Conopida la cuptor cu bacon

Haideti  ca a venit si randul nostru, al adultilor sa ne rasfatam cu ceva bun. Nu am mai facut-o de ceva timp :). Asa ca iata, azi avem in meniu conopida la cuptor cu bacon. Eu care stramb din nas la legume pot spune ca a fost chiar bun, noroc cu bacon-ul ala. Sa nu va mai zic de caloriile economisite, ca daca o faceam si cu cartofi, era bomba calorica :))). De multe ori ii spun sotului sa ia conopida, zic sa fac ceva si pentru Termi, dar ma gasesc ca nu am timp sa caut ceva retete si pentru ea, mai ales ca in ultimul timp nici nu e mare fana asa ca ramane in frigider cateva zile. Apoi imi aduc aminte de ea si zic ca e pacat sa se strice si musai sa o folosesc cumva. Asa imi veni ideea sa o fac pentru noi, cum faceam si cartofii la cuptor, cu un picut de bacon am zis ca o sa imi placa si mie :)))). Si iata, chiar a iesit super yum! A papat bine si sotul care daca ii dau cartofi zice ca se ingrasa :))). Eh nah poftim aici economie de calorii. Acum sa trecem la treaba, sa nu va sperie pasii multicei, am incercat doar sa va explic pas cu pas totul, mai ales treaba cu sosul Bechamel care e super usor de facut, have no fear!

Repet, reteta nu este pentru copii :)))), sa nu aud dupa vorbe! Din cand in cand, merge si pentru noi un rasfat!

Ingrediente:

1 conopida

30g unt

3 catei de usturoi mai micuti (sau 2 mai babani)

3 linguri de faina

500ml lapte

200g pancetta (bacon, kaizer ce aveti)

2 legaturi de ceapa verde mari (sau 3 mai mici)

100g crema de branza

150g cascaval

budinca de conopida, conopida cu bacon,retete cu conopida, conopida la cuptor, biscuim, retete biscuim

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la foc mediu, 185 de grade.

2. Am pus o oala mare plina cu apa la foc si am asteptat sa dea in clocot pentru a blansa conopida pentru doua minute. Intre timp, am rupt-o in buchetele micute. Cand a fiert apa, le-am adaugat pe toate si le-am lasat sa clocoteasca 2 minute cum spuneam.

3. Am pus bacon-ul la prajit vreo 3-4 minute. L-am pus apoi pe o farfurie la scurs pe un servetel de hartie.

4. Apoi m-am apucat de sos. Intr-o tigaie incapatoare am pus untul la topit, peste el am pus usturoiul pisat si am lasat totul 1-2 minute pana cand a inceput usturoiul sa miroasa frumos. Am adaugat si faina si am amestecat continuu cu telul timp de 2 minute.

5. Am adaugat treptat laptele mestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sosul pana s-a ingrosat putin (sa fi stat vreo 10 minute) si am pus apoi jumatate din cantitatea de cascaval dat pe razatoarea mare, crema de branza toata, piper si sare dupa gust.

budinca de conopida, conopida cu bacon,retete cu conopida, conopida la cuptor, biscuim, retete biscuim

6. Am pregatit un vas pentru cuptor in care am pus conopida blansata. Peste ea am turnat tot sosul de la punctul 5 si am omogenizat.

budinca de conopida, conopida cu bacon,retete cu conopida, conopida la cuptor, biscuim, retete biscuim

7. Am pus apoi jumatate din cantitatea de bacon, ceapa verde si cascaval(jumatate din jumatatea ramasa 🙂 ) si am omogenizat iar.

8. Apoi am presarat deasupra restul de bacon, ceapa verde si cascaval si am dat vreo 15 minute la cuptor pana s-a rumenit frumos totul.

 

Iese nesperat de buna, va zice o nemancatoare de legume :)))). Pofta mare sa aveti!

budinca de conopida, conopida cu bacon,retete cu conopida, conopida la cuptor, biscuim, retete biscuim

 

 

 

6 Replies to “Conopida la cuptor cu bacon”

  1. Pffff imi ploua in gura! Am culcat checuletul, am pus baconul la prajit si parca vad ca termin jumatate de tava pana vine sotul!:))

  2. Foarte gustoasa și asta! Draga mămică, la fix a fost rețeta ta. Făcusem o lasagna și mi-a rămas sos bechamel… L-am băgat la frigider, zic fac eu ceva cu el. Și am făcut meniu pt sapt asta, am ales rețeta ta de conopida (și soțului meu ii place conopida) și azi când ma uit, ce sa vezi, exact cu sos bechamel se face. A ieșit o mega bunătate. Eu am pus și niște cârnăciori subțiri ca principala leguma e tot carnea la noi acasă. Te lingi pe degete, nu alta 😋😋😋. Bine, sa fiu cinstita pana la capăt. Folosesc ceapa din gradina, am pus și usturoi verde ca am, cașcaval de casa, nu din ala cu dubiosenii, iar crema de branza am înlocuit-o cu brânză sărată, tot de casa și asta. Am farmat brânza în mana și am pus-o în sos bechamel, împreună cu cașcavalul. Nu am mai pus sare ca era destul. Iar usturoi am pus și verde 2 fire și 3 căței mari dați pe răzătoare ca noua ne place usturoiul. Îți mulțumesc din suflet pentru rețetă! 😘 🤗

    1. Mamaa, ce tare ca ai totul din gradina sau facut in casa, nici nu imi pot imagina ce gust a avut. Ma bucur mult ca incerci asa multe retete. pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.