Rasfatul pentru adulti propus weekendul acesta este unul mai light, am zis ca este suficient de grea situatia cu nesimtirea crasa a psd-istilor ce ne cam intoarce stomacul pe dos si avem nevoie de ceva usor, dar care sa fie in acelasi timp sanatos, hranitor, bun la digestie etc 🙂 . Briosele astea cu fulgi de ovaz sunt numai bune fie la micul dejun, fie ca si gustare la birou, sau oricand vreti voi.  Eu le mananc si la pranz cand foamea-i mare si nu am altceva prin frigider si nici timp sa incropesc ceva :)). Se fac si super repede si usor.
Va avertizez ca nu sunt dulci din cale-afara, au putin zahar, ceea ce le face foarte bune si pentru copiii mai maricei, gen peste 3 ani care au deja intordus zaharul in alimentatie. Buun, acum hai sa trecem la treaba!
Ingrediente:
3 banane coapte ( ale mele’s cele negre din poza, nu va speriati 🙂 erau prea crude si le-am bagat la cuptor sa se mai coaca nitel)
100g zahar ( brun daca aveti)
100g iaurt
2 oua
60ml unt topit si racit
180g fulgi de ovaz
200g de faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1. Am pus faina intr-un bol si am amestecat-o cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu.
2. Am adaugat dupa fulgii de ovaz si am incorporat bine.
3. A urmat zaharul, apoi bananele iar la sfarsit ingredientele lichide: cele 2 oua, iaurtul si untul.
4. Am omogenizat totul pana am obtinut un aluat usor lipicios si vartos pe care l-am turnat cu ajutorul unei linguri in formele de briose.
5. Le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade cam pentru 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra ca si in poza.