Nu stiam cum sa numesc aceasta reteta, banana bread sau desert decadent de bun si rapid pentru mamicile mele preferate. Behold ce are fata pentru voi si promit ca se face suuuper usor si repede.

Eu am zis ca incep anul in forta, dar nimeni nu m-a crezut, nici macar eu 😊)). Dar vazand ca in doua saptamani de cand am descoperit aceasta reteta o fac deja a treia oara am zis ca e musai de impartasit. Nu e o reteta tocmai buna pentru bebei, desi cred ca ar merge excluse zaharul si sarea si s-ar adapta bine. Dar eu care sunt cea mai mare devoratoare de deserturi cu muult zahar si mereu am privit in mod dubios banana bread, am zis sa gust si eu putin ca lui Termi stiam sigur ca ii place. Deci nici dupa 3 felii nu ma puteam opri 😊)), cu greu am pus stop. Am zis sa las sa se depuna si cozonacii de Craciun nu doar praji asta.
Nu ma asteptam sa fie asa pufoasa si buna, deloc umeda mi-a iesit primele doua dati Acum ultima oara am avut doua banane imense si mi-a iesit usor umeda, dar la fel de gustoasa. Nu mai zic de Termi ce mega fan este si ea, daaa, am inceput sa ii dau chestii cu zahar, mama comunista a mai cedat in ultimul timp 😊))). Bine, recunosc ca am papat pe furis seara dupa ce adormea o feliuta asa incalzita la cuptor si apoi pus inghetata deasupra, am avut si cu aroma de banana split, a mers la fix, perfect dupa o zi grea de lucrat de acasa si stat cu gura pe ea sa fie cuminte 😊. Si acum sa-i dam drumul la treaba, promit ca nu o sa regretati! Am zis ca nu imi va placea niciodata vreo reteta de banana bread, dar asta e geniala! Cross my heart and hope to die!
Ingrediente:
2 banane mai mici si bine coapte (cand am avut 2 babane a iesit usooor umed)
2 oua
2 linguri de lapte
100g unt topit
100g zahar brun
1 mana nuci macinate
150g faina (nu recomand tip 000, este foarte procesata)
½ lingurita praf de copt
Un praf de sare
½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
Optional: fulgi de ciocolata, scortisoara*
(recomand scortisoara ceylon, daca nu o gasiti prin magazine, scortisoara ceylon poate fi comandata online de aici)
Mod de preparare:
- Dam drumul la cuptor pentru a-l preincalzi la 165 grade Celsius.
2. Intr-un prim bol pasam bine cele doua banane si apoi adaugam: untul topit, cele doua linguri de lapte si cele doua oua si amestecam frumos totul.
3. Intr-un al doilea bol cantarim faina, zaharul brun si adaugam sarea impreuna cu praful copt si bicarbonatul de sodiu. Eu aici am omogenizat si nuca si fulgii de cioco, am pus cativa si in compozitie si pe deasupra. Am omogenizat si de data asta totul. Bine, aici o pun pe Termi, uneori jumatate din faina ajunge pe blat 😊).
4. Peste bolul cu ingredientele lichide le turnam pe cele solide si amestecam usor de cateva ori cu o spatula cat sa omogenizam frumos totul. Foarte important sa nu amestecam excesiv, doar de cateva ori cat sa nu mai ramana faina neincorporata. Compozitia este moale, nu va speriati.
5. Se toarna intr-o tava de chec in care am pus inainte hartie de copt (de preferat nu imprastiata si pe hartie asa cum am facut eu :)) ). Pe deasupra puteti pune fie o banana taiata pe jumtate, fie orice va doriti. Eu am aruncat cativa fulgi de migdale si niste cioco chips, desigur :).

6. La cuptorul preincalzit la 165 grade pentru 50-60 minute in functie de cuptor pana vedeti ca se rumeneste frumos si scobitoarea iese curata.

Hai sa fie primit!
p.s.: pentru reteta m-am inspirat de aici, dar eu am mai scazut putin cantitatea de zahar :).
Promit negresit s’o fac si eu week asta pentru piciul mare! Am o imensa bucurie ca nu ai inchis site’ul, asa cum citeam prin unele comentarii, pentru ca acum a venit bebelina nr. 2, si am inceput cu diversificarea. Cotea isi mai aducea aminte ce’i faceam bebelinului nr. 1, de 2 ani impliniti in Decembrie. Deci, ma bucur ca te’am regasit din nou, mi’ai salvat nervi si zile fripte cu strumful mare, o luam de la cap cu cea mica.. Un an nou fericit, cu bucurii si rabdare pentru tine si pentru toate mamicile care mai ‘rasfoiesc’ comentariile! U can do this!!
