Biscuiteii astia i-am incropit intr-o zi de weekend cand tati era cu Terminatoarea pe afara si eu ramasesem sa mai fac una alta prin casa. Dar evident ca nu puteam lasa copilul fara rasfatul lui de weekend, asa ca m-am pus rapid pe facut biscuiti. Atat de rapid incat am uitat sa pun in poza cu ingrediente scortisoara :)). Deci stiti voi ca trebuie si ea chiar daca in poza nu apare. Nah, mami multitasking mai da si gres. Biscuitei cu fructe foooarte simplu de facut, sunt moi, se papa usor, nu se sfarama si nu sunt inecaciosi, cross my heart and hope to die! Ah, si sunt si fara oua si lactate!! Buuun, gata cu reclama! Acum hai sa Biscuim!
Ingrediente:
un mar
o para
o banana
2 linguri faina ( eu am pus de ovaz, dar merge si alba)
O jumatate de lingurita de scortisoara
1. Intr-un bol am pisat banana cu furculita.
2. Am ras peste ea marul si para, fara sa le storc (pe razatoarea mica). Yupiiiii, mi-e groaza de storsul chestiilor :).
3. Am adaugat cele 2 linguri de faina si scortisoara si am amestecat pana la omogenizare. Treaba cu faina e relativa, depinde de cat de mari sunt fructele si de cat de zemoase. Ale mele fiind mici, aluatul s-a legat doar cu 2 linguri. Daca vedeti ca inca e apos, mai adaugati una in plus. Atentie, nu trebuie sa fie tare si vartos, se pune faina cat sa il lege.
4. Am turnat amestecul pe hartie de copt ajutandu-ma de formele de biscuiti. Puteti sa ii puneti si cu lingura sa ii faceti mai repede, cum va e mai usor.
5. Am dat tava in cuptorul preincalzit cam 30 de minute la foc mediu, 180 de grade pana se inchid un pic la culoare si capata o crusta.
Cand ii scoateti din cuptor sunt lipiti de foaia de copt. Nu faceti ca mine greseala sa ii dezpliti cu forta :)))) ziceati ca dau gletul jos de pe perete. Ii lasati sa se raceasca si se iau foooarte usor. Evident ca am descoperit asta printr-o greseala :)). Terminatoarea i-a dat gata pe toti 4 dintr-o lovitura, dar stiam ca ii plac, de-aia am si zis sa o rasfat :).
De la ce vârstă pot da acești biscuiții?,al meu bebe are 7l..Va mulțumesc..
Se pot oferi si de la 7 luni. Daca sunt introduse toate fructele din reteta, precum si faina ( glutenul), sunt numai buni. Ies moi, sunt usor de papat de catre bebe. Spor la biscuit si bebe mancacios! Pupici
Bună, draga mea Îți urmăresc rețetele însă biscuiții astia nu ies pur și simplu ,am făcut de 2 ori reteta și sunt ok la început knd îi bag în cuptor și apoi încep sa se lase,fac o crusta groasa care se lasă și pur și simplu nu rămâne nimic de biscuiti,oare unde greșesc?Mulțumesc
Buna Mami Stefania!
Off, imi pare tare rau sa aud asta :(. Ti se lasa deja din cuptor tie? Incearca sa ii tii mai putin daca e. Sau cat de grosi ii faci? Fa un strat mai gros de compozitie sa aiba ce ramane din ei. Eu chiar i-am facut de mai multe ori si nu am avut problema sa nu mai ramana nimic din ei, intr-adevar se lasa un pic dupa ce ii scot din cuptor, dar se pot manca fara probleme.
Cata faina ai pus? sa incerci sa pui cu o lingura in plus? poate ai avut fructele mai mari si mai zemoase. Scuze de intrebarile multe, incerc sa imi dau seama de ce nu ies, chiar imi pare rau ca i-ai incercat si de 2 ori si tot nu vor sa iasa.
De asemenea, sa ii lasi bine, bine sa se raceasca si apoi sa ii scoti din tava.
Sper sa ii dam de cap problemei asteia a biscuitilor buclucasi, altfel ma vad nevoita sa fac cinste cu o portie sau sa te invit sa ii facem impreuna :))).
Te pup si spune-mi ce facusi cu ei si ori de cate ori mai ai probleme cu vreo reteta nu ezista sa imi scrii.
Am incercat reteta aseara dar au iesit umezi in interior ca si cum erau necopti?oare mai trebuia faina?!
Hmmm…ei in general ies moi, ca un piure de fructe in interior cu un exterior un pic mai tare. I-ai facut prea grosi? Ideea este ca nu or sa iasa uscati, avand banana si mar nestors. O sa incerc sa ii fac zilele astea si as putea sa iti trimit poza cu ei pe mail, sa ii vezi cum ies la interior, necopti nu sunt, dar asa e genul asta, doar cu fructe si faina.
Buna! Se poate folosi faina de mei? Multumesc frumos!
