Sandwich cald cu branza

Perioada asta (care dureaza de o saptamana si putin, acesta fiind doar inceputul, imi vine sa plang cand ma gandesc :))) ) imi solicita la maxim neuronii si asa putini ramasi cu ce idei sa mai vin pentru mic dejun sau cina cand nu am nimic pregatit ca deh…lucram de acasa si e greu sa te descurci cu toate, cel putin pentru mine. Hai ca cu pranzul te mai scoti cu o ciorba, o mamaliga, o mancarica, dar la micul dejun de exemplu nu poti da in fiecare dimineata unt cu paine sau fulgi de ovaz :)))). Astea sunt preferatele lui Termi, asa ca trebuie sa diversific. Si zic sa ii dau o paine cu unt upgradata :))). Cum mai nou e fana cascaval, meeegaaa dubios, ca pana acum cateva luni nu il suferea, dar nah, s-or fi aliniat planetele, cine stie, am zis sa fac un sandwich (il bag direct pe engleza ca in romana are prea multe variante si ma da peste cap, v-am zis, neuroni putini 🙂 ). Dar nu orice sandwich, ci unul bun, bun cu muuuult cascaval asa topit cum ii place ei. Ah, da, ca ii place doar topit, sa nu il vada asa intreg si tare :))))). Merge maxim si la adulti doar ca puteti sa ii mai puneti ceva carnita daca nu vreti doar cu branzica. Nu ne trebuie sandwich maker pentru asa bunatate, nu, nu, desi daca aveti, il puteti folosi. Dar pentru muritorii de rand, trebuie doar sa avem o tigaie buna si ataaaat si va mai urez doar spor la devorat pentru ca este super bun.

Ingrediente:

  • 2 felii de paine subtiri
  • 1 felie zdravana de cascaval sau mai multe in functie de cat de mare e felia de paine (sau orice branza ce le place copiilor si se topeste frumos)
  • putin unt

*Merge foarte bine si niste piept de pui deja gatit daca aveti. Am incercat si iese delicioooooos, dar eu acum cand am pozat reteta nu aveam. Este gustos si doar asa cu branza oricum, iese un fel de grilled cheese sa zic pompos :))).

  1. Am dat drumul la foc ca sa incalzesc bine tigaia in care facem sandwich-ul.
  2. Am pregatit 2 felii de paine pe care am pus cascavalul, mult ca asa ii place Terminatoarei. Aveam si ceva buttercheese asa ca am pus-o si pe ea langa cascaval si am inchis sandwich-ul.
    Daca aveti carnita o puneti acum asa taiat frumos fasii, merge pusa intre 2 felii de cascaval sa se topeasca asa la mijloc.
sandvis pentru copii, retete rapide pentru copii, idei mic dejun copii, diversificare, biscuim
  1.  Am uns cu unt o parte a sandwich-ului si am pus-o pe tigaia incinsa. Am apasat-o cu o spatula sa o aplatizez putin. Tigaia nu am uns-o cu nimic, doar am pus painea cu partea unsa cu unt prima data.
  1. Cand s-a rumenit frumos, am uns repede si partea celalalta cu unt (partea de deasupra, in timp ce e pe foc) si am intors sandwich-ul si l-am lasat sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Sa stati langa el ca se face repejor, depinde si cum dati focul.

Si gataaaaa, serviti cu ce legume sunt pe placul picilor.

Observati inca o data, talentul meu incredibil in arta culinara vizuala :)))). Nu vreti sa stiti cat plangea Termi pe fundal ca vrea sa pape si eu tot incercam sa fac o poza de Doamne-ajuta :))))), tot nu mi-a iesit, am mai lasat si copilul flamand 5 minute :))). Voiam sa zic ca arta cere sacrificii, dar care arta?

Hai bebei sanatosi si mancaciosi sa avem!

4 Replies to “Sandwich cald cu branza”

  1. M-am scos si maine dimineata cu Pustiul care tocmai a descoperit placerea de a manca sandwich-uri (Doamne Ajuta). Multumim!

  2. De la ce varsta se poate da aceasta reteta?suna foarte bine…Fetita mea are 2 anisori.

    1. Nu exista o varsta anume, dar ea avand 2 anisori merge sigur foarte bine, fara probleme. Este foarte bun si cu putin piept de pui deja gatit daca ai sau muschi de porc. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.