Vine, vine weekend-ul, noi ce mai gatim bun? Noi pentru noi adultii, evident :). Reteta asta e genul ala de reteta cozy, pe care o papi sambata seara la un film bun in pat la caldurica, sau intre 2-3 alaptari (cine le mai numara) in timp ce esti cu ochii la un documentar. Mi se intampla des sambata seara sa poftesc la ceva dulce (bine, mai des de atat, dar nu spuneti la nimeni), si mereu imi vine in minte reteta asta pentru ca nu imi trebuiesc decat cateva ingrediente de baza printre care mere, unt si zahar brun. Poate parea banala, dar este fooooarte buna, va jur! Cand am facut-o acum pentru pozat, a fost intr-o graba teribila, voiam sa o bag la cuptor pana sa o adorm pe Gandacel ca atunci cand adoarme sa o scot si sa fie aburinda si doar sa ma rasfat :). Merge de minune cu un pic de inghetata de vanilie. Dar si fara ea este geniala, va promit! La noi s-a dus sotul de urgenta a 2-a zi sa caute inghetata si nu gasit decat un amestec de cioco cu vanilie si extra a vrut un crumble de biscuiti pe deasupra :))). Ah si a precizat ca vrea si mult! Am pozat fix portia lui, repet, merge foarte bine si fara inghetata. Eu am papat-o simpla.
Asa, gata cu vorbaraia ca iar m-am intins… Haideti sa Biscuim!
Ingrediente
Pentru umplutura:
7 mere mari si frumoase (recomand merele verzi, soi Granny Smith)
100 g zahar brun
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita de scortisoara
2 linguri de faina
O jumatate de lingurita de sare
Pentru topping:
100g unt
50g zahar alb
50g zahar brun
1 lingurita de scortisoara
2 linguri de faina
1. Am dat drumul la cuptor pentru a fi incins la aproximativ 180 de grade atunci cand bagam merele.
2. Am decojit merele, le-am scobit cotorul cu un “instrument special”. Apoi le-am tait pe jumatate si fiecare jumatate am taiat-o pe lung in cate 4 parti pe care apoi le-am taiat cubulete. Le puteti taia cum va place si cum va e mai usor, nu e musai asa, dar am zis sa aveti un reper. Si chiar daca nu aveti acel instrument, le taiati pe jumatate si apoi le scobiti un pic samburii si cotorul.
3. Toate merele taiate astfel, le-am pus intr-un bol peste care am adaugat: zaharul brun, lingura de suc de lamaie, lingurita de scortisoara, cele 2 linguri de faina si sarea.
4. Am amestecat bine si apoi am transferat totul in tava pe care am dat-o ulterior la cuptor.
5. Apoi m-am ocupat de topping. Am amestecat intr-un bol toate ingredientele si anume: untul taiat cubulete, zaharul alb si zaharul brun, scortisoara si faina.
6. Am obtinut o pasta moale pe care am imprastiat-o cu mana deasupra tavii in care se aflau merele.
7. Am dat apoi tava in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand vedeti ca merele sunt moi si se formeaza un sos mai gros. Cam dupa 30 de minute am amestecat un pic totul.
8. Toata nebunia se serveste calda sau cu inghetata pe deasupra. Merge bine cea de vanilie. Enjoy!
Super trooper!
Ador retele tale de adulti, mega rasfat, le citesc cu un zambet in coltul gurii :)) Cateodata doar asta fac, le citesc pentru ca nu am timp sa le fac :)) Unii stau pe Facebook, eu stau si citesc retetele tale :))
Si cele de bebei imi plac si culmea oricat de antitalent sunt … imi ies! Asa ca multuuumesc si nu pot decat sa sper ca ne vei mai bucura in continuare cu rasfat si meniuri de copii mancaciosi.
Aaa si referitor la ACEASTA reteta, maine e zi libera, promit sa o incerc 🙂
Saru’mana mult pentru cuvintele frumoase, ma facusi sa zambesc :)! Pofta mare daca ai reusit sa o faci! Sa te bucuri de ea in liniste :)))). Pup!
Buna
O singura intrebare 🙂
Au stat 40 min la cuptor si le-ai scos. Dupa aceea ai asteptat 30 minute si ai amestecat. Am inteles bine ?
Multumesc
Nu, draguta mea. Au stat 40 de minute in cuptor in toatal si eu am amestecat in ele cam dupa vreo 30. Poti sa nu mai amesteci deloc, nu e bai. O sa refac textul daca nu se intelege ok. pupici!
Se intelege. Am citit mai atent 🙂
Merci mult
Pentru nimic. Mereu scriu tarziu in noapte retetele si uneori din cauza oboselii nu sunt prea logica. Daca mai vezi ceva greseli sau lucruri ce nu se leaga, imi e de mare ajutor sa mi le spui. Pup!