Haideti ca saptamana asta m-am pornit cu dovleceii. Au aparut cei romanesti asa ca m-am pus pe cumparat si experimentat cu ei. Reteta asta e nitelus mai migaloasa, e buna de facut in weekend sau seara cand iese tati cu bebelusul afara la plimbare si avem un piculet mai mult timp. Sau daca aveti un bebe cuminte ce va lasa sa gatiti linistita nu pot decat sa va invidiez si eventual sa imi bag si o unghie in gat :))), o puteti face oricand vreti voi. Dovleceii umpluti ca despre ei vorbim, sunt deliciosi si pentru adulti. Gandaciosul mofturos a papat un piculet fiind in greva de ceva timp, dar am devorat eu mare parte. Asa ca faceti mai multi si aveti o cina usoara asigurata pentru intreaga familie. Nu ma mai intind cu vorba, ca sa ne putem apuca de treaba!
Ingrediente:
2 dovlecei
50g orez
4 ciupercute
1 ceapa
1 rosie mare
1 lingura de ulei de masline extravirgin
Jumatate de legatura de marar
Optional daca mai aveti ceva carnita ramasa puteti sa o adaugati si pe aceasta umpluturii.
1. Am spalat bine de tot dovleceii si i-am taiat pe jumatate. Apoi am scobit cu ajutorul unei lingurite fiecare jumatate de miez, pe acesta din urma punandu-l intr-un bol.
2. Am pus separat apa mai multa intr-un vas si am turnat orezul spalat bine pentru a il fierbe. Am pus mai multa apa ca sa nu am grija lui. Cand a fost gata, l-am pus intr-o strecuratoare la scurs.
3. Am tocat marunt ceapa, ciupercile si miezul dovleceilor, am pus totul intr-o tigaie cu lingura de ulei si apa cat sa le acopere pe jumatate. Am inabusit totul la foc mediu adaugand mereu apa pentru a nu se praji. Am lasat pana s-au inmuiat bine toate legumele.
4. Intre timp am dat pe razatoare rosia si am adaugat-o si pe ea. Puteti potrivi acum gustul cu putin piper daca doriti. Am pus si orezul si am mai lasat totul vreo 10 minute pe foc.
5. La final am adaugat mararul tocat marunt si am umplut dovleceii cu amestecul rezultat.
6. I-am pus intr-o tava in care am pus si apa. E bine tava sa o acoperiti. Daca nu aveti un capac pentru ea, puteti sa luati niste hartie de copt sa o udati bine si o modelati sub forma unui capac.
7. I-am mai lasat la cuptor vreo 40 de minute pana s-au inmuiat bine de tot. Poza de final nu e prea reusita ca striga copilul “papa, papa” si a trebuit sa ii racesc de urgenta si sa ne punem la masa.
Bebei mancaciosi sa aveti!
Cu niste quinoa fiarta rămasa de la masa de o zi înainte oare nu merge înlocuit orezul?
Eu cred ca merge, sigur!
Cam cata apa puneti?
Cat sa ii acopere putin asa sa poata sa fiarba bine.
Buna
Multumesc pentru inspiratie , rezetele tale m-au ajutat enorm in diversificarea buburuzei .Am facut si dovleceii , deliciosi .
Am umplut si un ardei , i-a placut foarte mult 😘🤗🤗
ma bucur tare mult, merci si eu pentru incredere.
Pt ce vârstă?
Nu exista o limita, atat timp cat bebele are introduse toate alimentele din reteta.
Buna.am ciuperci de pădure pot sa i le introduc?
Daca sunt sigure si papati si voi adultii din ele, dap, sigur. Doar sa fie ok, eu ma cam tem asa de ciuperile pe care nu le cunosc.