupt conopida in buchetele mai mici si am pus-o la fiert. Am oprit-o cand a patruns usor furculita in ea.
2. In al 2-lea rand m-am apucat sa topesc la bain-marie untul. Daca puneti ulei, sariti peste pasul aceasta.
3. Apoi l-am pus intr-un bol impreuna cu oul, lingura de iaurt sau smantana si praful de piper. Am omogenizat totul foarte bine.
4. Am adaugat ceapa tocata marunt si pestele si le-am incorporat amestecului de la pasul anterior. Am pus apoi si faina si am omogenizat.
- La final am adaugat conopida pe care am incorporat-o usor sa nu o strivesc foarte tare. In prealabil am scurs-o bine de apa intr-o sita.
- Am turnat totul in forme de briose si am dat tava in cuptor la foc mediu pentru circa 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos deasupra.
Au iesit in total 6 briosele minunate. Ca si consistenta sunt ca si crochetele de peste, foarte moi si gustoase.
Tips:
♥ Daca nu aveti forme din silicon, sa nu uitati sa le ungeti bine cu ulei sau unt.
♥ Brioselele cred ca ies la fel de bune si daca in locul salalui, aveti pastrav, stiuca, somon etc.
Super super bune, le-a devorat pitica mea si is perfecte ca si consistenta, nici prea tari, nici prea moi, muultumim de reteta:)
Saru’mana ca le-ai incercat si pe asta, clienta mea fidela :)))). Pupicei multi! ma bucur mult ca i-a placut piticei!
Le-am facut si eu astăzi dar in loc de peste am pus carne de vita tocata si fiarta (am avut prea mult pt un sos bolognese 🙂 si era păcat ) si am pus 250g conopida congelată si fiarta. Au ieșit mult mai brune decât ale tale 🙂 dupa 35min. Dar in interior moi…sa fie de la conopida mai multă? Sau mai trebuiau ținute? Au ieșit gustoase dar ma gândesc sa nu fi fost crude…ca au ou ma gândesc. Mulțumim pt retete 🙂
Draguta mea, oul la cuptor 35 e minute clar e facut, stai linistita. Nici astea cu peste nu au iesit uscate in interior, sunt usor moi si umede fiind mai multe legume. Eu zic ca ca au iesit ok, sa nu iti faci probleme. pupici!
Si uite asa papam noi pastrav maine…mamo si tati si bebe…si daca mai ramane ..incropim briosele pe Luni..si am rezolvat pranzul❤❤😘
Multuuuu!😘😘😘😘
Sper sa va placa! Va pup si duminica faina!
Delicios!!! Abia astept sa-i dau maine piticului meu 😁. Am facut-o cu pastravul ramas de la pranz, insa am pus 2 linguri de pesmet in loc de faina si praz in loc de ceapa verde😁. Cand raman in pana de idei apelez cu incredere la retetele tale. Multumeeeesc! 🤗
Prazul ii da un gust suuper! Si mie imi place sa folosesc des praz, doar ca nu prea gasesc mereu sa cumpar. Si eu sper sa pape. Va pupacesc!
A mancat cot la cot cu mami. I-au placut mult. Si noi va pupam!
yuhuu, bravoooooo! Pupicei!
Buna dimineata! Oare se asorteaza pestele cu broccoli ca nu am conopida 😀 multumesc! Pupici
Da da, merg bine si cu peste! Pupici!
Wow! Super gustoasă combinația. Păcat ca piticului nu-i place somonul, ca asta am avut ca peste, plus brocoli în loc de conopidă. Nu-i place nici pregătit simplu…Păcat! Dar data viitoare când ii dau peste sigur va fi pastrav, care-i place, asa ca le vom încerca cu pastrav. Sigur ies la fel de gustoase. 🤗🤗🤗
Aooloo, as manca somon dimineata la pranz si seara eu :))). Ma bucur macar ca v-au placut voua si nu le-ati aruncat. Pupicei!
Pot sa inlocuiesc conopida cu dovlecel?nu prea ne impacam bine cu ea
Hmmm…e cam apos, doar sa il scurgi bine, bine. Sau sa pui broccoli daca ii place mai mult? Sau cartof :). Pupici!
Buna seara! Pestele cum a fost gatit? Urmaresc retetele cu interes si chiar am incercat din ele pana acum si voi continua! Au mare succes, ii plac tare mult piticului meu, iar cu retetele tale descoperit ca piciu prefera sa pape bucati .
Draguta, uite ca in reteta de mai jos, cam asa fac mereu pestele pentru Termi, ca se face repejor si iese tare aromat de la usturoi:
https://biscuim.ro/2017/08/16/peste-la-cuptor-cu-legume/
Pupici si multumesc pentru ca ma urmaresti!
Buna.pestele poate fi preparat la aburi înainte? Am congelat…
Da, da! Sigur ca da. pupici!
Incredibil, cat sunt de bune!
De cateva luni ma uit la ele, dar ba n-aveam peste, ba n-aveam conopida.
In weekend s-au aliniat astrele, am dat peste un salau proaspat si azi, din resturile de la masa de ieri, am facut briosele.
Mare succes! Domnisoara mea are acum 1 an si 2 luni si a mancat 4 briose desi nu e mare fan peste. Si ieri cate scamatorii am facut ca sa-l manance facut la cuptor….
