Buna dimineata! Ce frumoasa este viata! Astazi propun niste legume in stil ratatouille! Sunt numite cam pompos, dar reteta este cat se poate de simpla. Sunt niste legume la cuptor taiate rondele si asezate frumos in tava in forma de cerc. Asta e provocarea cea mai mare :)))). Deci daca vreti sa reinventati putin garnitura sau cautati idei noi de a papa legumele, reteta asta merge la fix. V-am zis ca este minunata pentru intrega familie, da? Eu care nu’s mare amatoare de legume chiar am infulecat cu pofta! Au iesit fooooarte bune. Am papat toti trei la cina. Terminatoarei i le-am servit cu carnita de vita. Merg bine si cu peste, pui sau chiar simple. Avand legume de sezon, este musai de incercat!
Ingrediente:
1 vanata
1 dovlecel
2 cepe
1-2 rosii, depinde de marime
2-3 catei de usturoi (in functie de cat de mult va plac)
1 crenguta de cimbru sau o lingurita
Jumatate de lingurita de rozmarin
1. Am dat drumul la cuptor pentru a il prencalzi la foc mediu, 180 de grade.
2. Am taiat toate legumele rondele, afara de usturoi. Eu le-am taiat cam groase si s-au facut mai greu. Le puteti taia mai subtire pentru a fi gata mai repejor.
3. Am luat o cratita rotunda si am incercat sa le asez in picioare sub forma de cerc. Nu-i nimic daca nu va iese cerc, puteti observa si mai jos o forma neregulata :))). Daca sunt in picioare si se vede frumos, e de ajuns.
4. Am pus cateii de usturoi din loc in loc printre legume.
5. Am presarat condimentele, aici puteti adauga si putin ulei de masline extravirgin. Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand se inmoaie toate legumele frumos.
Daca vreti sa se faca si mai repede, va sugerez sa decupati o hartie de copt ca un capac rotund si sa acoperiti legumele cu el.
Bebei mancaciosi sa aveti!
Buna ziua.Suntem prezente sa incercam astazi reteta 😉 dar apa nu se pune?nu se pot arde doar cu ulei?sau isi lasa apa dovleceii si vanata?multumim,pupici
Nu se ard, nu. Ulei se putine putin, o lingura daca vrei pentru mai mult gust. Isi lasa apita ele, eu le-am facut de nenumarate ori si nu s-au ars niciodata. La fund sunt moi, se pot arde deasupra in schimb daca e focul tare. E bine sa faci un capacel din hartie de copt sau daca ai unul si mai bine. Pupicei!
Am incercat reteta cea complicata :))))) i am pus si capacelul din hartie 😉 a papat ceva,ceva.vanata nu I a placut ;)))) O seara frumoasa! Pupici
S-au ars pe fund? Au fost ceva probleme tehnice :))? Daa, nici la noi vanata nu e printre preferate, a facut alergie anul trecut la ea si asa i-am reintrodus-o acum. A luat o gura din ea si cam atat, fara pete si altele. In schimb a devorat rosia si ceapa, pe ceapa m-am batut eu cu ea, iese tare buna asa :).
Pupicei si multumesc ca ai incercat retete. Si merci si aici pentru review :). Seara linistita!
Nope,nu s au ars.un pic rondelele de vinete la suprafata! La noi nici rosia nu este printre preferatele noastre.Nici nu am pus ca stiam ca nu va manca.Dovleceii,putina ceapa si carnita .Pupici cu sclipici ,cum zic cei de la Gasca Zurlii 🙂