Gulas cu carne de vita

Sa ne intelegem de la inceput, nu stiu daca aceasta este o reteta traditionala de la mama ei, dar eu la orice mancarica cu carne de vita ii spun, gulas :))). Da, trebuia sa tai carnea mai marunt, sa fi facut niste poze mai de Doamne-ajuta, dar nah…cand gatesti si muncesti da uneori cu virgula. Noroc ca mancarea a iesit gustoasa :). Eu am adaugat cartofi, dar puteti sa ii omiteti si pe langa sa faceti un orez simplu ceva.

Ingrediente:

  • 900g carne vita
  • 2 cepe mari (una rosie, una alba)
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 500g cartofi (mergeau si mai multi, dar noi cica suntem la dieta)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4 catei de usturoi
  • 200g rosii pasate
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

  1. In doua linguri de ulei am calit bine de tot carnea de vita, sa fie rumenita bine pe toate partile. Trebuia sa o fi taiat mai mica, cubulete asa, dar cine a mai avut timp cand gatitul se face intre doua task-uri la munca si 3 call-uri :), corporatristii stiu de ce :)).
  2. Intre timp, am tocat ceapa asa fideluta si am adaugat-o dupa ce carnea a fost bine rumenita cum spuneam la pasul 1.
gulas de vita

3. Am lasat ceapa pana s-a inmuiat si apoi am condimentat cu putina sare, piper si o lingurita de boia dulce. Am adaugat si apa cat sa acopar bine carnea si am lasat la fiert. Aici depinde de carne, uneori lasam la fiert o ora, alteori doua. Sa fiti cu ochii pe ea si sa suplimentati cu apa calduta ori de cate ori este nevoie.

gulas de vita

4. La mine dupa o ora carnea a inceput sa se fragezeasca asa ca am adaugat si: ardeiul tocat marunt, cartofii cubulete, morcovii rondele, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin si cele 200g rosii pasate.

gulas de vita

5. Am mai lasat pe foc vreo 40 de minute pana s-au inmuiat legumele si sosul s-a ingrosat, la final am gustat si am mai potrivit de sare si putin piper.

gulas de vita

Si tanaaaaaa, mergea si putina verdeata, dar la noi, si Termi si tati sunt hateri de verdeata asa ca mai slabut cu ea.

gulas de vita

2 Replies to “Gulas cu carne de vita”

  1. Bună,
    Cred ca merge făcut și la.slowcooker, nu…? L-aș face de seara sa se gătească pana dimineața. Ce zici? Deobicei nu am noroc la carnea de vită sa se fragezeasca bine ca cel mic sa o poată mesteca.😒

    1. Eu zic ca merge, dap. Cred ca e la noroc cu carnea, de multe ori cand am facut pastele orzo, am ramas surprinsa cum dupa 1 ora si jumtate de stat la cuptor era suuper frageda. O fi si de la cuptorul asta de il am acum electric, dar pare ca se face mult mai frageda si mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.