Cum ieri am postat macaroanele pentru copii, nu este corect fata de parinti sa nu vina si varianta interzisa :)))) adica cu zahar :). Oricum era vinerea retetelor cu ingrediente nu asa prietenoase pentru copii. Noi le-am servit la cina alaturi de varianta fara zahar pe care o gasiti aici pentru copii. Din pacate nu am apucat sa mai pozez mare lucru din ea, voiam si o poza cu interiorul sa vedeti ce bine arata, dar mirosea asa de bine ca sotul a cam tabarat pe tava. Apoi dupa ce am gustat si eu si am vazut ce bunatate a iesit, nu prea a mai ramas nimic de pozat :))). Deh, sunt bune atunci calde! Reteta se face foarte usor, cel mai greu este sa fierbeti pastele :). Daca va mai raman, merg bine si la micul dejun. Nu ma mai lungesc cu vorba si va prezint macaroanele cu branza pentru adulti, varianta dulce. Sa nu va duca cu gandul la mac and cheese :).
Ingrediente:
400g macaroane
500g branza proaspata de vaci
3 oua
200g smantana
200g zahar
1 plic de zahar vanilat
Coaja de la o lamaie
70 g stafide tinute cateva ore intr-o lingura de rom si apa cat sa le acopere
1. Am fiert macaroanele conform indicatiilor de pe pachet si am pornit si cuptorul la foc mediu, 180 de grade pentru a il preincalzi.
2. Am pus intr-un bol incapator cele 3 oua, smantana, branzica, zaharul tos si zaharul vanilat. Am omogenizat totul foarte bine.
3. Am adaugat apoi coaja de lamaie si stafidele scurse de apa si le-am incorporat frumos.
4. Peste tot “sosul” acesta am turnat pastele si am amestecat cu spor.
5. Am turnat compozitia intr-o forma incapatoare unsa in prealabil cu putin unt sau ulei si am dat tava in cuptor. Sa nivelati bine pe deasupra sa nu iasa vreo pasta razleata din amestec. Mie asa mi s-a intamplat :)))).
6. Le-am lasat undeva la 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Sa papati cu pofta!
Mmmvaaaiii cum arata😋😋😋intr-o zi cand ploua o fac…nu de alta,dar cand e soare nu stau acasa😂
Ha haa :)) la ce plimbareti sunteti ma astept sa plecati si pe ploaie si pe vant :))). Sa stii ca’s bune rau! Pupicei!
Pff..cred…da,noi da..plecam induferent de vreme…mama denaturata😂😂😂
Vai, un deliciu desertul asta! Foarte bun iese, l-am făcut de multe ori. Dacă folositi paste Molisana, sa puneți cam 300-350 g. Ieri am făcut cu ele și au absorbit tot lichidul, erau cam uscate deasupra… Dar am mai facut un pic de branza(cam 100 g) cu zahar, smantana, zahar vanilat, am pus deasupra, am mai dat o tura la cuptor și au ieșit f bine. 😉😊
Ce idee buna ai avut sa repari treaba. Si multumim de info, chiar nu folosisem alte paste si mereu iesea la fix. Pupici!
Asa uscate, nu se puteau manca… Și am găsit soluții, de asta m-am gândit sa scriu și aici, în caz ca mai pățesc mamicile ca mine… Pupici