Cum era dom’le poezia lui Nichita Stanescu? Acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu supa ta :)). Cred ca asta e varianta buna acum ca veni tomnica desi inca e cald. Cum toamna e anotimpul meu preferat, sper sa fac o incantatie cu supa asta sa vine mai repede vremea nitel mai racoroasa, nu ploioasa, da? Supa cu dovleac placintar ca tot este sezonul lui avem azi in meniu. Mai am pregatite si altele, special sa ne incalzeasca inimile, dar le pastrez pentru mai incolo cand devine mai frigut. Ce este bine la supa e faptul ca o puteti lasa mai groasa si transforma astfel intr-un piure cu care sa ii serviti si pe bebelusii aflati la inceput de diversificare. Este foarte gustoasa si usor de facut. Mno, sa ii dam drumul atunci!
Ingrediente:
Una bucata dovleac placintar ( curatat de coaja a insumat la mine 300g)
O ceapa rosie ( aveam una meeega babana asa ca am taiat-o pe jumatate eu)
O telina (curatata a avut vreo 80g)
O bucatica mica de pastarnac sau radacina de patrunjel
2 catei de usturoi
*Optional ulei de masline la final pentru extra gust si pentru acizii grasi aia buni. Si de asemenea, o lingura de iaurt sau smantana tot pentru extra gust, tot la final.
1. Am curatat toate legumele si le-am taiat cubulete sau chiar bucatele mai mari depinde cat de linistit e bebele din dotare si cat timp va lasa. Le-am pus la abur si le-am lasat pana s-au inmuiat, vreo 30 de minute.
2. Cand au fost gata le-am pus in blender impreuna cu o lingura de ulei de masline si am mixat pana s-a pasat frumos totul. Acum daca o vreti mai groasa o lasati asa, daca nu, mai adaugati din apa in care s-au facut legumele pana ajunge la consistenta dorita.
3. In total au iesit cam 400ml de supa. Primii 200 ml i-am servit la cina alaturi de o lingura grasana de smantana iar ceilalti 200ml la pranzul de a doua zi cu carnita de rata.
Asta-i varianta rapida de supa crema de dovleac, daca vreti ceva mai dificil sa spun, desi nu e dificil doar ca dureaza nitel mai mult procesul, v-o recomand cu drag pe aceasta, este genial de buna, dar musai sa folositi toate ingredientele, adica si perele desi poate parea putin ciudat. Eu asa am privit la inceput, dar la final iese ceva yuuum, aveti incredere.
Bebei mancaciosi sa aveti!
Si perele unde sunt?
Perele sunt folosite in cealalta reteta de pe site de supa crema de dovleac. Este si un link acolo care te duce direct la reteta, e diferita de asta cu ceapa rosie. Pupici!
Ce metoda folosesti pt a reincalzi, a doua zi, felurile de mancare? ( supa aceasta, pastele, bulgur)
Multumesc😘
Mi-am cumparat un ibircel mic dar cu diamentrul destul de lat si merge perfect pentru a incalzi rapid orice pentru ea. La inceput foloseam o oala mai mica, dar o murdaream aiurea, ibricelul asta e prefect. Pupici!
Cum le faceți la abur? E Ok si fierte? Nu am făcut încă mâncare la abur 😣
Draguta, eu am preferat sa le fac la abur pentru ca tot aveam sita aceea in casa si in felul acesta se pastreaza mai bine vitaminele din legume. Sunt ok si fierte, doar ca isi mai pierd din propietati. Daca sunteti inca la inceput cu diversificarea, chiar iti recomand o cratita la abur, in Ikea poti gasi o sita foarte ieftina ce o poti pune pe oalele de acasa si imediat ai facut la abur :). pup!
Oai esti super drăguța ca îți iei din timpul tău sa ne răspunzi la întrebări! Mulțumesc 🤗
Raspund cu drag daca stiu. Stai linistita! Oricand mai ai nedumeriri, scrie-mi fara probleme. Pupici!
Imi plac la nebunie retetele tale. Super sanatoase si usor de facut! Felicitari!
Saru’mana muult! Pupici!
Offf ….dovleacul asta placintar…numai nu dau de el in market…cu ce il pot intocui,Sim? Te pup!
Si inca ceva! Spune-mi te rog pot pastra la congelator unele mancaruri? Gen bulgur cu legume…am facut si mi-a mai ramas..si sa am pt alta zi a saptamanii l-am pus in congelator in borcanel…e ok? Multumesc mult!
Eu am congelat pana acum doar sosul pentru paste, dar asta pentru ca nu imi place mie sa pap decongelat, sunt mega fitoasa :)))) si am zis sa nu o oblig nici pe Termi. Stiu ca si unele briose merg congelate, si mancaricile cu linte, deci zic ca merge si asta cu bulgur. Acum dupa ce o decongelezi, sa ne spui cum ti se pare, sa stim din sursa sigura pe viitor :). Hai saru’mana multumim!
Da…o sa va zic daca are alt gust..merci..😘
Scuze pentru raspunsul tarziu, draga mea, de obicei is mai rapida, dar am fost cu Termi in spital :(. Abia acum revenim si noi la normal cat de cat. Hmmm…pai nu prea cred ca se mai gaseste acum sau o vreme gaseam in Cora daca ai pe acolo pe unde esti. Ca si inlocuitor incearca cartoful dulce. Pupicei!
Nu,nu am Cora dar am sa pun cartof dulce…off..sanatate..ma bucur ca sunteti mai bine!va pupacim😘😘😘
Bună, tot urmăresc rețetele și mi se par ok nu am încercat pana acum sa fac nimic din ce este postat dar cu siguranță o sa încerc, am o nelămurire în privința cărnii cum o prepari fiarta?
Eu am o stres cu carnea, adica vreau sa fie bine facuta si de obicei o fierb separata si apoi o pun in mancarici. O tai marunt din cutit si o adaug. pup!
Buna,cu ce pot înlocui telina?Mulțumesc frumos.Pupici
Hey, scuze de raspunsul intarizat, am tot fost mega busy si nu am mai intrat pe aici. Poti sa nu o mai folosesti daca nu ai. Un inlocuitor nu am. Pupici!
Bună! Am făcut supa È™i a fost delicioasa! Vreau sa fac din nou… dar nu am dovleac placintar, ci unul hokkaido. Merge È™i cu asta? 😀
ma bucur mult ca v-a placut. Hai ca am dat search pe google pentru ca nu auzisem de acest fel de dovleac :))). Pare sa mearga, da, da. Voiam sa zic ca daca e portocaliu, merge :))).
Mulțumesc mult de rețetă, prichindelul meu a fost foarte incantat!
ma bucur tare mult sa aud ca a avut succes.