Draguta mea, nu am folosit niciodata, dar ma gandesc ca merge. Eu i-am mai incercat pe acestia cu faina integrala si au iesit sau cu faina de ovaz. Incearca sa pui 2 linguri si sa vezi cum leaga compozitia. Pupici! Anunta-ne daca faci si asteptam rezultatul final.
Au iesit foarte tari…Oare de ce?Am pus mai multa faina pentru ca era compozitia foarte moale…Aceasta sa fi foat greseala?
Foarte multa? Cate linguri? Ce consistenta avea la final aluatul? Trebuia sa fie cat de cat moale, la consistenta ies ca un piure la final cand le scoti din cuptor si nu’s super tepene.
Este ok ca pe fund sa fie mai umezi?
Ps, e bestiala rețeta. E a doua oară când fac, prima data am pus prea multa faina de orez.
Hmm…umezi? Poate dupa ce ii scoti sa faca un pic de condens cu hartia de copt, dar in rest pe fund nu tin minte sa imi fi iesit umezi, si ii fac destul de des. Ei oricum ca si consistenta sunt foarte moi, nu or sa iasa uscati sau ceva de genul asta, in interior sunt ca un piure.
Pojghita de sub ei a rămas lipita de hârtia de copt, cred ca trebuia sa-i las mai mult la cuptor.
Ah, pai si mie mi se intampla asta.Trebuia sa ii lasi la racit in tava si apoi sa incerci sa ii desprinzi.
Cum ai facut sa nu ti se lipească de forma? Am pus multa faina si tot se lipeau. Sunt moi in interior, dar foarte fainosi. 🙁
Compozitia iese moale, se pune cu lingura pe hartia de copt. Si dupa ce ii scoti din cuptor ii lasi la racit si apoi incerci sa ii desprinzi din tava. Nu trebuie sa pui multa faina, aluatul este unul moale si la final biscuitii ies moi, ca un piure. Putin tot or sa se lipeasca de tava. Daca vrei poti pune si o lingura fulgi de cocos in ei si ceva nuca/migdale macinate, asa ies nitel mai tepeni. Pupici!
Buna mami, am încercat si eu biscuitii cu fructe, mu-a cuprins cam 2 3 linguri de faina tapioca si era cam moale compoziția asa ca am mai adăugat încă o lingura de făină fara gluten, cred ca e de orez doar ca l-a mijloc, după cele 30 min erau încă moi si o textura lipicioasa. Am gustat din ea si se lipea pe dinți…sa fie oare de la făină tapioca??? Mulțumesc de rețete
Pff…nu ma pricep deloc la dubioseniile astea din pacate, am incercat mereu clasic cu faina de grau. Imi pare rau totusi ca nu au iesit, noua ne placeau mult cand era Termi micuta.
Si asta sunt in cuptor….super! Cele mai bune retete! 😘😘😘😘
Cum au fost astia? ti s-au lipit rau? ca mi-au mai zis mamicile. Eu ii las pana se racesc in tava si apoi ii iau usor. Te-ai descurcat cu ei? pupicuti!
Sa stii ca si mie imi ies moi asa inauntru dar eu zic ca asa trebuie ca am mai facut si cealalta reteta cu mar si banana si tot asa au iesit…bebe ii papa bine..doar ca ii dau eu bucatele ca el inca le strange rau in mana😄…noua ne plac maxim…nu trece o zi fara sa biscuim de pe pagina ta…😘😘🤔🤔asa ca pt noi esti the best
Si eu ii las pana se racesc in hartia de copt…se lipesc dar ii dezlipesc bine…nu am stres😂😂
Draguta, da, ies moi ca un piure, iti ies foarte bine. Doar ca tind sa se lipeasca. Hai ca m-ai laudat maxim :)) imi cresc cornite. Pupicuti!
😂😂😂fara modestie…eu chiar sunt clienta fidela la retetele tale…eu te laud?? Sa vezi sotul meu ce ma lauda cand vede cate bunatati papa juniorul lui🤗😄😍…asa ca iti dau si tie cateva laude😄😘le meriti…pupici
Va pup cu drag atunci, ce sa mai zic?
Am facut biscuitii si au iesit 😆! I-am lasat in tava pana s-au racit si nu s-au lipit deloc. Bebelina mea are 7 luni si 2 saptamani..tot ce papa, trebuie sa tina ea in manuta. Au fost buni, a mancat si fratiorul de aproape 4 anisori. E prezent la orice mancarica de bebe 😄 Iti multumesc pentru retete..sigurat vom mai incerca si altele
Sa le fie de bine! Sper ce mai incerci sa aiba acelasi succes! Foarte bine ca papa singur, felicitari! Pupici si zi frumoasa!
Cu ce as putea sa înlocuiesc banana?
Hmm…cu pepene galben? dar sa scrugi bine de zeama. Cu dovleac copt placintar sau ma gandeam acum cu avocado. Nu am incercat niciuna din variantele astea, doar m-am gandit la textura lor si ca astea ar merge. pupici!
