Stau eu cuminte si nu zic nimic o perioada, dar si cand ma apuca nebunia, gatesc si postez reteta instant :))). Daca inca nu v-ati hotarat ce rontaieli sa faceti pentru micuti acum de sarbatori, vin cu o idee. Asta in cazul in care vreti ceva simplu cu care sa scapati repede :-)). Sunt de fapt niste biscuiti fragezi cu unt sau biscuitii 100 dar cu putina nuuuca, sa aiba un pic iz de sarbatoare. Povestea lor e cam asa, ca doar stiti ca-mi place sa scriu romane :-). Pai i-am luat si noi Terminatoarei de Mos Nicoale niste biscuiti din comert, ca zic hai sa nu mai fim comunisti maxim, are aproape 3 ani. Buuun, zis si facut! Nu a fost interesata pe moment atunci de ei, i-a atrast alt dulce atentia :))) asa ca i-am luat cu noi cand am plecat sa facem niste analize dimineata, zic dupa sa o energizez cu ei. Dar soc si groazaaaa, a mancat unul si l-a scupiat, ca ei nu ii plac :-)). Noroc ca am avut si o banana la mine ca altfel ramanea copilul nemancat. Asa si revenind la zilele noastre stateam azi si ma uitam la mormanul de nuca pe care l-am luat pentru doar doi cozonaci pe care vreau sa ii fac si zic, ia sa mai incropesc eu ceva din ea. M-am gandit ca merg la fix niste biscuiti sa vad ce e cu Termi, oare nu mai mananca biscuiti deloc? Aveam si niste branzica de casa, daaa, daaa, inca ii fac in casa, o refuza pe cea din comert dar pe asta o mananca asa goala maxim si zic ia sa fac un fusion de biscuitii 100 cu putina nucaaaaa. Si iaca m-am pus pe treaba. Va sfatuiesc daca cei 100 vi se par prea grasuti, sa puneti mai multa faina, ies nitel unsurosi. Tocmai de-aia am facut si o cantitate mai mica eu, din 40g. Am zis ca ii dau doua zile din ei, dar dupa ce i-am scos a mancat 6 unul dupa altul :-)). Mai am doi, am apucat si eu sa mananc doi jumatate pe furis. Pe astia doi ii las pentru maine, ii pitesc evident :-). Ah, nici n-am mai pozat ingredientele nimic, totul pe fuga ca era Termi langa mine. A fost cu peripetii, initial cand am pus faina in bol a suflat in ea :-))), a nins putin in bucatarie si pe ea :)), mi-a crescut tensiunea instant. Haideti ca ma opresc aici ca iar scriu romane.
Ingrediente:
20g nuca macinata
40g unt gras rece, taiat cubulete
40g faina tip 650
40g branzica de casa
*Din cantitatea de mai sus, au iesit fix cati biscuiti vedeti in tava. Gustul de nuca nu este foarte intens, ma gandeam acum ca ar fi fost fain sa fi copt putin nuca inainte, dar nu mi-a trecut prin minte :-). Data viitoare!

1. Am pus toate ingredientele intr-un bol si am amestecat repejor pana am obtinut o bila. Sa nu framantati mult, incorporati doar pana se omogenizeaza tot, nu vrem sa topim untul din aluat. Daca vreti sa pastrati labutele curate, bagati totul la robotul de bucatarie si apoi doar strangeti totul intr-o bila si gata.
2. Am imbracat apoi bila in folie alimentara si am dat-o la frigier. Minim jumatate de ora. Ah, focalizarea nu este ca eram cu un ochi pe Termi care se urcase pe masa :)). Nu ar trebui sa fie lipicioasa.

3. Dupa ce s-a intarit bine aluatul, am pudrat cu putina faina spatiul de lucru si l-am intins cu sucitorul. Am lasat foia un picut groasa, ca in imaginile de mai jos. La fel, si aici lucram repejor, sa nu topim untul din aluat. La cuptor i-am lasat cam 20 de minute pana s-au rumenit usor pe margini.
Si gataaa! Sarbatori fericite sa aveti si bebei mancaciosi!

Cat se da la cuptor si ce temperatura, ca eu nu pot vedea tot textul. Si se ung cu ceva? Scuze, dar imi apar pozele peste text. Arata super
Pff…imi pare rau ca nu se vede bine. EU am verificat si de pe pc si de pe mobil si arata ok, nu stiu de ce la tine sunt probleme :(. Eu i-am lasat cam 20 de minute, sa vezi sa fie rumeniti asa usor pe margini. Nu i-am uns cu nimic, nope. cat mai simplu si rapid :)). pup!
Super, mi-ai dat de lucru! 😁
Doar că nu am nucă, am niște migdale… o să incerc cu ele sa vedem ce iese.
Momentan experimentez, bebe are 5 luni jumătate abia.
În curând vei deveni sursa mea de inspirație zilnică😂
Multe lunite frumoase inainte sa aveti! Sper sa fie un bebe mancacios si diversificarea sa fie ceva usor si frumos! Ai incercat cu migdale? Ar trebui sa iasa si cu ele, dar nu stiu la gust cum sunt. Pupici!
Daca am luat faina fara gluten merge sa o folosesc?
Pff…nu am experimentat deloc cu acest tip de faina. Nu stiu cum se comporta la copt din pacate. Poti face o incercare sa vezi dar tind sa cred ca este putin diferita. Poti intra pe grupurile de alergii si sa vezi acolo ce au mai incercat mamicile. Pupici si imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Unde se pastreaza biscuitii si cate zile? Ms mult
Eu i-am tinut intr-o caserola la frigider pentru ca e caldut la noi. daca insa e mai racoare la voi poti sa ii tii si pe masa. Ah, si cam o zi maxim doua, la noi nu prea rezista ca ne cam batem pe ei :))).
Absolut deliciosi!!! Ii facem si de Paste pt puiuc 🙂
Ma bucur mult ca v-au placut! Daaa, tre’sa ne gatim de Paste ce incropim. Pupici!
Buna. La cate grade i-ai pus ?
Buna. Nu am cuptor ce arata gradele, in general ii las la foc mediu, 180 de grade sa zic. Trebuie sa testezi si in functie de cuptor cum e mai ok.
Buna!
As putea pune si putin ulei de cocos sau niste scortosoara pentru a fi mai aromati? Sau uleiul de cocos ar putea dăuna compoziției?
Poti inlocui din cantitatea de unt cu ulei de cocos. Deci pune mai putin unt si adauga putin ulei de cocos. dar sa stii ca sunt foarte buni si asa, noua ne plac maxim, dar poti jongla cu reteta cu doresti. pupici!
Multumesc mult! Acest site este un real ajutor si o mare sursa de inspiratie. 🙂
Cu mare drag <3 !
Cum ati facut formele de braduti?
Am niste forme de biscuiti de la Lidl cu forme de sarbatori.
Buna
Se poate folosi si iaurt in loc de unt. Fetita mea are aplv si tolereaza doar un anumit tip de iaurt de capra
Hmmm….intrebare capcana! nu stiu ce sa iti spun, dar daca are aplv branzica cum vrei sa o inlocuiesti? ma gandeam in loc de unt sa incerci unt de cocos si in loc de branzica, iarut de capra.