Sper mult sa o incerci si mai ales sa va placa! Mult succes cu diversificarea, sper sa fie mancacioasa cea mica. Un an frumos si voua! pupici!
Mmm yumm. Chiar aveam niste banane coapte si fix la banana bread ma gandeam pt wekend. La fix a venit postarea ta. Siteul tau este in top 3 pt mesele bebelinei si chiar si primul nascut de 4 ani apreciaza in continuare retetele tale. Pupici!
Yaay, chiar sper sa o incercati si sper din suflet sa va placa! Ma bucur ca ambii pufosici sunt fani biscuim :). Va puuup!
Deci am găsit situl tău din întâmplare dacă știam de el acum 4 ani pentru strumful Nr 1 dar sunt fericita ca am găsit pt strunful numărul 2 avem 10 luni și mâncam numai bucăți de l 5 luni un dezastru total in ale bucătari 🤦🏽♀️ Plus dezastru peste tot eu m-a aflu in Dubai și am tot văzut drojdia inactivă Ma poți ajuta sa înțeleg ce sa caut mai exact in Engleza îți mulțumesc și m-a bucur enorm pt acest blog
hey, ma bucur si eu ca m-ai gasit si sper sa iti fie util site-ul. Legat de intrebarea ta, in engleza ar fi nutritional yeast flakes. Spor!
Cum sa inchizi site-ul?! Si pitica mea de 3 ani a crescut mancand multe feluri de mancare din retetele tale. Pe unele le am de baza, le stiu pe dinafara 🙂 Cel mai mult a ajutat faptul ca n-am avut niciodata nevoie de zahar si nici de sare pentru ca mancarea sa fie gustoasa. Iar restul e can can :)) cam asa cum povestesti si tu: mama, fac “no 2” in mijlocul sedintei :)) Nu renunta!
Saru’mana mult pentru mesaj, m-a facut sa rad! Multumesc de sustinere! Pupici multi!
Ai un site foarte util, felicitări! O mică sugestie (sper să nu o iei personal, probabil ți s-a mai spus): am tot observat în comentariile tale apelativul colocvial “drăguță”, care displace profund, pentru că te adresezi unor persoane pe care nu le cunoști. În plus, denotă un ton superior, care poate fi perceput cu ușurință drept pasiv-agresiv. Încearcă să renunți la acest apelativ.
Buna Diana si merci ca imi gasesti site-ul util :). Legat de observatia ta, nu, chiar nu mi s-a mai spus pana acum ca ar deranja sau ar face lumea sa se simta inferioara. La mine suna drăguța, fara ă, si mi se pare un mod cald de a ma adresa mamicilor care ma urmaresc de atata vreme si cu care desi nu avem o relatie face 2 face, ma stiu din postarile in care share-uiesc lucruri despre noi. Departe de mine de a parea asa cum ai spus tu ca sunt perceputa, imi pare rau pentru asta, nu e deloc intentia mea. Voi folosi in continuare apelative care imi plac si daca deranjez pe cineva, este liber sa imi spuna si voi tine cont de parerea acestia, asa cum nici tie acum nu ti-am zis draguta :).
DELICIOASA!!!
Am facut-o de doua ori deja, prima data cu o banana mare, a doua oara cu 2 banane, maricele chiar. Mi-a placut mai mult a doua varianta, mai umeda putin. Merita incercata, este super buna! Multumim pentru reteta! 🤗🤗
Super duper! merci mult ca ai avut incredere si ai incercat-o! Deci nu numai eu dupa ce am facut-o prima oara, am facut-i iar destul de repede, da dependenta. Legat de cantitatea de banane, bine ca ai incercat si cu o cantitate mai mare de banane ca aici depinde de gust. pupici!
Am facut-o !!!A venit la fix pentru ca ma gandeam de cateva zile sa caut o reteta.Tare buna! Ne-am lins pe degete ☺️Multumim😘
Yupiiiii, ce mult ma bucur ca ati incercat-o si mai ales ca v-a placut <3 ! Asta ma motiveaza sa mai scot de la naftalina si alte retete :))). pupici!
De ce nu mi-a fost aprobat comentariul? Era o simpla sugestie… urat!
Diana, eu nu am respins niciodata comentarii si am fost foarte deschisa la orice critici :). Doar ca primesc destul de multe comentarii si trebuie sa intru la fiecare sa aprob si sa raspund si uneori reusesc acum sa raspund la doua, peste alte ore mai raspund la unul si tot asa, le iau in ordinea in care le-am primit. Uneori sunt zile in care nu intru pe site si atunci clar raspunsul meu vine tarziu, dar in niciun caz nu as aproba comentarii cum a fost al tau care nu m-a lezat in niciun fel, ci chiar am apreciat sinceritatea. Am acceptat eu comentarii cu critici grave, al tau e chiar dragut :). Deci scuze de intarziere, dar dureaza putin pana aprob (uneori chiar luni de zile :)) )si raspund eu, ca deh….Termi, munca, casa…etc 🙂 .
