Prajitura cu ciocolata

Nu suntem noi ca si familie cei mai mari fani ciocolata, ci mai degraba ne plac dulciurile cu fructe sau vanilie, daaaar, uneori cand ma cuprinde oboseala sau supararea as baga asa in mine ceva super caloric si decadent cum este aceasta praji asa ca toata familia are de “suferit”. Mi-am inecat amarul in aceasta prajitura, am tot inceput sa urmaresc foarte mult stirile, eu care nici nu deschideam televizorul, mi se pare ca traiesc un scenariu din cartile pe care le citesc despre epoci demult apuse. Dar azi fiind prima zi de primavara, as vrea sa fiu optimista si sa sper ca lucrurile vor inceta si se vor aseza.

Prajitura a iesit super buna, este un fel de brownie, dar mi-a placut ca se face suuper usor, am facut-o rapid intr-o pauza de 10-15 minute de la serviciu, deh, the perks of working from home. Ah, si nici nu am avut nevoie de mixer, cand aud de o reteta de genul acesta, ma cucereste pe loc. Reteta am gasit-o pe acest site si a fost luata dintr-o carte faina de dulciuri, pe care o pun si eu pe wishlist, poate mi-o aduce Mosul.

Ingrediente:

200g ciocolata cu minim 72% cacao

175g unt

130g faina

240g zahar (in reteta initiala erau 325 dar eu am redus multisor. Nu puneti mai putin de 200g deoarece va fi afectata consistenta)

1 lingura extract de vanilie (il gasiti online aici)

3 oua

3 linguri de lapte

Optional: pentru si mai multa energie eu am pus si o lingura de nes asa pudra, nediluata in apa.

Mod de preparare:

  1. Prima oara am dat drumul la cuptor la 175 grade celsius.
  2. Apoi am topit la bain-marie untul si ciocolata.
  3. Cand s-au topit si omogenizat frumos, am adaugat zaharul, faina si extractul de vanilie si am amestecat bine cu un tel.
  4. Am pus apoi pe rand si cele 3 oua si cele 3 linguri de lapte. Un ou si o lingura de lapte, apoi iar un ou si o lingura de lapte si tot asa, omogenizand bine dupa fiecare cu telul.

5. Am turnat apoi compozitia intr-o tava (diametrul 24 cm a avut a mea) unsa bine cu unt si apoi am dat-o la cuptor la 170 grade pentru 30-35 de minute deoarece eu am vrut-o mai uscata putin cu o crusta deasupra. Daca va place mai umeda o lasati cam 25 de minute.

Eu i-am pus niste iaurt grecesc deasupra si niste zmeura pentru mai multa fita :), asta pentru poza, ca in rest am infulecat cum am putut mai bine ascunzandu-ma de Termi.

Sper sa o incercati si sa va inecati si voi, dar nu amarul, ci fericirea. Sperand la vremuri mai bune.

3 Replies to “Prajitura cu ciocolata”

  1. O bunatate de prăjitură aici! Eu am pus 300 g zahar ca mi s-a părut amara tare ciocolata mea (60% am avut) și este destul, 325 era prea mult pt gustul meu. Delicioasa! Sigur voi mai face! Mulțumesc pt rețetă! 😘

  2. Vai, de pe 1 eram cu gândul la ea 😊😉🍰…. Dar lipsa ciocolata, asa ca am așteptat puțin…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.