Ha haa :))), chiar ca s-au aliniat bine astrele de a papat si Domnisoara :). Pupici multi! Ma bucur ca v-a placut! Sa incerci si briosele cu cartof dulce si somon, alea mie mi-au placut si mai mult. pup!
Ce fel de faina este indicat sa folosim? multumesc
Draguta, cea alba tip 650 fiindca este mai putin procesata fata de cea 000. Bine, daca ai de la moara direct este cel mai bine. Sau poti folosi si faina de ovaz sau de genul asta, eu nu prea am incercat cu ele foarte mult. Doar daca folosesti integrala sa pui si alba, pentru ca cea integrala are prea multe fibre si se foloseste 50-50 cu cea alba. la fel si in cazul pastelor integrale, a orezului etc. pupici!
Bună! Sunt super delicioase eu am avut biban păstrat de ieri de la masa de prânz. Au ieșit absolut delicioase!
Ma bucur mult ca v-au placut.
Iti urmaresc retetele de la inceputul diversificarii bebelusului meu, mai exact de 2 luni si jum🙂 Am testat o parte din ele, pe unele le-am adaptat, pe altele le-am luat ca atare.
Este foarte util acest site!
Am o intrebare: Ai idee cu ce pot inlocui oul in retetele pentru briose, budinci? Bebelusul meu nu tolereaza oul (mai bine zis galbenusul, ca doar pe acela i l-am dat pana acum). Multumesc!
Buna draguta! ma bucur ca ma urmaresti. Aveti alergie la ou? Din pacate in budinci nu prea stiu cu ce sa iti zic sa il inlocuiesti. in special la astea cu legume, ajuta sa fie pufoase, si le leaga bine. La cele cu fructe, mai merge inlocuit cu seminte de chia, dar daca au banana in compozitie ceva gen sa fie un substituent sa ajute la legarea lor. Pupici si sper sa scapati repede de asta.
Salutare,
Felicitări pt tot ce faci!
Vroiam sa intreb cum faceți cu oasele de la păstrăv? Mi-e teama sa nu le înghită …
Hey, ms! Cred ca toti avem frica asta. Noi acasa avem o strategie, trece prin doua maini. Alege sotul prima oara, face asa gramajoare mici, apoi le iau eu la puricat si le fac bobite mici astfel incat sa iasa osul daca se ascunde pe acolo. Asta a fost strategia noastra, complicat :). Pupici!
Buna ! De unde pot lua recipiente arat pt omleta la cuptor cât și pt brioșe , mulțumesc !
Buna. Eu multe le-am avut din niste reviste cu forme cadou. Dar am mai gasit foarte ok la Ikea sau la Lidl, sunt oferte de sarbatori si au forme specifice asta daca vrei ceva mai atractiv.
Iubesc toate Rețetele tale, la fel și Anisia. Problema mea majora e ca nu le pot face pe toate din cauza alergiei ei la ou. Cu ce ma sfătuiești sa înlocuiesc oul in Rețetele de mâncare? La biscuiți, dulciuri, etc, pun banana, dar la birosele cu peste spre exemplu…. nu știu ce pot pune in loc de ou. Multumesc!
Hey, va pup! Merci ca ma urmaresti! Legat de intrebarea ta, aici ma gandeam sa pui o lingura de seminte de chia hidratate 15 min in 10 linguri de apa si asa sa inlocuiesti oul. Dar chia asta nu merge nici ea foarte des, adica e ok odata pe saptamana sa faci asta sa zic. pupici!
Sunt demențiale, am pus dovlecel stors bine, bine și au ieșit super. 1000 x mulțumiri!
Suuuper! Merci ca le-ai incercat si ma bucur maxim ca v-au placut!
Draga mami ,am devenit fana rețetelor tale! Crocodilul devorează tot chiar și în ciuda durerilor de masele 😊 ! Doamne ajuta ca ești aici pt noi !😘
Ma bucur tare mult sa aud asta <3 ! La cat mai multe retete incercate cu succes! Pupici!
Buna, cantitatea de 150g peste, o mananca in 2 zile/ saptamana, eventual cu legume si briose a doua zi? Xx
Hmm….ce e drept niciodata nu am tinut cont de cantitati, in sensul ca atatea grame mananca. faceam un fel si daca ii placea si manca tot atunci, bun, daca nu ii ofeream si a doua zi. Nu am avut o regula musai. Imi pare rau ca nu pot fi de ajutor mai mult.
Iti multumim pentru retete sunt super fara ele nu cred ca ne descurcam🥰
Cu mare, mare drag! Multumesc si eu pentru ca ma urmariti!
Daca nu prea vrem sa folosim faina din cereale in alimentatia celui mic, putem renunta la ea? Sau merge alta faina la acest preparat – gen migdale sau cocos?
Nu am incercat fara faina sincer sa iti spun. folositi fulgi de ovaz? ma gandeam ca o faina din fulgi de ovaz ar merge.
Se poate pune doar gălbenușul de la ou? Mulțumesc mult!
Eu am folosit oul intreg.
Mulțumesc pentru idee! Am făcut cu somon și broccoli ca asta am avut🙈
Cu drag! merci ca ai incercat-o.
Se poate inlocui pestele proaspat cu cel de la borcanel oare? Merciii
Te referi la tonul acela in ulei de la borcan? Da, cred ca merge, sigur.
Multumesc pentru idei, in felul acesta evit si risipa de alimente. Sper sa ii placa, acum sunt in cuptor 😋🤞
Hey, cum au iesit?