Drăguța mea, te salut cu drag – aici mamă de mâncăcioasă de 3 ani și aproape 4 luni.
Cred că îmi citești gândurile, fix banana bread îmi doream să fac în weekend. Așa că am zis să verific site-ul tău, dat fiind faptul că eu am mers exclusiv pe aceste rețete de când am început diversificarea fetei.
Ai fost fix pe gustul și pe stilul meu, așa că nu am simțit nevoia să mă orientez în altă parte.
îți mulțumesc pentru tot, te felicit pentru ceea ce ai făcut cu acest site și sper din suflet să nu renunți la el
Fără tine nu știu cât de bine ar fi mers toată povestea cu diversificarea copilului și oferit mâncare sănătoasă și gustoasă pentru el.
Toate cele bune îți doresc!
Iti multumesc muuuult de tot pentru mesajul frumos, ma bucur nespus sa aud ca ti-a fost de ajutor. Multumesc si eu pentru increderea acordata si dupa atata timp :). Sper sa ai incercat si reteta asta si ca a fost pe placul vostru. Pupici multi si multumesc inca o data!
Da, am făcut-o și s-au bătut turcii la gura noastră, ca de obicei. :)))))) Deci mulțumim mult! 😀
hi hii, ma bucur mult de tooot <3. pupici!
Hei, tocmai te-am descoperit! Esti fenomenala! Nu ma pricep deloc la bucatareala. Dar deloc! Si de 3 ani de cand fetita mea a inceput diversificarea, cea mai mare groaza a mea este “ce sa fac de mancare si sa si iasa”? Citind retetele tale am prins curaj sa incerc cateva. Iti multumesc din suflet!
Ma bucur nespus ca te ajuta site-ul si ca ti-ai facut curaj sa incerci chestii. Yaaay! sa imi mai scrii ce incerci. pupici!
Asta e favorita direct. Foarte bună și ușor de făcut. Ne place la toți, deci mereu porție dubla fac 😁🤗
Si mie imi place maxim, desi eu niciodata nu am fost fan banana bread, strambam din nas daca imi oferea cineva, dar asta mi s-a parut geniala. Termi o adora maxim! am facut si sub forma de briose ca sa se coaca mai repede 🙂 pupici!
Super! Mulțumesc pt idee, voi face și eu brioșe, pot sa oli le dau și la gradinita. 🤗😘
este geniala aceasta rețetă! *am înjumătățit cantitatea de unt, rezultatul era cam gras. fac brioșe cu aceasta compoziție. prima oara am făcut simplu + o lingura de esență de vanilie și a doua oara am adăugat căpșuni că doar e sezon. demențial! mulțumesc muuuuult! 🤗
mamaa, ce inventivitate aici, niceeee. Ia sa incerc si eu sa o mai modific, o tot fac clasic, ne place mult si cu nuci in compozitie. Deci si daca pun jumatate de unt, 50g iese ok?
Bună! Oare de ce mie nu mi iese? Chiar dacă pun mai puțină banană nu se coace, iese cruda, nemancabila….🙄. Ms.
Aoloo, pe buneee? nu pot sa cred, am facut reteta asta de mii de ori si nu am avut niciodata probleme. AI incercat si cu o banana? 2 oua si restul ingredientelor la fel? Folosesti un cantar de bucatarie?
Mulțumesc de rețete, am incercat mai multe și au ieșit delicioase. De mult timp caut o rețetă buna de banana bread și as dori sa o incerc pe asta, daaar…puiu meu nu a mâncat încă zahar, nici nu as vrea sa ii dau. Oare sa nu pun zahar deloc, să pun miere sau sirop de arțar? Daca da, cat? Mulțumesc!
Hey…sa stii ca eu am pus 50g de zahar cel mai putin si a iesit. Ma gandesc ca ar merge si fara, dar nu pot sa promit 100%. poti sa nu mai pui nimic, iese destul de dulce de la banane care trebuiesc sa fie foarte coapte. Si scuze pentru raspunsul intarziat, nu am mai intrat pe aici de luni de zile :((.
Delicioasa! Fetita mea o adora, la fel și eu. Am făcut de mai multe ori și rezultatul este același, foarte bună! Mulțumesc pentru inspirație zilnic. Pot sa ma laud deja ca sunt ani de când gătesc după rețetele tale. Mulțumesc! 😘
ma bucur mult ca a mai descoperit cineva aceasta banana bread. Si la noi in casa este printre retele preferate si o fac destul de des. Merci mult ca ma urmaresti de atat de mult timp. Pupici!
