De cand cu capsunicile astea, visam maxim la un pandispan pufos si gustos. Si musai cu zahar deci interzis bebeilor, azi avem rasfatul de saptamana asta pentru mamici si tatici. Iaca ma pun pe cautat retete si incercat, doua din doua esecuri :)). Ha ha, nu stiu cu ce am gresit, dar pe una am aruncat-o si pe cealalta cred ca am mancat-o de foame :)))). Cand colo ma loveste un gand rebel, aveam in caietul meu cu retete patat si vai de el, un pandispan cu visine demential. Clar merge si cu alte fructe, nu stiu de ce nu ma gandisem mai devreme, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Stiu ca l-am incercat si cu fructe din compot si tot bun a iesit, mi se pare cel mai reusit pandispan din cate am incercat. Dar atentie sa nu va lacomiti cu capsunile in cazul de fata cum am facut eu a 2-a oara cand l-am executat. Din exces de zel am pus mult prea multe si s-au dus toate la fund :))). Dar tot bun a fost! Prima oara a iesit perfect, dar din pacate nu am apucat sa il pozez prea mult din cate o sa vedeti. Voiam sa il tai sa vi-l arat si sectionat, dar l-am cam mancat, adica gen devorat :))). Deci daca si voi sunteti in cautarea pandispanului perfect cu capsuni, sau oricate alte fructe, luati de notati! Sa incepem!
Ingrediente:
6 oua
300g zahar
100g unt topit
250g faina
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja si zeama unei lamai
400g capsuni
30g pesmet
1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la foc mediu, 180 de grade.
2. Am spalat capsunile si le-am lasat apoi la scurs presarand pesmetul peste ele. Le-am taiat fie pe jumatate, fie cele mari in 4 bucati sau le-am lasat intregi pe cele micute.
3. Albusurile le-am batut spuma tare cu praful de sare. Am adaugat apoi zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul ( in doua etape). Am continuat sa mixez pana cand spuma a devenit tare, cremoasa.
4. Am pus apoi si toate galbenusurile si untul topit si am mixat pana la omogenizare, nu mai mult.
5. Am amestecat faina cu praful de copt, am lasat mixerul de-o parte si am incoroporat-o cu o lingura sau spatula cu miscari sus-jos pentru a mentine aerul din albusuri, compozitia ramanand pufoasa si aerata. Am pus cam 2 linguri de faina o data, nu puneti foarte multa ca sa va fie usor sa omogenizati totul.
6. La final am pus si coaja de lamaie si am dat compozitia in tava.
7. Am pus apoi din loc in loc fructele. Eu am incercat pandispanul si cu visine, caise, fructe din compot, fructe de padure deci e foarte versatil.
8. Am dat la cuptor tava pentru 35 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Nu se deschide cuptorul in primele 20 de minute.
Sa aveti pofta!
Super reteta !!!! :))) a ieșit mega delicioasaaa… Si noi (adulti) l-am devorat. Felicitări pt site si pentru retete…
ma bucur mult ca ai incercat-o si ca a iesit! Pupici multi!
Foarte delicios!!! Am combinat zmeura cu capsuni si este divin. Voiam sa te intreb daca fructele congelate trebuie altfel tratate? Ai incercat?
Hey, saru’mana mult ca ai incercat reteta si scuze ca raspund atat de greu, nu am mai fost prin zona de mult timp. Am folosit si fruncte congelate, dar le lasam la scurs, si apoi le presaram cu gris ca sa mai absoarba din umiditate. pupici!