Buna! Tocmai am incercat si eu reteta…nu prea a iesit ce trebuie :)) Am folosit diverse forme (inimioara, ursulet, elefant etc), dar s-au lasat si arata ca niste … chestii flescaite :))
Astept sa se raceasca sa vad daca se dezlipesc de pe tava 😬
Draguta, la inceput sunt un pic umflate si apoi se mai lasa nitel. Depinde cat de groase le-ai facut, daca le-ai taiat subtiri o sa fie cam dezumflate :)). Dar la final nu arata chiar de revista, se mai dezumfla si cum sunt si moi nu ii iei din tava aratand chiar minunat :)). Musai sa ii lasi bine sa se raceasca si apoi sa incerci sa ii iei. In ciudaa astora, eu sper ca la gust au iesit buni si ati papat cu pofta. pupici!
Da, da, bebe i-a devorat 😀 Pupici!
Bună, dacă nu am para ce pot pune? Mulțumesc!!
Poti pune un mar mai mare. Pupici!
I-am facut si eu piciului (la fel de mancacios ca Termi). Marul si para au fost foarte zemoase, si mi-au intrat cam 5 linguri de faina. Cand am vazut cat de multa e m-am oprit, si am lasat compozitia mai moale. Am bagat la cuptor cu tot cu forme sa nu se intinda compozitia. Peste o parte din compozitie am pus pudra de roscove, i-am facut biscuitii in doua culori 😀
I-a devorat ariciul, daca i-i puneam pe toti in fata ii manca pe toti :))))
Multumim pentru retete!
Pupici si sarbatori fericite!
He, hee…ma bucur ca a papat asa de bine, bravooo! Si super ideea cu pudra de roscove. Pupici multi! Sper ca ati avut sarbatori frumoase. Eu raspund cu intarziere :).
Cât de moi ies biscuitii? Am un bebe care nu mănâncă decât pasat..
Foarte moi, ca un piure de fructe in forma de biscuiti :). Pupici!
Ne-a iesit din prima, nu imi vine sa cred, ca mami este lipsita de talent la bucatarie. Esti salvarea noastra :). Multumim si mai asteptam retete.
yuhuu, suuper! Ma bucur mult! Pupici!
Buna, mamico! Iti multumesc mult pentru inspiratie, abia azi reusesc sa iti las un feedback, promit sa revin si la alte retete🤗. Am incercat si eu in aceasta seara biscuitii (cu reteta putin modificata, din cauza alergiei la banana, am inlocuit-o cu o lingura de branzica de casa). Au fost deliciosi 🤤, pustiul de aproape 9 luni a devorat 6 ursuleti. Abia astept sa ii fac din nou, poate mai experimentam si cu ingredientele ♥️
Hey! Merci mult de mesaj! Ma bucur mult ca au avut asa success si la cat mai multe retete testate cu acelasi rezultat :). Tine-ma la curent! Pupici pentru amandoi!
In interior par asa nefacuti, exact ca un piure….dar ma gandesc, cat de ok este faina aceea neafacuta? 😟
Pai de ce sa fie faina nefacuta daca au stat la cuptor? In juma de ora eu zic ca are timp sa se faca faina. Nu au cum sa fie altfel in interior decat moi neavand foarte multa faina si nici oua sau ceva grasime animala care sa le dea forma aia de briose cu care suntem obisnuiti. Dar asta nu inseamna ca sunt nefacuti. Daca nu iti plac, poti sa nu ii mai faci. IMi pare rau ca ai pierdut timpul cu ei.
Am testat in ultimele zile deja 4 retete de-ale tale. Si au fost grozave! ☺️
Dar biscuitii astia au fost de mare, mare succes. Galusca mea de 8 luni i-a devorat. I-am dezlipit fara probleme cand s-au racit si i-am servit a doua zi.
Multumesc pentru reteta.
Heyyyy, ce ma bucuuur! La un numar cat mai mare! Pupici si ma bucur ca a papat asa bine Galuscutza! Pupici si un an frumos sa aveti!
Buna. Se pot consuma si a 2 zi?
Sincer, la noi nu au rezistat niciodata pana a doua zi, dar sigur, nu vad de ce nu.
De unde aveti formele? Multumesc! 🤗
Sunt niste forme de biscuiti, cu care se taie biscuitii, nici nu mai stiu de unde le-am luat, cred ca din supermarket.
Buna! Au iesit deliciosi acesti biscuiti. I-am pus cu lingura in tava si i-am aplatizat putin. Bebelusa mea e foarte mofturoasa, dar a devorat 2 biscuiti imediat.I-au placut mult.
Ca sa nu mai zic ca nici nu voia sa vada pestele,dar l-a acceptat in briosele tale cu peste si brocoli/cartof dulce 😄 Deci…wow!
Multumesc pentru retete, ma inspir mereu de aici.
O zi frumoasa!
ce ma bucur ca au avut succes, suuuper <3. imi pare rau ca raspund tarziu, sper ca inca ma mai urmaresti. pupici!