Buna dimineata! In primul rând, as dori sa-ti spun ca site-ul tau m-a călăuzit inca de cand am născut-o pe minunea mea. Știam rețetele pe de rost! 😊 Culmea e ca Banana bread nu am incerta-o niciodată. Nu stiu de ce, nu m-a inspirat. Poate pentru ca nu mi-au placut checurile copilăriei. 🤣 As dori sa te întreb ce fulgi de ciocolata folosești?
Hello :). Ce mami pregatita aici, stia dinainte retele, orgranizare maxima, imi place. Sa stii ca nici eu nu sunt cu banana bread si nici sotului nu ii place, dar reteta asta chiar ne-a cucerit, imi place sa adaug si multe nuci si are un gust foarte bun. Ca si fulgi de cioco sa stii ca si eu caut unii buni, pentru moment am in stoc multi de la Lidl, baga la ceva timp niste oferte cu fulgi de cioco sau bucatele de ciocolata si cand nu am din-asta, iau o ciocolata de obicei simpla cu lapte si o toc asa marunt la cutit si o pun. Sau ciocolata Nestle din-aia mare de pus la prajituri, la fel, tocata asa la cutit si pus bucatelele. Sper sa o incerci, sa imi dai de veste daca v-a placut sau nu.
Iti multumesc pentru raspuns! Am facut-o si am pus ciocolata neagră Nestle. Am folosit faina tip 650, asta folosesc de o obicei, dar am citit ca faina de cocos si de migdale ar fi mai sănătoase. A iesit foarte, foarte buna! Fiica mea a devorat doua felii pe nerăsuflate. :)) I-a placut si sotului. 🙂
Iti multumesc pentru reteta si sper ca vei continua aceasta munca minunata!
Daca folosesti faina alba, 650 este ok, nu 000 fiind foarte procesata. Legat de faina de cocos, trebuie sa ai grija cu ea, adia sa nu o inlocuiesti tu in retete, ea retine de vreo 10 ori mai mult lichid decat faina obisnuita si ar trebui sa cauti retete speciale cu faina de cocos ca sa mergi la sigur. Si faina de migdale e mai buna, in ideea ca nu contine carbohidrati fata de cea alba, chiar am pe site o reteta de briose cu faina de migdale, sa o incerci, este foarte buna, tot asa cu banana si fulgi de cioco, dar puteti adauga si afine. Eu am inceput sa o fac pe aceea mai des, in ideea de a manca mai putini carbohidrati :))). ma bucur totusi ca ai incercat reteta asta si mai ales ca v-a placut! pupici multi!
Buna 🤗 . Oare cu ce as putea inlocui zaharul, ca sa ii pot da si fetitei mele de 2 ani? Cu zahar de cocos ar fi ok? Daca pun mai putin de 100 gr, oare exista sanse sa mai creasca compozitia? Am mai facut o alta reteta- inainte sa o gasesc pe a ta- si nu mi-a crescut fiindca am pus pasta de curmale in loc de zahar. 😬 Multumesc pt toate retetele pe care le impartasesti cu noi .
Hmmm….nu am folosit deloc zahar de cocos, nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu ma gandeam sa nu mai pui deloc zahar ca va fi dulce de la banana cat de cat. Daca incerci, da-ne si noua de veste.
Deci o fac pt a nu știu fără oară 😍😍😍🤤🤤🤤Bebe nr 1 o devorează, cu siguranță și bebe nr 2 o va face la fel.
Felicitări pt tot ce faci 🤗🤗
Multumesc tare mult! Pupici! Ma bucur ca are succes si la cei mici.
Îl fac deja a patra oară. Tot sub formă de brioșe… ce să mă mai chinui cu tăiat și feliat, când mă așteaptă cafeaua pe masă, înșfac o brioșă ( două, trei) și mă bucur de o binemeritată pauză.
Am pus doar vreo 60 gr zahăr, 70 gr unt, multă nucă, de data asta am avut niște stafide și merișoare, au mers la fix.
E foarte, foarte bun. Mulțumesc pentru rețetă.
Ma bucur ca va place reteta asta si te rasfeti cu el la pauzele de cafeluta, asa imi place si mie, sa imi fac un capuccino cu multa spuma si sa il beau alaturi de ceva dulce.
Buna,
Ai putea să îmi spui ce făină recomanzi pentru gătitul mâncării la copii?
Mulțumesc
Buna. O faina neprocesata, deci nu de tip 000, ci 650. Am folosit mult raftul bunicii.